Tiket ukrytý v knihovně ho proměnil na milionáře. Výhru ze Sportky plánuje rozdat

Svou první sázenku si tento muž koupil už přibližně před dvaceti lety a za tu dobu vyzkoušel různé loterie i losy. K srdci mu nejvíce přirostla Sportka, do jejíhož slosování si tikety kupuje alespoň dvakrát měsíčně.

Přečtěte si také: Sázející z jižních Čech vyhrál ve Sportce skoro 60 milionů. Jaké byly jeho pocity?


Tento osudový si koupil jedno páteční odpoledne u čerpací stanice, kde zastavil při cestě z práce, aby natankoval a koupil si kávu. Sázení ten den v plánu rozhodně neměl, když se ho ale prodavač zeptal, jestli náhodou nechce zkusit svou štěstěnu, po chvilce váhání přikývl. A rozhodně nelituje. Ještě toho večera se stal o 1 221 866 korun bohatší.
 

Výzva ke změně

„Výhra mě v některých ohledech dost nakopla. Neříkám, že jsem byl nespokojený, ale zvykl jsem si na své pohodlí. Teď mám chuť spoustu věcí změnit,“ vyprávěl s nadšením, když se k nám do budovy Sazky přišel domluvit, jak si výhru vyzvedne.

Kromě pár menších změn bude pro našeho výherce největším krokem hledání nového zaměstnání. Chce se poohlédnout po takové práci, jež ho bude více bavit a naplňovat. Je to prý věc, kterou odkládal už příliš dlouho a teď konečně dostal impuls ji udělat.
 

Srdce na správném místě

S vyhranými penězi ovšem při změně kariéry příliš nepočítá. Část z nich totiž investuje do renovace a zvelebování své nemovitosti a zbytek rozdělí mezi několik vybraných charitativních organizací.

„Doma jsme v tomhle všichni za jedno. Nikdy jsme s penězi neměli velké problémy a máme vše, co potřebujeme. Takže mnohem radši pomůžeme těm, co nemají takové štěstí,“ vysvětlil postoj, který spolu s ženou a dvěma dětmi zaujímají.
 

Zahrajte si o 238,4 milionu

Zajímá vás, jestli se šťastlivec o svůj tiket bál? „Jasně, a hodně! Radši jsem si ho schoval do jednoho šanonu v knihovně. Jsem docela nešika a nerad bych ho něčím polil nebo někde ztratil,“ smál se. Sázet prý bude rozhodně dál a určitě znovu zavítá na osudnou benzínku.

Přidejte s k našim milionářům i vy. Momentálně se hraje o 238,4 milionu a pro svou sázenku si můžete stejně jako náš výherce skočit na čerpací stanici či jiné prodejní místo, nebo si ji koupit z tepla a pohodlí svého domova.

Stačí kliknout na tento odkaz.

Úvodní fotografie je pouze ilustrační a nezachycuje skutečného výherce. Autor fotografie: iStock Photo.

Přečtěte si také