Užijte si spoustu zábavy díky aplikacím pro rozšířenou i virtuální realitu

Soukromé planetárium v kapse, úžasné příběhy nebo dokumenty ve virtuální realitě ale také prohlídka významných pamětihodností či uměleckých děl. Tento i jiné světy můžete poznávat z pohodlí svého chytrého telefonu.

Přečtěte si také: Nevíte, kam dřív skočit? S těmito aplikacemi budete mít všechny úkoly pod kontrolou


Že je virtuální realita doménou jen boháčů a a praktické využití rozšířené reality je hudbou budoucnosti? To už v dnešní době rozhodně neplatí. Díky stále výkonnějším procesorům, kterými jsou vybaveny smartphony i tablety, se tento zážitek přesouvá do vaší kapsy nebo batohu. A my jsme pro dnešek vybrali tři aplikace, které vám téměř neomezené možnosti rozšířené i virtuální reality skvěle představí.
 

SkySafari

Android, iOS, web/4,3*


Planetárium ve vaší kapse a hvězdy na dosah ruky vám přinese SkySafari. Po její instalaci stačí na oblohu namířit fotoaparát telefonu a aplikace vám s použitím GPS zobrazí v rozšířené realitě planety, souhvězdí, satelity, miliony hvězd, ale třeba i ISS. Po kliknutí na objekt, který vás zajímá, si prostudujete jeho historii, mytologický význam, podíváte se také na fotky od NASA a mnoho infografik.
 

Stahujte SkySafari pro Android


Aplikace toho ale umí mnohem víc. Třeba simulovat oblohu i tisíce let nazpátek či kupředu, upozornit na zajímavé události, které se nad vašimi hlavami odehrají, nebo vyhledat objekt, který vás zajímá. To celé doprovází relaxační hudba, jež prohlížení oblohy mění na dechberoucí zážitek.
 

Stahujte SkySafari pro Apple


Pro uživatele Androidu je aplikace v základu, který má ale skoro vše, na co si vzpomenete, zdarma, majitelé iPhonů za ni zaplatí ekvivalent 2 dolarů.
 

Within VR

Android, iOS/4,1*


Pozorování goril ve Rwandě, život v Severní Korei, noční světla Tokia, procházka po dně oceánu i po planetách ve vesmíru. Nebo pohádkové, animované, napínavé, hororové či vesmírné příběhy. Within VR přináší úžasné zážitky ať už natočené ve 3D, anebo animované předními výtvarnými umělci.
 

Stahujte Within VR


Užívat si je můžete klasicky přes displej svého telefonu nebo tabletu. Ještě větší zážitek ale budete mít, když použijete VR brýle, to pak totiž celý imaginární svět kolem vás doslova ožije. Tvůrci aplikace navíc neustále hledají nový obsah, a tak se do Within VR vyplatí pravidelně vracet. Aplikace je v angličtině, k celé řadě zážitků ale jazykovou výbavu nepotřebujete. A to nejlepší? Za hodiny a hodiny zábavy nezaplatíte ani korunu!
 

Google Earth

Android, iOS, web/4,3*


Aplikaci Google Earth, která je dostupná pro telefony, tablety a počítače a otevřete ji také ve webovém prohlížeči, už nejspíš znáte. Google na ní ale neustále maká, a tak je tu pořád spousta novinek. Její základní funkcí je prohlížení planety z ptačí perspektivy, přiblížit si ale můžete miliony domů, budov či uměleckých děl. Třeba Eiffelovku, Sochu Svobody nebo váš dům, který si poté prohlídnete přímo z ulice. A o významných objektech se tu také dozvíte celou řadu informací.
 

Stahujte Google Earth


Tady ale zábava teprve začíná. Výborná je sekce speciálních zážitků, kde můžete zažít migraci krabů na Velikonočním ostrově, prohlédnout si zajímavé útvary z vesmíru a k dispozici jsou i různé dokumenty třeba o tom, jak tvůrci představují indickým dětem svět či jak se snímky do Google Earth tvoří. Jsou tu i zážitky pro děti - s nejlepší superzlodějkou Carmen Santiago budou kupříkladu malí uživatelé nenuceně objevovat zajímavosti ze světa.
 

Užijte si zážitky bez obav o data

Svět i vesmír v rozšířené či virtuální realitě je doslova dechberoucí, kromě modernějšího smartphonu k jeho objevování budete také potřebovat nějaká ta data. Pěknou porci jich získáte, když zvolíte SAZKAmobil. Pokud si do 31. 3. koupíte novou předplacenku a do sedmi dní ji aktivujete, jako dárek na uvítanou od nás dostanete 2 GB mobilního internetu zdarma.
 

Klikněte pro všechny výhody naší předplacenky


Naše zákazníky ale nerozmazlujeme jenom v momentě, kdy k nám přecházejí. Při dobití kreditu za aspoň 300 Kč si budete vybírat Odměnu za dobití, třeba Volání a SMS za 1 Kč či 1 GB mobilního internetu zdarma. A je tu také SAZKAmobil Šance, což je jediná loterie, která mění mobilní čísla na šťastná. Už 4. 4. v ní pak můžete vyhrát jackpot 250 000 Kč.

Ještě u SAZKAmobilu nejste? Objednávejte novou SIMku s poštovným zdarma na tomto odkazu.

Přečtěte si také