Sazka rozdala 250 BMX kol dětem z dětských domovů. Podívejte se, jak probíhalo předávání

Sazka v loňském roce vytvořila 250 nových milionářů. Za každého z nich se rozhodla darovat jedno horské kolo a helmu. Komu? Dárek, díky kterému doslova oněměly, rozzářil úsměv na tváři 250 dětem z dětským domovů napříč republikou. A teď mají radost z pohybu i díky vám.

Přečtěte si také: Plníme sny! Karel Komárek, zakladatel KKCG, kam spadá i Sazka, dá Čínou odmítnutá piana českým dětem


Nadšené děti, nadšení organizátoři. Tak by se dal shrnout den, který loterní jednička připravila pro 250 dětí z dětských domovů. Co je čeká, pro ně ale bylo až do poslední chvíle tajemstvím. „Teta říkala, že pro nás mají nějaké překvapení,“ prozradila sympatická mladá slečna. A s ostatními dětmi se shodla, že jim dopředu nikdo nic neřekl.
 

Akce byla překvapením

„Děti dopředu opravdu nevěděly, kam jedou, proč tam jedou, jenom věděly, že budou sportovat,“ popsala vychovatelka dětského domova Domino Plzeň Markéta Horová. Pak už přišel čas nastoupit do autobusu, který děti přivezl před HOP Arenu v Čestlicích na okraji Prahy.


Uvnitř se nejprve potkaly s generálním ředitelem Sazky Alešem Veselým, který jim popřál, ať se na Rozskákaném dni skvěle baví. O dobrou náladu se celou dobu staral moderátor Filip Šubr a také čeští sportovci, kteří předvedli dechberoucí exhibice. Na BMX hned přes šest dětí vedle sebe přeskočil Vašek Kolář, neuvěřitelná byla také parkourová show.
 

Sportování i exhibice

V HOP Aréně ale děti hlavně celý den sportovaly. Užily si trampolíny a pod vedením profesionálních sportovců se mohly naučit nějaký ten trik. Vrchol nabitého programu však přišel až na závěr, kdy se moderátor dětí zeptal, jestli by chtěli kolo. Po hurónském pokřiku „Jóóóóóóóó!“ už šla k zemi plenta a z toho, co se za ní ukrývalo, celý sál doslova oněměl.


„Všichni, kdo jste tady: kola jsou vaše!“ oznámil se smíchem ředitel Sazky Aleš Veselý. Co následovalo? Hromadný úprk pro své vlastní kolo. Šlo o moment, o kterém lze s čistým svědomím říct, že tak velká koncentrace štěstí a radosti se jen tak nevidí.
 

„Klobouk dolů před Sazkou!“

„Je to moje první kolo,“ prohlásil nadšeně malý chlapeček. „Na tom dnešním dni bylo úplně nejlepší to kolo,“ komentoval druhý. „Těším se, že si budu užívat kolo a budu ho taky půjčovat ostatním dětem,“ slíbil třetí malý sportovec.


„Klobouk dolů, teda! Jen se stačí podívat kolem sebe, jak jsou děti nadšené,“ usmívala se vychovatelka z dětského domova v Dolních Počernicích Kateřina Ciprová. Kola k dětem zamířily i díky vám, našim sázejícím, za což moc děkujeme. A dětem přejeme, ať jim nás přinesou spoustu nezapomenutelných zážitků.

Přečtěte si také