Kvůli nemoci přišel mladý tatínek o práci. Díky milionům z loterie vezme dceru na první dovolenou

Jeden milion liber – právě tolik peněz teď říká Pane mladému Simonu Waddupovi z Velké Británie. V přepočtu na českou korunu jde o 29 milionů, které získal v loterii Euromillions. Vsadit si ho napadlo, když šel nakupovat do obchodu s potravinami, a tam prý v hlavě slyšel hlas, který mu říkal, ať si vsadí.

Přečtěte si také: Nejlíp zúročené peníze života! Tiket Sportky za 120 Kč přihrál Češce přes 50 milionů


V obchodě prý hlas umlčel, ale když přišel domů, přihlásil se do svého online herního účtu. Tam zjistil, že má zůstatek 5 liber a viděl také, že náhodný tip loterie Euromillions stojí dvě a půl libry. Proto si na večerní slosování koupil rovnou dva tikety. A na sázku už pak prý moc nemyslel, takže se večer s klidem uložil do postele.
 

Třásl se jako osika

„Druhý den ráno jsem čekal, že mi přijde zásilka a kolem půl deváté jsem kontroloval telefon, jestli mi náhodou už kurýr nevolal nebo mi neposlali mail, že se třeba zpozdí. Místo toho jsem ale ve schránce našel zprávu od National Lottery. Nevěřil jsem tomu, že jsem vyhrál milion liber. Třásl jsem se jako osika a myslel si, že je to nějaký vtípek, fór někoho z kamarádů,“ řekl Simon zástupcům loterie.

Už od útlého dětství má mladý Brit jeden velký sen, co by chtěl dělat, až bude velký. Moc si přál kupovat staré nemovitosti a předělávat je na krásná, nová místa. Rekonstruované byty a domy pak prodávat a z výnosu si pěkně žít.

„Moji kamarádi se vždycky smáli, jak hloupé to mám sny. Nejvíc se mi posmívali, když jsem byl teenager, protože oni tehdy měli úplně jiné starosti,“ vypráví třicátník. Jeho plán ale vyžadoval do začátku slušný objem peněz, který neměl, a tak se sen rozplýval. Simon se i tak držel svého plánu a studoval technologický design, pracoval na stavbách a vyučil se elektrikářem.
 

Když do životních plánů promluví nemoc

Pak mu do života zasáhla nepříjemná nemoc, když mu lékaři diagnostikovali výjimečnou poruchu krve a vadnou srdeční chlopeň. To ho v životním rozletu poněkud drželo zpátky, a do riskantního podnikání se tudíž bál pořádně opřít.

„Posledních několik let jsem často v nemocnici a od loňského léta už nemohu pracovat vůbec,“ zmiňuje novopečený milionář, který si hru Euromillions vsadil prvně v životě a hned mu přišla milionová výhra. Díky ní je prý poslední dobou poněkud omámen.

Oslavy s rodinou musel kvůli karanténním opatřením odložit, o peníze se s jejími členy ale plánuje rozdělit. První, komu o výhře řekl, byla má desetiletá dcera. Sice úplně nerozuměla tomu, kolik je to milion liber, ale rozzářily se jí oči, když se zeptala, jestli to znamená, že si může udělat pas.
 

Kávovar a prázdniny

„Moc se těším, že své dceři nechám udělat cestovní pas. Bude to její první pas. Slíbil jsem jí, že ji vezmu do zahraničí, a ona už mi říkala, že by si moc přála jet do Španělska. Hned, jak to bude možné, tam pojedeme,“ těší se na společné zážitky muž. Oba si pak udělali radost nákupem nového oblečení a domů si skromný Simon za výhru pořídil zatím jen nový kávovar.

96,9 milionu korun. To je částka, na kterou se vyšplhal Superjackpot Sportky. Jestli i vy máte nějaký dětský sen, který byste si rádi splnili, už dneska večer se vám k němu může otevřít cesta. Zaškrtněte si svá šťastná čísla anebo jednoduše zvolte náhodný tip Sportky na tomto odkazu.

Autor úvodní fotografie: Coventry Telegraph.

Přečtěte si také