Sauna a vířivka v kempu nebo vyhřívaná karimatka. Jak vypadá luxus u táboráku?

Češi znovu objevili kempování. Namísto lančmítu a chleba s paštikou, áčkového plátěného stanu, do kterého zatéká, a těžkého plynového vařiče však s sebou vozí samoohřevný sáček s večeří, stan o váze plechovky nebo gril, který nekouří. Od dob, kdy jsme jezdili s rodiči kempovat, se toho hodně změnilo…

Přečtěte si také: Na 5 let má vystaráno! Stírací los Super Rentiér výherci přihrál měsíční rentu 100 000 Kč!


Češi se vracejí k romantice pod stanem. Doba áčkových stanů a tranzistoráků je však dávno pryč. Nejlépe hodnocené tuzemské kempy se vyrovnají západoevropskému standardu.
 

Vířivky i kulturní program

Teplá voda ve sprchách už dnes nikoho neohromí, běžné jsou však i pračky, sušičky, někde i myčky nádobí, wi-fi signál, rodinné sprchy, přebalovací místnosti, vířivky, sportoviště, hřiště pro děti, sauny a restaurace s propracovanou gastronomií či večerním kulturním programem. 
 

Jako v obýváku 

Velkými inovacemi prošly zejména stany. Hliníkové tyče s vyšisovanou plachtou nahradily super moderní, ultra lehké a samorozkládací přechodná bydla. Mladí si oblíbili vteřinové nebo také házecí stany.

Rodiny s dětmi sahají po velkých rodinných stanech, které mají vyhřívané koberce a zavedenou elektřinu. Vyznavači vysokohorské turistiky zase ocení lehký stan, který neváží více než plechovka – pouhých 670 gramů. 
 

Vyhřívaná karimatka

Velký výběr je také v oblasti spacích pytlů. K dostání jsou třeba manželské, které se dají rozdělit na dva. A spát v teple mohou také miminka. Pidi-kukličky s dítětem navíc rostou. Zimomřivci ocení především vyhřívané karimatky.
 

Večeře jako od šéfkuchaře

Originální vychytávky objevíte také v kempovací kuchyni. Třeba prkénko se zabudovaným skládacím cedníkem, kam lze rovnou odsouvat odkrojený odpad. Nebo jednoduše přenosný gril, který nekouří, a dá se postavit doprostřed stanu.

Ohřívat a servírovat pokrmy lze v nádobí z plastu a silikonu, které jednoduchým pohybem stlačíte do téměř plochého tvaru. Také nerezová sklenička na víno lze jednoduchým pohybem složit – už žádné pití vína z kelímku či hrnečku! 
 

Větrovka o velikosti míčku

Minimalismus se prosazuje i u dalšího vybavení do přírody – větrovky pro chladnější večery, jež lze složit do malého balíčku o velikosti tenisového míčku, do stejné velikosti poskládáte i batoh, jež pojme 20 litrů nákladu. Žádnému kempařovi také nesmí chybět solární nabíječka, čelovka či rozkládací židlička, která se dá uklidit do tašky. 

Luxusní minimalistické vybavení pro kempování ale samozřejmě něco stojí a vy také možná nemáte tolik času, abyste si ho pořádně užili. To můžete jednou provždy změnit, když si dnes večer vsadíte Extra Rentu. Až se na vás usměje štěstí, stanete se majiteli pohádkové měsíční renty 100 000 Kč, a to rovnou na 20 let.

Klikněte si pro tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také