Užijte si podzimní výlety s mobilními aplikacemi pro malé i velké turisty

Češi se se zapálením pro turismus asi už rovnou rodí, co ale dělat v případě, že na to potomci v jistém věku zapomenou a nechtějí se hnout od telefonu nebo počítače? Skvělým řešením, které je vytáhne ven, mohou být mobilní aplikace. Dnes jsme vybrali tři, díky nimž se výlety stanou obřím zážitkem jak pro dospělé, tak hlavně pro děti.

Úžasná místa

Android, iOS/4,4*


Pandemie koronaviru mnoho dobrého nepřinesla, aplikace Úžasná místa je ale jednou z mála světlých výjimek. Stojí za ní cestovatelka Krista Audiová, která procestovala několik desítek zemí, až lockdown ji ale donutil začít intenzivně objevovat krásy naší země.
 

Přečtěte si také: Kolo odměn, nová soutěž SAZKAmobilu je tady! Vyhrát můžete až tisícový kredit navíc


Výlety absolvovala se synem a také svojí maminkou, a když zjistily, že je tu úžasných míst opravdu nepřeberně, byl nápad na aplikaci na světě. Co víc, od nápadu až po chvíli, co se Úžasná místa vyloupla v aplikačních obchodech, uběhl jen zhruba měsíc!
 

Stahujte aplikaci pro Android i iOS


Databáze obsahuje víc než šest stovek míst rozdělených do jednotlivých kategorií. V nabídce jsou třeba hrady nebo zámky, rozhledny a vyhlídky, ale i netradiční místa jako mlýny, viadukty, skály či lomy. A místa je možné také třídit podle toho, kdo je chce navštívit - jsou tu tipy pro rodiny s dětmi, maminky s kočárky, výletníky se psy nebo pro invalidní vozíky. Aplikaci navíc získáte zcela zdarma.
 

Hrady a zámky, Maxův průvodce

Android, iOS/4,1*


V obchodech s aplikacemi je víc takových, které nabízejí virtuálního průvodce po českých hradech a zámcích, my ale hlasujeme pro apku Hrady a zámky, Maxův průvodce. A to i přesto, že je tu databáze jen zhruba stovky českých míst. I když ale celá řada z nich chybí, informace, které tu najdete, jsou poměrně obsáhlé. Hlavně tu je ale sekce se zajímavostmi, které malé výletníky zcela jistě zaujmou.
 

Stahujte aplikaci pro Android


V aplikaci najdete také tipy na zajímavosti v okolí či kvízy, jež ověří, jak moc informací jste si o konkrétním hradu nebo zámku zapamatovali. Velká část průvodců je zcela zdarma, některé jsou ukryté za předplatným. To ale na druhou stranu stojí jen 49 Kč.
 

Stahujte aplikaci pro iOS

Skryté příběhy

Android, iOS, Web/4,3*


Kdybyste si na výlety s dětmi měli nainstalovat jen jednu aplikaci, hlasujeme pro Skryté příběhy. To, že je opravdu graficky vyvedená, je jen třešinka na dortu. Hlavně v ní ale najdete mnoho desítek tras po celé republice, jejichž absolvování bude bavit malé a velké turisty. Třeba v našem hlavním městě volíte z dvaceti tras a díky spolupráci s Českými drahami je tu také čtyřicítka příběhů, které začínají přímo od vlakové zastávky. A pro zajímavost nechybí ani trasa pro milovníky Stopařova průvodce galaxií, jíž najdete v Jablonci nad Nisou.
 

Stahujte aplikaci pro Android i iOS


Každou trasou vás provede jedna z historických postav a najdete na ní vždy šest až deset zastávek. Tady se nejen díky hlasům profesionálních herců (hlavní postavu mimozemšťana Toto namluvila Valerie Zawadská) dozvíte, jak často velmi vtipný příběh pokračuje, hlavně ale budete muset splnit nějaký ten úkol. Teprve pak můžete pokračovat dál. Trasy navíc nevedou po těch nejznámějších stezkách, a tak si užijete nejen klid, poznáte ale také zajímavá místa. A až celý příběh a všechny kvízy absolvujete, odměnou vám bude fotka, kterou si s historickou postavou budete s dětmi moct udělat. A to nejlepší? Apka je komplet zdarma.
 

Užívejte si cestování po Česku, neřešte mobilní data

Většinu tras i informací z výše uvedených aplikací si sice můžete stáhnout do telefonu, co ale dělat ve chvíli, kdy nemáte dost místa nebo prostě na poslední chvíli změníte plány a vyrazíte jinam? V takovém případě jistě oceníte skvělé ceny za mobilní internet. A přesně to nabízí největší virtuální operátor SAZKAmobil.
 

Se SAZKAmobilem datujete ještě výhodněji

Jak majitelé předplacenek, tak i tarifní zákazníci si až do konce října mohou v rámci speciální akce pořídit datové balíčky přes mobilní aplikaci SAZKAmobil nebo zákaznickou linku se slevou až 30 %. Například 1 GB jen za 70 Kč místo 100 Kč, oblíbený dokupový balík s 5 GB mobilního internetu pořídíte jen za 270 Kč (zlevněno z 350 Kč).

Více informací nejen o výhodných datech, ale i o celé řadě dalších odměn, které si zákazníci SAZKAmobilu užívají, najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také