Sazka se zapojila do humanitární pomoci na Ukrajině, posílá první pomoc za 5 milionů korun
Společnost Sazka se připojila k humanitárním aktivitám mířícím potřebným na Ukrajinu. V první fázi prostřednictvím Karel Komarek Family Foundation přispěje na vypravování kamionů s pomocí částkou 5 milionů korun. Vypraveno už bylo 8 kamionů, z toho 5 ve spolupráci s Člověkem v tísni, které dorazily na místo. Konvoje zatím rozvezly trvanlivé potraviny, základní hygienické pomůcky, matrace a zdravotnický materiál. V tuto chvíli se připravuje k nakládce devátý kamion, který bude doručovat generátory do nemocnice v Kyjevě a do oblasti Lvova.
„Není to jednorázová pomoc, ale začátek systematické a cílené podpory lidí zasažených válkou. Výhodou této formy pomoci je, že máme díky kolegům ve skupině KKCG kontakty přímo v oblasti Lvova, máme tedy informace o tom, co přesně lidé potřebují a můžeme tak humanitární pomoc doručit opravdu přímo konkrétním lidem. Díky Karel Komarek Family Foundation se tak mohou vypravit kamiony přesně na místa určení. Právě logistika je teď ve válečném stavu jeden z nejsložitějších úkolů a je velkou přidanou hodnotou této formy pomoci,“ vysvětluje Aleš Veselý, generální ředitel Sazky. 

Cílem Sazky je efektivně reagovat na konkrétní potřeby lidí z místa konfliktu, i těch, kteří museli nuceně opustit své domovy. „Jsme v intenzivním kontaktu s gubernátorem města Lvova, spolupracujeme s dalšími nevládními organizacemi a partnery a dostáváme seznamy věcí, které aktuálně lidé v zasažených místech potřebují. Okamžitě se snažíme pomoc vypravovat, protože i rychlost pomoci je v tuto chvíli klíčová,“ vysvětluje Luboš Veselý, ředitel nadace Karel Komarek Family Foundation.

V uplynulých dnech Sazka prostřednictvím svého virtuálního mobilního operátora SAZKAmobil nabídla volání i SMS na i z Ukrajiny zdarma, distribuuje 2000 SIM karet k hranicím pro uprchlíky. Aktivně podporuje i své ukrajinské zaměstnance, například poskytuje placené volno lidem, kteří se intenzivně věnují dobročinným aktivitám. Sazkabet jako první na trhu zastavil veškeré sázky na ruské týmy a ligy, omezení se týká i sportovních událostí zahrnujících Bělorusko. 

Přehledně: aktivity Sazky směřované k pomoci Ukrajině
-    Sazka se zapojila podporou prostřednictvím KKFF k humanitární pomoci pro Ukrajinu. 
-    SAZKAmobil nabídl volání i SMS na i z Ukrajiny zdarma – spuštěno 24. 2. do odvolání.
-    SAZKAmobil daruje 2000 SIM karet pro uprchlíky – připravujeme distribuci k hranicím.
-    SAZKAmobil poskytne powerbanky.
-    Sazkabet jako první sázková společnost zastavil možnost sázet na ruské týmy a ligy, omezení se vztahuje i na Bělorusko.
-    Aktivně podporujeme ukrajinské zaměstnance, nabízíme jim dny volna, převoz rodin do České republiky a jsme připraveni vyjít jim vstříc v jejich prosbách. 
-    Nabízíme dny placeného volna pro zaměstnance, kteří jsou v terénu a pomáhají s dobročinnými aktivitami.

Přečtěte si také