PREVIEW - 12. kolo anglické Premier League
Wolverhampton vs. Aston Villa
Další, v pořadí již 12. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Wolverhamptonem a Aston Villou, které se odehraje v neděli od 15:00 na Molineux Stadium. V tomto utkání se střetne dvanáctý se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé dva body. Wolverhamptonu se v posledním ligovém kole proti Arsenalu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body, stejným výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání. Hostující Aston Villa naopak ztratila všechny body s Liverpoolem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepším střelcem Wolverhamptonu je Raul Alonso Jimenez se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Aston Villy je nejlepším zakončovatelem Wesley se čtyřmi góly. Hráči Wolverhamptonu v této sezóně vyhráli jeden z pěti domácích zápasů. Hosté z Aston Villy venku uhráli jednu výhru z pěti zápasů. Aston Villa není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,6 branek na venkovní zápas, Wolverhampton má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,4 branky na zápas. Wolverhampton z jedenácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Aston Villa neskórovala ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Hostující Aston Villa má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Domácí se v posledních třech zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Wolverhamptonu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Aston Villy zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Tottenham vs. Sheffield
V sobotu nás čeká 12. kolo Premier League a v něm se o body utkají Tottenham a Sheffield. Svěřenci domácího trenéra Mauricia Pochettina jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují šestou pozici. Tottenhamu se v posledním ligovém kole proti Evertonu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Sheffield naopak získal maximum bodů s Burnley. Snajperem v týmu Tottenhamu je Harry Kane, který dal šest gólů, za Sheffield se třikrát prosadil John Lundstram. Spurs v této sezóně vyhráli tři z pěti domácích zápasů. Hosté ze Sheffieldu venku uhráli jednu výhru z pěti zápasů. Tottenham v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 branky na zápas, Sheffield zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Domácí Tottenham v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Sheffieldu odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Sheffieldu je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Southampton vs. Everton
Southampton přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 12. kola Premier League v St Mary's Stadium Everton. V tomto utkání se střetne osmnáctý se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. Southampton v minulém ligovém kole hrál proti City a ztratil všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z Evertonu remizoval s Tottenhamem a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Southamptonu je Danny Ings se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Evertonu je nejlepším zakončovatelem Dominic Calvert-Lewin se třemi góly. Saints v této sezóně nevyhrál žádný z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Evertonu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už pět pokusů. Southampton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,8 branky na zápas, Everton zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,6 zásahu. Domácí Southampton v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Evertonu odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Southamptonu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Evertonu zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Norwich vs. Watford
V pátek nás čeká 12. kolo Premier League a v něm se o body utkají Norwich a Watford. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. V minulém kole hostující tým z Watfordu ztratil všechny body s Chelsea. Stejně tak domácí Norwich prohrál s Brightonem, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejvíc branek v dresu Norwiche vsítil Teemu Pukki, v barvách Watfordu dal nejvíc branek Andre Gray. Hostující Watford na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Norwich na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Norwich vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté z Watfordu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,4 branky. Norwich z jedenácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Watford neskóroval v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 2,1 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Hosté inkasovali v minulých zápasech průměrně 2,1 branky a Norwich je doma produktivní, hosté z Watfordu neudrží vzadu nulu. 

