Originální žárovky, úkryt pro děti i kouzelná washi páska. Inspirace na stylové bydlení

Zdá se vám váš nemoderní a okoukaný? Na začátku roku, kdy jsme nejodhodlanější změnit svůj život k lepšímu, je na vyšperkování domova ten nejvhodnější čas!

Přečtěte si také: „Ten šok jsem musela zapít panákem,“ prozradila výherkyně, které Sportka nadělila skoro 2 miliony


Chcete oživit interiér svého domova? Nemusíte dělat velké změny, stačí přidat pár bytových doplňků. Vybrali jsme pro vás ty nejstylovější, které dodají bytu či domu tu správnou hravost a originalitu. 
 

Pověste to na žebřík 


Většinou leží jen tak na zahradě, nebo je opřený v kůlně o zeď a vzpomenete si na něj, když potřebujete očesat třešně nebo natřít okapy. Z obyčejného žebříku si ale také můžete udělat jedinečnou a praktickou dekoraci třeba do koupelny. Postavte ho vedle umyvadla a na jednotlivé příčky odkládejte ručníky, zavěste hřeben nebo třeba oblečení, když se jdete sprchovat. 
 

Na hraní i poznámky  


Při pořizování tabule do bytu si možná postesknete po letech, kdy jste po spolužácích ve třídě házeli mokrou houbou a hádali se, kdo dneska maže. Psát na ní můžete vzkazy, seznam na nákup a snadno s ní také zabavíte děti, když potřebujete vařit.

Pořídit si můžete hotovou desku, kterou jednoduše nalepíte na stěnu, dveře či na nábytek, nebo je možné koupit speciální barvu, kterou natřete téměř cokoli. Jen počítejte s tím, že nátěr schne opravdu dlouho – až pět dní. 
 

Teepee do každé rodiny  


Snem snad každého dítě je mít domek na stromě nebo alespoň bunkr v pokoji. Ideálním přístřeškem na schovávačky je indiánský stan, který může stát v zimě v obýváku a v létě na zahradě. Hotové teepee, které stačí jen postavit, seženete už za zhruba tisícikorunu; na internetu ale najdete i hromady inspirace, jak si indiánské obydlí vyrobit třeba z násad na košťata a závěsu.
 

A lustr vám nechybí? 


Velký boom zažívají retro žárovky, často nazývané Edison. Vyznačují se netradičním tvarem a zajímavou konstrukcí uhlíkových vláken, proto by byla škoda zakrývat je lustrem či lampou. Sehnat je můžete už téměř v každém elektru, nebo prodejně s osvětlením.

Že žárovka bez stínidla patří jen do holobytu? Kdepak, i ti nejslavnější designéři vytvářejí zajímavá osvětlení, ve kterých hraje ústřední roli právě obyčejná žárovka visící na drátě. 
 

Washi páska 


Dekorační samolepící pásky pocházejí z Japonska a jsou vyrobeny ze speciálního rýžového papíru. Seženete je ve stovkách různých dekorů a mají jednu mimořádnou výhodu – jednoduše je sloupnete, aniž byste poškodili povrch, na kterém byly nalepené. 

Můžete tak s nimi polepit zeď, pračku nebo nábytek. Washi pásky najde v galanteriích a prodejnách s potřebami pro ruční tvorbu. Ceny se pohybují od 30 do 150 korun. 

Pokud je vám žárovka či teepee málo a přeci jen byste se chtěli pustit do větší rekonstrukce, zkuste štěstí ve Sportce. Už zítra hrajeme o desítky milionů a ulovit si také můžete elektrokolo, které je garantovanou prémií pro hned 22 majitelů plného tiketu.

Klikněte si pro ten svůj na tento odkaz.

Přečtěte si také