14 věcí, co milionáři nikdy nedělají: Začněte s jejich zvyky i vy (II. díl)

Žijí zdravě, jsou aktivní a vždy si najdou čas na své blízké. Svět boháčů nemusí být takový, jak si široká veřejnost myslí, a jsou věci, co rozhodně nikdy nedělají.

Přečtěte si také: 14 věcí, co milionáři nikdy nedělají. Nechte se jimi inspirovat (I. díl)


V minulém článku jsme vám představili sedm z nich a dnes pro vás máme pokračování.
 

8. Neutrácí peníze, co nemají

Na rozdíl od obecných představ se boháči většinou neobklopují luxusem a nejsou příliš marniví. Většina z nich si dokonce kupuje pouze věci, co potřebuje. Moc dobře si totiž uvědomují, že není nutné hned všechny peníze utratit, ale raději každý měsíc alespoň něco ušetří.
 

9. Nevyspávají

Ponocujete do ranních hodin a následně vyspáváte do odpoledne? V tom případě se nemůžete divit, že se vám dobré nápady vyhýbají obloukem a že nemáte dostatek energie. Kvalitní spánek nedoženete ani tou nejsilnější kávou na světě, proto se naučte chodit spát v rozumnou hodinu a následující den budete moct trávit více produktivně.
 

10. Neizolují se od ostatních

Žádný člověk není ostrov a izolovat se od ostatních se nevyplácí. A už vůbec ne kvůli práci. Raději se obklopte podobně smýšlejícími lidmi a svými milovanými a neustále se snažte tyto vztahy zlepšovat a upevňovat.
 

11. Nezanedbávají čtení

Spousta lidí si spojuje čtení se školní povinnou literaturou a raději se mu vyhýbá. Ve skutečnosti je to ale velmi prospěšná činnost, díky níž si můžete rozšířit obzory, získat nové znalosti i perspektivu a lépe porozumět světu. Zkuste stejně jako průměrný milionář přečíst alespoň jednu knížku měsíčně.
 

12. Nevynechávají sport

Pravidelný pohyb stimuluje funkce mozku, posiluje srdce, zlepšuje dýchání a slouží jako prevence nejrůznějších chorob i bolestí. A podle jedné studie má pozitivní vliv i na váš účet. Sledovaná skupinka fyzicky aktivních mužů totiž vydělávala o 14 až 17 % více než sledovaní lenoši.
 

13. Neobejdou se bez mentora

Jen málokterý člověk dosáhl úspěchu úplně sám. Ať už jde o spolehlivé společníky nebo blízké, o jejichž rameno se můžete kdykoliv opřít, podpora okolí je nezbytně důležitá. 93 % dotázaných boháčů se navíc nijak netají faktem, že by se nedostali tam, kde jsou, bez pomoci mentora.
 

14. Nesoustředí se jen na peníze

Pokud bude váš život hlavně o vydělávání peněz, možná budete o něco bohatší než lidé kolem vás, to ale neznamená, že si své jmění budete moct užít a budete se cítit dobře. Najděte si čas na činnosti, které vás baví, a buďte s lidmi, na nichž vám záleží. Jen tak dokážete najít nezbytný balanc mezi prací a osobním životem.

Jaké zvyky budete mít, až vyhrajete opravdu pohádkovou výhru ve Sportce, už víte. Teď si zbývá jen vsadit na dnešní slosování. Svůj tiket získáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také