Stírací losy jsou zábavné, dětem ale do rukou nepatří

Ale pozor! I ty nejlepší úmysly mohou nadělat někdy více škody než užitku, a proto se Sazka zapojila do celosvětové kampaně zodpovědného hraní GIFT RESPONSIBLY 2021.

Přečtěte si také: Přinášejí hry pouze štěstí? Sazka spouští projekt odpovědného sázení Hraj s rozumem


V dospělém světě si často jako zpestření k vánoční tabuli nebo jako malou pozornost pod stromečkem dáváme stírací losy a poté nadšeně čekáme, na koho se letos usmálo štěstí. Pakliže byste ale přemýšleli, že byste touto malou pozorností chtěli obdarovat i ty nejmenší, měli byste si uvědomit, že dětem do rukou rozhodně nepatří.
 

Děti princip náhody nechápou

Děti si jednoduše nejsou schopny uvědomit princip náhody. Euforie a pocit z výhry v nich totiž může probouzet touhu, aby štěstí zkoušely dále.

Zatímco dospělí se svými životními zkušenostmi berou losy jako zpestření, kde si uvědomují pravděpodobnost výhry i prohry, děti si nejsou schopny tuto náhodu dostatečně vyhodnotit.
 

Plyšák je lepší dárek

Berte proto na vědomí, že stírací losy jsou formou zábavních her určené pouze plnoletým. V dětském světě se jistě objeví i mnohem hezčí dárky a namísto stíracího losu zvolte raději plyšového medvěda nebo stavebnici. Uvidíte, že sklidíte ještě větší úspěch!

Přečtěte si také