Sazka eLeague se vrací i v roce 2022. Týmy se poperou o rekordní 4 miliony korun

Již během víkendu 9. dubna začne první kolo Sazka eLEAGUE ve hře Dota 2, tradiční nedělní program bude patřit bojům v lize ve hře Counter-Strike (CS:GO). Osm nejlepších česko-slovenských CS:GO týmů bude hrát celkem o 2 miliony korun.

Přečtěte si také: Hráči jsou obézní a agresivní. 5 nejčastějších mýtů kolem počítačových her


„Máme za sebou úspěšnou sezonu, která v CS:GO a Dota 2 vyvrcholila na veletrhu For Games v pražských Letňanech s historicky nejvyšší sledovaností. Věříme, že obdobně navážeme i na start třetího ročníku. Připravili jsme několik zajímavých novinek jako například zařazení formátu eCup navázaného na postup do evropských soutěží, doplnění o ligu ve stále populárnější hře PUBG, a také výrazné vylepšení videopřenosů,“ říká Jan Horyna, ředitel divize iGaming ve společnosti Sazka, která je hlavní partnerem soutěže.
 

Sazka podporuje esport


„Cílem zůstává podporovat v různých úrovních domácí esport a poskytovat mu potřebné zázemí pro další profesionalizaci,“ doplňuje Jan Horyna.

Během letošního roku se také přidají turnaje ve hrách FIFA 22, League of Legends a ekosystém nově doplní také liga ve hře PUBG. V těchto soutěžích si hráči zasoupeří o další 2 miliony korun. Pro hráče i diváky je zajímavá zejména novinka v podobě hry PUBG, která je součástí postupu do evropských struktur prestižní ligy PCS Europe.

Další novinkou je zmíněný Sazka eCUP pro CS:GO týmy. V letním poháru se bude hrát o 250 tisíc korun a také o postup do prestižního mezinárodního turnaje European Development Championship.

Fanoušci se mohou těšit na řadu zajímavých vylepšení streamů včetně hracích kol ze studia. Nebude chybět ani populární Sazka Fantasy ve hře CS:GO, která fanouškům okořenila už loňskou sezonu. V ní budou moct fanoušci bezplatně skládat své sestavy a vyhrávat zajímavé odměny.
 

Zábava i informace


Loterní společnost Sazka tak nadále pokračuje v propojování esportových aktivit se svými produkty. Kromě výše zmíněné Sazka Fantasy divákům opět nabídne kompletní informační servis na portálu Sazka Esport, a to včetně výsledků, analýz, článků, statistik a již brzy i živých streamů.

„Vše na jednom místě – přehledně, atraktivně a navíc s možností se aktivně zapojit do dění. Věřím, že díky Fantasy a našemu webu budou fandové ještě více vtaženi do sledování Sazka eLeague, a zpestří si tak sledování všech soutěží,“ láká diváky Viktor Pecha, produktový manažer Sazka Fantasy & Esport.

„V CNC se ve spolupráci s partnery podařilo povýšit esport z disciplíny, o kterou se zajímají jen nejvěrnější nadšenci do počítačových her, na mainstreamovou záležitost. Přilákat stovky tisíc lidí se nestane samo sebou. Stojí za tím síla všech partnerů, ale i um dostat téma, které je zdánlivě pouze sportovní, do povědomí lidí, kteří by o esport jinak ani nezavadili,” říká Juraj Felix, co-CEO CNC.
 

Esport stále populárnější


„Těší nás, že sledovanost roste. Díky tomu můžeme partnerům doručit větší zásah i frekvenci našich aktivit a také nabídnout kvalitnější nástroje pro všechny úrovně komunikace (brand awareness, consideration, performance, loyalty). Všem partnerům rádi nachystáme řešení na míru na základě jejich komunikačních potřeb a cílů,” dodává k letošnímu ročníku Sazka eLeague Jan Svátek, head of esport business CNC.

Na závěr připomeňme, že první kolo Sazka eLeague startuje už o víkendu 9. dubna. Do té doby se na všechny esportové novinky můžete podívat na webu Sazka Esport na tomto odkazu.

Přečtěte si také