Neplýtvají a milují slevy. 10 faktů, které o sobě bohatí neprozrazují

Milují slevy, jezdí starými auty a jsou opatrní s rozdáváním. To je jen pár věcí, které by vás ohledně miliardářů mohly překvapit.

Přečtěte si také: Za 22 milionů z Eurojackpotu si výherce postaví bydlení snů


Ač to tak široké veřejnosti nemusí připadat, nejsou jejich život jen o utrácení a luxusu. Vybrali jsme pro vás 10 faktů, které boháči o svých životech většinou neříkají.
 

1. Neutrácet znamená vydělávat

Rádi počkají na pořádnou slevu, cestují v ekonomické třídě a místo nového luxusního vozu raději jezdí ve svém starém autě. Ušetřit a neutratit peníze je totiž podle nich úplně to stejné, jako je v tu chvíli vydělat.
 

2. Jsou to normální lidé

Být milionářem není žádná superschopnost ani charakterová vlastnost. I boháči jsou úplně obyčejní lidé s přednostmi a nedostatky, dělají chyby a mají celou řadu problémů. A stejně jako my si občas dají fast food, nakupují v běžných obchodech a většinou řeší i podobné věci.
 

3. Milují slevy

Kupovat věci za plnou cenu, nebo si raději chvíli počkat na nějakou zajímavou slevu? Mnozí boháči mají jasno. Rozhodně se za to nestydí a slevové kupony využívají bez jakéhokoliv váhání.
 

4. Za všechno platí v hotovosti

Jen málokterého boháče uvidíte, jak v obchodě platí kartou. Tímhle stylem se totiž útraty hlídají podstatně hůř. Jednou týdně si proto zajdou do bankomatu, vyberou určitou částku a snaží se s ní vyjít.
 

5. Nenávidí plýtvání

Nakoupit si tuny jídla, nestihnout je sníst a následně vyhodit? Tohle boháči rozhodně nedělají. Koupených věcí si váží a snaží se je naplno využít. Šetří nejen s jídlem, ale i s papírem, hygienickými či čistícími prostředky i vším ostatním. A vždycky prý ze sebe mají velkou radost, když neplýtvají.
 

6. Příležitosti k investování hledají všude

Boháči si nenechají ujít žádnou příležitost k vhodnému využití peněz a jejich rozmnožení. Dost často přitom investují impulzivně a doufají, že to dobře dopadne. Jak se totiž spousta z nich nebojí přiznat, nejsou tak chytří, jak si ostatní lidé myslí.
 

7. S rozdáváním jsou opatrní

Rozmazlovat příbuzné a kamarády jedním dárkem za druhým zní možná hezky, v praxi to ale není praktické. Okolí si toho může přestat vážit a vše pro něj začne být samozřejmé. Neznamená to, že ostatním nic nedopřejí, jen moc dobře vědí, kdy a komu dávat.
 

8. Mají kontakty

Úspěch v životě z velké části závisí na tom, koho znáte a jaké vztahy s ním máte. Boháči si to uvědomují a prospěšné vztahy se snaží neustále zlepšovat.
 

9. Mají tvrdou kůži

Spolu s bohatstvím přichází závist ze strany okolí, pomluvy a jistá ztráta soukromí. Spousta milionářů se proto svými penězi nechlubí a snaží se zapadnout mezi běžné občany. A těm ostatním nezbývá než si vybudovat hroší kůži, aby tento tlak ustáli.
 

10. Umí být marniví

Přestože se většinou snaží šetřit a nerozhazují, nebojí se mít své neřesti a jednou za čas se jim plně oddávat. Pro někoho to mohou být luxusní jachty či sbírání tenisek, jiní si ve svých domech zařizují speciální zábavné místnosti.
 

Eurojackpot: vaše cesta do klubu miliardářů

Chcete se i vy zařadit mezi miliardáře? Zkuste to třeba dneska večer s Eurojackpotem a klikněte si pro svůj tiket hned teď na internetu!

Obliba online sázení stále roste a spolu s ní i odměny za něj. V loňském roce vzešlo nejvíce milionových výher právě ze sázení na internetu. Zajistěte si svou vstupenku k výhře 1,45 miliardy korun na tomto odkazu.

Přečtěte si také