Tipy, jak se přiblížit výhře. Jaká čísla nejčastěji padají ve světě i u nás?

S vlastními čísly versus náhodným tipem je to aspoň u výher v loteriích Sazky zhruba půl napůl. Celá řada sázejících ale na svá šťastná čísla nedá dopustit. Ať už to je datum narození dětí či dalších členů rodiny, čísla popisná, čísla autobusů nebo třeba čas podání tiketu. Víte však, jaká čísla jsou podle statistik nejčastěji losována?

Přečtěte si také: Šťastných 10 přihrálo sázejícímu 2,5 milionu. „Díky výhře začnu podnikat!“


Je známo, že pro mnoho lidí je nejšťastnějším číslem 7. Myslíte si, že je toto číslo i nejčastěji zaškrtávaným číslem na sázenkách? Pokud ano, pak se mýlíte. Podle statistik je to číslo 11. Klasické šťastné číslo ve většině zemí zastupuje až druhou příčku.
 

Magická jedenáctka

Těžko říct, co k tomu sázející vede. Pokud se však na číslo jedenáct podíváme podrobněji, zjistíme, že v sobě nese trochu tajemna.

Například první vesmírná loď, která přistála na Měsíci, nesla název Apollo 11. První světová válka skončila 11. 11. v 11 hodin. Víte, kdy přijíždí svatý Martin na bílém koni? Ano, 11. 11. Lidé si také fotí své obrazovky mobilu pro štěstí, když je tam právě 11:11 hodin.
 

Je statisticky dokázáno…

V amerických loteriích nejčastěji padají čísla 2 a 16. V oblíbené hře Mega Millions jsou nejčastěji losována čísla 2, 4, 17, 31, 39 a 46.  V největší americké loterii Powerball to pak jsou čísla 16, 22, 23, 26, 28 a 41. Pravděpodobnost, že by ovšem padla hned všechna nejčastěji losovaná čísla v jednom tahu, není příliš velká.

Z českých statistik vyplývá, že pokud na svém tiketu Sportky zaškrtnete číslo 47, chybu neuděláte. Jde o nejčastěji tažený míček v prvním tahu. Také číslo 12 není na škodu – to totiž nejčastěji padá v tahu druhém.
 

Kačky ve Šťastných 10 nosí 18 a 60

U Eurojackpotu nejčastěji padá 20 v prvním osudí a 9 ve druhém osudí. A jak je na tom Šťastných 10? Největší šanci, že si přijdete na nějaké ty kačky, zajistí číslo 18, nejčastěji losovaným královským číslem je 60

A jak jste na tom vy? Pečlivě vybíráte a přemýšlíte nad každým číslem, anebo volíte náhodný výběr? Každopádně jakákoli rada, jak vyhrát v loterii a zvýšit tak šanci na výhru, se hodí. Zkuste třeba štěstí v loterii Šťastných 10 a klikněte si pro online tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také