Obyvatelé skotského ostrova si rozdělili 90 milionů korun. Vyzkoušejte skupinové sázení i vy

Skotskému ostrovu North Uist, kde žije bezmála 1300 obyvatel, dali místní přezdívku „skotské Bahamy“. Neexistuje tu žádná kriminalita, všichni jsou přátelští a užívají si klidného života na zlatavých plážích, travnatých pláních či u průzračných jezírek.

Přečtěte si také: Mladá maminka si setřela online výhru 1,5 milionu. O peníze se rozdělila


Řetězce, jako je Tesco nebo McDonald’s, byste tu jen marně hledali a lidé se živí převážně tvrdou prací. Co myslíte, že se tedy stalo, když spokojení a skromní ostrované, kteří mají téměř vše, co potřebují, vyhráli 90 milionů korun?
 

Žádné velké změny

Pro spoustu z nás by nečekaná výhra znamenala zaplacení hypotéky, pořízení nového auta, výlet někam do exotiky nebo koupi nejnovější technologické vychytávky. Na ostrově se ale nic takového nestalo a život tu pokračuje jako doposud.

Do skupinového sázení se tu pustilo celkem 101 lidí a ne každý si z výhry odnesl stejnou částku. Tak třeba Pamela a Angus Macaskillovi si z výhry ukrojili podíl v hodnotě necelých  6 milionů korun. Manželé mají několik zaměstnání, a přestože si mohli díky finanční injekci značně polepšit, už druhý den po výhře si to oba štrádovali do práce, jako by se nic nestalo.

„Nejsme materialisté,“ vysvětlila Pamela. „S vyhranou částkou jsme spokojeni a připadá nám to jako hodně peněz. Když jste jich nikdy moc neměli, nechce se vám příliš utrácet. Alespoň já to tak mám.“ Po dlouhém uvažování si manželé nakonec pořídili nové auto a s rodinou se vypravili do města Inverness.
 

Nafukovací člun i nová popelnice

Příliš rozhazovační nebyli ani ostatní šťastlivci. Například rybář Donald MacDonald si ze svých necelých 2 milionů koupil malý nafukovací člun za 150 000 korun, farmář Attar Johnson věnoval většinu z 900 000 Kč dceři a Peter Johnson utrácel za myčku a domácí pekárnu.

A pak je tu třiaosmdesátiletý Duncan Campbell, který si splnil svůj dlouholetý sen a koupil si nový trakař. K němu přihodil ještě popelnici, nějaké to nářadí a nepřilnavou pánev. A to je ve světě, kdy čteme příběhy o boháčích rozhazujících své peníze za věci, jichž si ani neváží, opravdu příjemná změna.
 

Sázejte s ostatními

Poskládat si sázenku s přáteli, rodinou nebo třeba s kolegy z práce je možné i u nás. A pokud náhodou nikoho do party nemáte, nezoufejte. Na oficiálním tržišti sázenek od Sazky si totiž můžete vybrat z již vytvořených tiketů podle toho, který vám bude cenou, velikostí a datem losování vyhovovat nejvíce.

Svůj podíl si můžete pořídit ve Sportce či Eurojackpotu, ale pozor - skupinové sázení probíhá jen online formou. Vyzkoušet ho můžete na pár kliknutí.

Přečtěte si také