Parta profesorů přelstila matematiku a z loterie odešla o 250 milionů bohatší

Drtivá většina úspěšných sázejících vám potvrdí, že jejich výhra nebyla ničím jiným než náhodou a prací štěstěny. Jedna parta profesorů a lektorů z Bradfordské univerzity ve Velké Británii se ovšem rozhodla vybočit z řady a raději než náhodě dala svou budoucnost všanc dobře známé matematické pravděpodobnosti.

Přečtěte si také: Za tiket dal jenom dvacku, i tak mu Sportka přinesla přes 9 milionů


Po osmi letech nepovedených pokusů společně vymysleli plán, jak své šance zvýšit a podle čeho výherní čísla vybírat. A co k tomu potřebovali? Obyčejné papírky s čísly, které losovali z krabice, a jeden počítačový program. Ten každý sobotní večer kontroloval v loterii tažená čísla i celkové výhry a porovnával je s jejich vylosovanými lístečky.
 

Trpělivost jackpot přináší

Stejně jako každá metoda, i tato potřebovala nějaký ten pátek pro své zdokonalení. Po více než čtyřech letech usilovné práce syndikát konečně kápl na tu správnou kombinaci –⁠ čísla 15, 18, 23, 31, 37, 49 a bonusovou 38 –⁠ která jim přinesla v té době 5 299 849 liber, což dnes odpovídá částce zhruba 250 milionů korun.

Zatímco čtyři členové syndikátu o své výhře a plánech s radostí promluvili na veřejnosti a před médii, ostatní se raději rozhodli zůstat v anonymitě. Svou podporu jim nicméně vyjádřil i mluvčí univerzity: „Máme za ně obrovskou radost. Opravdu se pro tu výhru nadřeli a svůj úspěch si zaslouží. Doufejme, že se to bude v budoucnu opakovat a zadaří se i našim dalším syndikátům.“

Pozitivně k tomu přistoupila i sama loterijní společnost. Jak jejich mluvčí prozradila, výhra a metody profesorů je nijak neznepokojily, protože každý z hráčů má své způsoby, jimiž se výhru snaží získat. Nakonec ještě vyzdvihla výhody skupinového sázení, jež dle statistik společnosti stojí za každým čtvrtým vyhraným jackpotem.
 

Syndikáty fungují i u nás

Láká vás sázení s někým dalším nebo už třeba s přáteli společné tikety vyplňujete? Sami v tom určitě nejste - skupinové sázení je čím dál oblíbenější i u nás. Online anebo přes naši mobilní aplikaci pro Android a iOS si můžete pořídit Skupinovou sázku na Sportku a Eurojackpot.
 

Stahujte aplikaci Sazka


Sázet ale můžete i s neznámými nadšenci. Stačí si na našem Tržišti sázenek pořídit podíl u již vytvořeného tiketu podle toho, který vám bude velikostí, cenou, názvem nebo datem slosování vyhovovat nejvíce. A skvělé je, že o miliony hrajete už od 22 Kč.

Klikněte si pro Skupinovou sázku třeba na dnešní Sportku na tento odkaz.

Přečtěte si také