Se smartphonem za zdravější dětský chrup díky aplikaci Pokémon Smile

Správné čištění zubů rozhodně není samozřejmou věcí, své by vám o tom mohly vyprávět zástupy dentálních hygieniček a hygieniků. Podle jedné studie švédské univerzity v Gothenburgu je to dokonce devět lidí z deseti. Právě proto je opravdu důležité, aby se pravidelnosti a pečlivosti učily děti už odmala. S tím pomůže aplikace Pokémon Smile, která mezi malými dost neoblíbenou činnost promění v opravdovou zábavu.

Přečtěte si také: SM Nechce se vám za hranice? Díky těmto 3 aplikacím si léto u nás opravdu užijete


Aplikace Pokémon Smile je dílem společnosti The Pokémon Company, která pochopitelně udělila licenci i staršímu a mnohem známějšímu bratrovi Pokémon Go! Obě hry toho přitom mají spoustu společného. Uživatelé hitu z 2016 chodí podle zveřejněných dat průměrně o patnáct procent víc, než když nehráli, a dospělé i děti tak zábavnou formou donutí k jiné nepříliš oblíbené činnosti - pohybu.
 

Pro malé i velké


Pokémon Smile se pak zaměřil na zářivé úsměvy velkých, hlavně ale malých hráčů a vše proměnil ve hru. Vaším úkolem je čistit si zuby ve stanoveném časovém intervalu a co nejlépe. Na obrazovce telefonu mezitím bojují pokémoni proti zlým bakteriím, které způsobují zubní kaz. Pokud svoji misi zvládnete a pokémony před bakteriemi ochráníte, dostanete na konci možnost animovanou postavičku chytit.
 

Stáhněte si zdarma Pokémon Smile pro Android


„Chytit je všechny“ je sloganem, který japonské figurky provází už od roku 1995, kdy je duchovní otec, jinak japonský tvůrce Satoshi Tajiri představil světu. Na stejném principu funguje i Pokémon Smile. V pokédexu máte stovku položek, takže vyplnit všechna prázdná místa nebude určitě úkol na jeden týden.
 

Selfie i odznaky

Aby se děti ani tak při čištění zoubků nenudily, je tu celá řada dalších zábavných prvků. V průběhu například telefon může pořídit pár fotografií, které si následně ozdobíte samolepkami, co dostanete za odměnu. K dispozici jsou ale i vtipné kloboučky, které zpříjemní samotné čištění, či různé odznaky.

V aplikaci je možné nastavit až tři uživatelské profily a u každého zvlášť dobu čištění od jedné do tří minut. To jinými slovy znamená, že je Pokémon Smile vhodný pro čistící nároky jak dětských, tak i dospělých zubů.
 

Stáhněte si zdarma Pokémon Smile pro iOS


To ale ještě není všechno! Součástí aplikace je podrobný návod, jak postupovat při čištění a po skončení také dostanete tipy, co by se dalo zlepšit. Bonusem je skutečnost, že apka funguje bez nutnosti vlastnit chytrý kartáček, který si složitě připojíte k integrovaným aplikacím. Sledování, jestli si děti čistí zuby správně, probíhá za pomocí kamery foťáku a dat.
 

Nejlevnější chytrý kartáček všech dob

Pokémon Smile je tak skvělým učitelem, který promění čištění zubů v zábavu. Co víc: díky tomu, že je apka jak pro Android, tak iOS úplně zdarma a bez jakýchkoliv nákupů v aplikaci, jde také o bezkonkurenčně nejlevnější chytrý kartáček na trhu.

Kde by se vám aplikace mohla prodražit, jsou místa, na nichž není dostupná wifi. Nic takového ale nebudete muset řešit v případě, že přejdete na SAZKAmobil. Za převod čísla dostanete dostanete 1 GB zdarma a dlaší 1 GB mobilních dat si můžete vybrat pokaždé jako odměnu za dobití kreditu v minimální výši 300 Kč.

Více informací o předplacenkách SAZKAmobilu i všech akcích najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také