Sazkabet analýza 16. ligového kola
České Budějovice vs. Slovácko
V šestnáctém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v neděli na Fotbalovém stadionu na Střeleckém ostrově od 14:30 utkají České Budějovice a Slovácko. Domácí tým Českých Budějovic je aktuálně s dvaceti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na páté pozici, když získali pětadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácích Českých Budějovic 0:2. České Budějovice v minulém ligovém kole hrály proti Teplicím a získaly maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Oproti tomu klub ze Slovácka remizoval s Bohemians a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Českých Budějovic vsítil Ivan Schranz, v barvách Slovácka dal nejvíc branek Tomáš Zajíc. Hostující Slovácko na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo tři zápasy, domácí České Budějovice na svém stadionu v této sezóně vyhrály tři zápasy. Slovácko není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, České Budějovice ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,4 branky na zápas. České Budějovice z patnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelily žádný gól, Slovácko neskórovalo v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Slovácka není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Domácí mají formu a v posledních čtyřech zápasech vyhráli. Hostující hráči Slovácka mají v tabulce náskok 5 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Jablonec vs. Sparta Praha
1. česká fotbalová liga má na programu 16. kolo, ve kterém v sobotu v 17:00 hostí Jablonec tým Sparty. Svěřenci domácího trenéra Petra Rady jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté okupují šestou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostující Sparty 2:0. Jablonci se v posledním ligovém kole proti Karviné dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Sparta také získala maximum bodů s Opavou, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Snajperem v týmu Jablonce je Martin Doležal, který dal šest gólů, za Spartu se osmkrát prosadil Kaku Kanga. Hráči Jablonce v této sezóně vyhráli šest z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Sparty na venkovních hřištích vyhráli dva ze sedmi zápasů. Sparta není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, Jablonec ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,5 branky na zápas. Domácí Jablonec v tomto ročníku odehrál jen tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Sparty také odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Domácí na Střelnici v této sezóně průměrně vstřelili 2,5 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Příbram vs. Opava
Další, v pořadí již 16. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Příbramí a Opavou, které se odehraje v sobotu od 14:30 na Stadionu u Litávky. Domácí tým Příbrami je aktuálně s dvanácti body na čtrnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na posledním místě, když získali devět bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostující Opavy 1:0. Příbrami se v posledním ligovém kole proti Liberci nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Opava také ztratila všechny body se Spartou, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o čtvrtou prohru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Příbram Michal Škoda se šesti góly a za Opavu Rene Dedic, který se trefil třikrát. Hráči Příbrami v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Opavy na venkovních hřištích vyhráli jeden z osmi zápasů. Příbram v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Opava zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 0,5 zásahu. Příbram z patnácti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelila žádný gól, Opava neskórovala také v osmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních čtyřech zápasech. 

Boleslav vs. Bohemians
V pátek se odehraje 16. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se v 18:00 spolu střetnou Bohemians a Boleslav. V tomto utkání se střetne čtvrtý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok deset bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Bohemians 3:0. Boleslavi se v posledním ligovém kole proti Olomouci ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Bohemians také remizovali a přišli o dva body se Slováckem. Nejlepším střelcem Boleslavi je Nikolai Komlichenko s osmi brankami. V týmu hostů z Bohemians je nejlepším zakončovatelem Jan Vodháněl se třemi góly. Hostující Klokani na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhráli žádný zápas, domácí Boleslav na svém stadionu v této sezóně vyhrála sedm zápasů. Boleslav v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 3 branky na zápas, Bohemians zaznamenali na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Boleslav z patnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Bohemians neskórovali v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Hosté v této sezóně inkasovali průměrně 1,7 branky na utkání, proti tomu domácí jsou na svém hřišti produktivní, dá se předpokládat, že hosté neudrží vzadu nulu. 

Ostrava vs. Karviná
Ostrava přivítá v pátek v 18:00 v rámci 16. kola 1. české fotbalové ligy ve Vítkovicích Karvinou. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Ostravy 1:2. Ostravě se v posledním ligovém kole proti Slavii nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Karviná také ztratila všechny body s Jabloncem, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o čtvrtou prohru v řadě. Nejlepším střelcem Ostravy je Dame Diop s pěti brankami. V týmu hostů z Karviné je nejlepším zakončovatelem Michal Petráň se třemi góly. Hráči Ostravy v této sezóně vyhráli pět z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Karviné na venkovních hřištích vyhráli dva z osmi zápasů. Ostrava je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 2,4 góly na zápas. Oproti tomu Karviná není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Domácí Ostrava v tomto ročníku odehrála pět zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Karviné odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Karviné není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hostující Karviná má nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě. Domácí ve Vítkovicích v této sezóně průměrně vstřelili 2,4 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Plzeň vs. Liberec
V neděli nás čeká 16. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Plzeň a Liberec. Svěřenci domácího trenéra Pavla Vrby jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácí Plzně 1:2. V minulém kole hostující liberečtí hráči získali maximum bodů s Příbramí, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Naopak domácí Plzeň remizovala se Zlínem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Plzeň Michal Krmenčík se sedmi góly a za Liberec Roman Potočný, který se trefil šestkrát. Viktoriáni v této sezóně vyhráli šest z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Liberce na venkovních hřištích vyhráli tři z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Plzeň vstřelila na domácím hřišti průměrně 2,1 góly v jednom zápase. Hosté z Liberce na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Domácí Plzeň v tomto ročníku odehrála jen tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Liberce odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Liberce není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,1 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Zlín vs. Olomouc
Zlín přivítá v sobotu ve 14:30 v rámci 16. kola 1. české fotbalové ligy na Letné Olomouc. Svěřenci domácího trenéra Josefa Csaplára jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Olomouce 1:0. V posledním ligovém kole zlínští hráči remizovali s Plzní, jde již o druhou remízu v řadě, stejně tak hosté z Olomouce remizovali a byla to již druhá remíza v řadě. Snajperem v týmu Zlína je Tomáš Poznar, který dal tři góly, za Olomouc se sedmkrát prosadil Jakub Plšek. Ševci v této sezóně vyhráli dva z osmi domácích zápasů. Hosté z Olomouce venku uhráli jednu výhru z osmi zápasů. Zlín v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,6 branky na zápas, Olomouc zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Zlín z patnácti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelil žádný gól, Olomouc naopak neskórovala jen ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí tým Zlína remizoval v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají sérii remíz v posledních dvou zápasech. Domácí Zlín na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Slavia Praha vs. Teplice
V neděli nás čeká 16. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Slavie a Teplice. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí vévodí ligové tabulce, hosté drží jedenáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích ze Slavie 1:5. Slavie v minulém ligovém kole hrála proti Ostravě a získala maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o sedmou výhru v řadě za sebou. Oproti tomu klub z Teplic vyšel z posledního utkání proti Českým Budějovicím naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Slavie je Tomáš Souček se sedmi brankami. V týmu hostů z Teplic je nejlepším zakončovatelem Jakub Mareš se šesti góly. Sešívaní v této sezóně vyhráli sedm ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Teplic na venkovních hřištích vyhráli dva z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Slavie vstřelila na domácím hřišti průměrně 2,4 góly v jednom zápase. Hosté z Teplic na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Domácí Slavie v tomto ročníku odehrála jen jeden zápas, ve kterém nevstřelila žádnou branku, hostující tým Teplic odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Teplic není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,2 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů v sedmi po sobě jdoucích utkáních. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí.
 

Přečtěte si také