Newcastle vs. Bournemouth
Newcastle přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 12. kola Premier League v St. James‘ Parku Bournemouth. V tomto utkání se střetne patnáctý se sedmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. V minulém kole hostující tým z Bournemouthu získal maximum bodů s United. Stejně tak domácí Newcastle vyhrál s West Hamem. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Newcastlu je Jonjo Shelvey, který dal dva góly, za Bournemouth se pětkrát prosadil Callum Wilson. Magpies v této sezóně vyhráli jeden z pěti domácích zápasů. Hosté z Bournemouthu venku uhráli dvě výhry z pěti zápasů. Bournemouth není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Newcastle má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,6 branky na zápas. Domácí Newcastle v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bournemouthu odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Bournemouthu je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Bournemouthu, kteří mají v tabulce náskok 4 body, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Manchester United vs. Brighton
Další, v pořadí již 12. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi United a Brightonem, které se odehraje v neděli od 15:00 na Old Traffordu. Svěřenci domácího trenéra Ole-Gunnara Solskjæra jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. United v minulém ligovém kole hráli proti Bournemouthu a ztratili všechny body. Oproti tomu klub z Brightonu získal s Norwichem tři body, jde o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu United je Marcus Rashford, který dal pět gólů, za Brighton se čtyřikrát prosadil Neal Maupay. Red Devils v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hosté z Brightonu venku uhráli jednu výhru z pěti zápasů. V této ligové sezóně domácí United vstřelili na domácím hřišti průměrně 1,6 góly v jednom zápase. Hosté z Brightonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Domácí United v tomto ročníku odehráli tři zápasy, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Brightonu odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Domácí United mají na svém stadionu průměr 1,6 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Liverpool vs. Manchester City
Ve dvanáctém kole Premier League se spolu v neděli na Anfield Road od 17:30 utkají Liverpool a City. Domácí tým Liverpoolu je aktuálně s jednatřiceti body na první pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku níž na druhé pozici, když získali pětadvacet bodů. Liverpool v minulém ligovém kole hrál proti Aston Ville a získal maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. I klub ze City získal se Southamptonem tři body a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Snajperem v týmu Liverpoolu je Sadio Mané, který dal šest gólů, za City se devětkrát prosadil Sergio Leonel Agüero. Reds v této sezóně vyhráli pět z pěti domácích zápasů. Hosté ze City venku uhráli čtyři výhry z pěti zápasů. V této ligové sezóně domácí Liverpool vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,8 góly v jednom zápase. Hosté ze City na venkovních hřištích průměrně vstřelili 3 branky. Liverpool z jedenácti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, City neskórovali v jednom zápase. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácí tým Liverpoolu vyhrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. City jsou v této sezóně střelecky při chuti, opět vstřelí alespoň jednu branku. 

Leicester vs. Arsenal
V sobotu nás čeká 12. kolo Premier League a v něm se o body utkají Leicester a Arsenal. V tomto utkání se střetne třetí s pátým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šest bodů. Leicester v minulém ligovém kole hrál proti Crystal Palace a získal maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Oproti tomu klub z Arsenalu remizoval s Wolverhamptonem a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Snajperem v týmu Leicesteru je Jamie Vardy, který dal deset gólů, za Arsenal se osmkrát prosadil Pierre-Emeric Aubameyang. Foxes v této sezóně vyhráli čtyři z pěti domácích zápasů. Hosté z Arsenalu venku uhráli jednu výhru z pěti zápasů. Leicester je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,4 góly na zápas. Oproti tomu Arsenal není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Leicester z jedenácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Arsenal neskóroval v jednom zápase. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Hostující Arsenal v posledních dvou zápasech v řadě remizoval. Domácí mají formu a v posledních třech zápasech vyhráli. Domácí Leicester má na domácím hřišti průměr 2,4 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Leicester v tomto utkání neprohraje. 

Chelsea vs. Crystal Palace
Chelsea přivítá v sobotu ve 13:30 v rámci 12. kola Premier League na Stamford Bridge Crystal Palace. Domácí tým Chelsea je aktuálně se třiadvaceti body na čtvrté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na deváté pozici, když získali patnáct bodů. Chelsea v minulém ligovém kole hrála proti Watfordu a získala maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o pátou výhru v řadě za sebou. Oproti tomu klub z Crystal Palace vyšel z posledního utkání proti Leicesteru naprázdno. Snajperem v týmu Chelsea je Tammy Abraham, který dal devět gólů, za Crystal Palace se čtyřikrát prosadil Jordan Ayew. Hráči Chelsea v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hosté z Crystal Palace venku uhráli dvě výhry z pěti zápasů. V této ligové sezóně domácí Chelsea vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Crystal Palace na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Domácí Chelsea v tomto ročníku odehrála jen jeden zápas, ve kterém nevstřelila žádnou branku, hostující tým Crystal Palace odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních pěti zápasech vítěznou sérii. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Chelsea, kteří mají v tabulce náskok 8 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Burnley vs. West Ham
Další, v pořadí již 12. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Burnley a West Hamem, které se odehraje v sobotu od 16:00 na Turf Moor. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží třináctou příčku. Burnley v minulém ligovém kole hrálo proti Sheffieldu a ztratilo všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. I klub z West Hamu vyšel z posledního utkání proti Newcastlu naprázdno. Nejlepším střelcem Burnley je Ashley Barnes se čtyřmi brankami. V týmu hostů z West Hamu je nejlepším zakončovatelem Sébastian Haller se čtyřmi góly. Hráči Burnley v této sezóně vyhráli tři z pěti domácích zápasů. Hostující hráči West Hamu na venkovních hřištích vyhráli jeden z pěti zápasů. West Ham není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Burnley ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,6 branky na zápas. Burnley z jedenácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, West Ham neskóroval ve třech zápasech. Defenziva hostujícího West Hamu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě.
 

Přečtěte si také