Mějte reálné cíle a myslete pozitivně. 5 tipů, jak dodržet novoroční předsevzetí

Novoroční předsevzetí, touha něco změnit a začít dělat něco jinak, to je každoroční odhodlání mnohých z nás. Jak jste na tom vy? Dáváte si předsevzetí do nového roku? Poradíme vám, jak sliby sama sobě, že se z nás stanou lepší lidé, dodržet. Stačí následovat několik jednoduchých rad.

Trénujte svou vůli

Představte si, že vůle funguje podobně jako sval. Může být posilňována, ale jakmile je až moc namáhána, poleví a musí odpočívat.
 

Přečtěte si také: Za tiket Extra Renty dal jen 50 Kč, i tak si bude užívat 100 000 Kč měsíčně na 20 let


Spousta z nás dělá chybu v tom, že přecení svou vůli a naloží si neúnosná předsevzetí. To je stejné, jako kdybyste šli jednou za rok posilovny a odcházeli se svalovou horečkou.
 

Stanovte si reálné cíle

Domluvit se za měsíc cizím jazykem anebo zhubnout dvacet kilo za dva měsíce. To jsou nereálné cíle, které logicky nikdy nevyjdou. Mnohem účinnější je stanovit si realistické a dosažitelné cíle. A hlavně – začít pomalu. Tak jsou výsledky viditelnější, dlouhodobější a máme motivaci ve svém úsilí vydržet. 
 

Myslete pozitivně

Důležitou zásadou je nejen pozitivní myšlení, ale i pozitivní věty a formulace. Namísto „nezapálím si cigaretu“ si říkejte například „dám si žvýkačku“. Je vždycky lepší myslet opačně – ne na to, čeho se potřebujeme zbavit, ale na to, co mi k tomu pomůže.
 

Pište si deníček

Opravdu pomáhá, když si svá předsevzetí napíšete. Dejte si je na viditelné místo a opakovaně si jej připomínejte.
 

Hledejte podporu a motivaci

Podpůrné prostředí je další z krůčků, které nám mohou pomoci. Ať už poprosíte o pomoc kamaráda či kamarádku, aby s vámi zašli do posilovny, anebo oslovíte odborníka, nebuďte v tom sami!

Pokud nejste příznivci žádných předsevzetí, určitě nebude na škodu pro vás ani pro vaše okolí, vezmete-li si pár následujících rad k srdci. Více se usmívejte, více se radujte, pomáhejte druhým a nebuďte sami. Buďte se sebou spokojení a naučte se mít rádi! Přejeme vám, abyste byli šťastní nejen po celý tento rok.

A nezapomeňte si vsadit! Jsme si totiž jisti, že výhra v Extra Rentě v podobě 100 000 Kč měsíčně na následujících 20 let dokáže vaši náladu i kdeco dalšího ovlivnit velmi pozitivně.

Pro online tiket do dnešního slosování klikněte na tento odkaz.

Přečtěte si také