Vyběhni pro ty, kteří sami nemohou. Sazka je partnerem závodu Wings for Life World Run

Novým partnerem světové běžecké akce je skupina Allwyn AG, přední evropský provozovatel loterií. Sazka, jež je její dceřinou společností, bude tuto akci rovněž finančně podporovat.

Přečtěte si také: Prague Bike Fest přilákal na pražské výstaviště přes 3000 lidí. Sazka pumptrack zóna byla hitem


Běžci, kteří se budou chtít závodu zúčastnit, mohou vyrazit buď na některý z několika organizovaných běhů nebo mohou s pomocí mobilní aplikace Wings for Life World Run vyběhnout úplně kdekoli. Díky unikátnímu konceptu závodu startují závodníci po celém světě ve stejný čas, bez ohledu na časové pásmo. 
 

Běž, dokud tě nechytí

Formát akce je každý rok stejný. Běžec běží tak dlouho, dokud ho nechytí tzv. Catch car, tedy „chytací auto”, jenž vyjíždí půl hodiny po startu. 

Jakmile konkrétního účastníka fyzicky či virtuálně dostihne, závod pro něj končí. 
 

Výtěžek poputuje na léčbu poranění míchy 

A v čem je běh Wings for Life World Run tak výjimečný? Veškeré peníze z registračních poplatků poputují na výzkum poranění míchy, stejně jako v minulých letech. 

Loňský rok se podařilo vybrat 4,7 miliónů eur, dohromady se částka blíží 40 milionům eur, a to už je slušný obnos. 
 

Allwyn partnerem běhu

Novým partnerem světového běhu Wings for Life World Run se stala loterijní skupina Allwyn, která uzavřela s akcí tříleté partnerství. „Ve skupině Allwyn je pro nás podpora dobrých věcí samozřejmostí. Jsme hrdí, že můžeme podpořit světový běh Wings for Life na našich trzích v Česku, Rakousku, Řecku, na Kypru a ve Velké Británii, říká ředitel globální značky a CSR skupiny Allwyn Pavel Turek. 

„Wings for Life je fantastickou věc a inkluzivní celosvětová akce, které se může zúčastnit každý, ať už je starý, mladý, zdravý nebo na vozíku. Není zde žádný vítěz, protože vyhrávají všichni,” dodává Pavel Turek. 
 

Zapojíte se i vy?

 Sazka, která je dceřinou společností skupiny Allwyn, bude tuto akci rovněž finančně podporovat a nabídne aktivní zapojení svým více než 500 zaměstnancům.

Více informací včetně toho, jak se k běhu připojit a přispět tak na dobrou věc, najdete na webových stránkách závodu

Přečtěte si také