PREVIEW - 8. kolo anglické Premier League

West Ham vs. Crystal Palace
V osmém kole Premier League se v londýnském derby spolu v sobotu na London Stadium od 18:30 utkají West Ham a Crystal Palace. Domácí tým West Hamu je aktuálně s dvanácti body na páté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky níž na deváté pozici, když získali jedenáct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Selhurst Parku a utkání skončilo remízou 1:1. V minulém kole hostující tým z Crystal Palace získal maximum bodů s Norwichem. Naopak domácí West Ham remizoval s Bournemouthem. Snajperem v týmu West Hamu je Sébastian Haller, který dal tři góly, za Crystal Palace se dvakrát prosadil Jordan Ayew. Hammers v této sezóně vyhrál dva ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Crystal Palace na venkovních hřištích vyhráli jeden ze tří zápasů. Crystal Palace není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,7 branek na venkovní zápas, West Ham ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Domácí West Ham v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Crystal Palace odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Crystal Palace je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. 

Watford vs. Sheffield United
V osmém kole Premier League se spolu v sobotu na Vicarage Road od 16:00 utkají Watford a Sheffield. V tomto utkání se střetne poslední s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šest bodů. Watfordu se v posledním ligovém kole proti Wolverhamptonu nedařilo, když ztratil tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Sheffield také ztratil všechny body s Liverpoolem. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Watfordu je Andre Gray, který dal jeden gól, za Sheffield se jedenkrát prosadil Billy Sharp. Hráči Watfordu v této sezóně nevyhráli žádný ze tří domácích zápasů. Hosté ze Sheffieldu venku uhráli jednu výhru ze tří zápasů. Sheffield je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,7 branek na venkovní zápas, Watford má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1 branky na zápas. Watford ze sedmi zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Sheffield neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Sheffieldu je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,9 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Domácí Watford má na svém stadionu průměr 1 vstřelenou branku na utkání, hosté mají lepší průměr 1,7 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Southampton vs. Chelsea
V osmém kole Premier League se spolu v neděli v St Mary's Stadium od 15:00 utkají Southampton a Chelsea. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmou příčku. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 0:0. Southampton v minulém ligovém kole hrál proti Tottenhamu a ztratil všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z Chelsea získal s Brightonem tři body. Nejvíc branek v dresu Southamptonu vsítil Danny Ings, v barvách Chelsea dal nejvíc branek Tammy Abraham. Saints v této sezóně nevyhrál žádný ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Chelsea na venkovních hřištích vyhráli dva ze tří zápasů. Chelsea je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 2,7 branek na venkovní zápas, Southampton má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1 branky na zápas. Southampton ze sedmi zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Chelsea neskórovala také v jednom zápase. Defenziva hostující Chelsea není příliš pevná, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí tým Southamptonu prohrál v posledních dvou zápasech. Domácí mají na svém hřišti průměr 1 vstřelený gól na utkání, hosté mají vyšší průměr 2,7 branky na zápas venku, hosté z Chelsea v tomto zápase získají alespoň bod. 

Norwich vs. Aston Villa
Norwich přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 8. kola Premier League na Carrow Road Aston Villu. Svěřenci domácího trenéra Daniela Farke jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují osmnáctou pozici. Norwichi se v posledním ligovém kole proti Crystal Palace nedařilo, když ztratil tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Aston Villa naopak remizovala a přišla o dva body s Burnley. Nejlepšími zakončovateli jsou za Norwiche Teemu Pukki se šesti góly a za Aston Villu John McGinn, který se trefil třikrát. Hráči Norwiche v této sezóně vyhráli dva ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Aston Villy na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už tři pokusy. Norwich v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,7 branky na zápas, Aston Villa zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Norwich ze sedmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Aston Villa neskórovala ve dvou zápasech. Defenziva hostující Aston Villy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,3 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Domácí Norwich má na svém stadionu průměr 2,7 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Newcastle vs. Manchester United
V osmém kole Premier League se spolu v neděli v St. James‘ Parku od 17:30 utkají Newcastle a United. Domácí tým Newcastlu je aktuálně s pěti body na devatenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček výš na desáté pozici, když získali devět bodů. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Newcastlu, skončilo výhrou hostů z United 0:2. Newcastle v minulém ligovém kole hrál proti Leicesteru a ztratil všechny body. Oproti tomu klub z United remizoval s Arsenalem a ztratil dva body. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Newcastlu je Jonjo Shelvey, který dal jeden gól, za United se třikrát prosadil Marcus Rashford. Hostující Red Devils na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Magpies na svém stadionu v této sezóně ještě také nevyhráli žádný žádný zápas. Newcastle není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,3 góly na zápas. Také United na venkovních hřištích nejsou obávaným týmem, jejich brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Newcastle ze sedmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, United neskórovali v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí Newcastle na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Manchester City vs. Wolverhampton Wanderers
City přivítají v neděli v 15:00 v rámci 8. kola Premier League na Etihad Stadium Wolverhampton. Svěřenci domácího trenéra Pepa Guardioly jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu City, skončil zápas výhrou domácího City 3:0. V minulém kole hostující tým z Wolverhamptonu získal maximum bodů s Watfordem. Stejně tak domácí City vyhráli s Evertonem, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejvíc branek v dresu City vsítil Sergio Leonel Agüero, v barvách Wolverhamptonu dal nejvíc branek Raul Alonso Jimenez. Citizens v této sezóně vyhráli dva ze tří domácích zápasů. Hosté z Wolverhamptonu venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už tři zápasy. V této ligové sezóně domácí City vstřelili na domácím hřišti průměrně 4,7 gólů v jednom zápase. Hosté z Wolverhamptonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí City v tomto ročníku neodehráli žádný zápas, ve kterém by nevstřelili žádnou branku, hostující tým Wolverhamptonu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Wolverhamptonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 11 příček. 

Liverpool vs. Leicester
V osmém kole Premier League se spolu v sobotu na Anfield Road od 16:00 utkají Liverpool a Leicester. V tomto utkání se střetne vedoucí tým s třetím týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok sedm bodů. Minulé měření sil na Anfield Road skončilo remízou 1:1. Liverpool v minulém ligovém kole hrál proti Sheffieldu a získal maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o sedmou výhru v řadě za sebou. I klub z Leicesteru získal s Newcastlem tři body, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Liverpoolu je Mohamed Salah se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Leicesteru je nejlepším zakončovatelem Jamie Vardy s pěti góly. Reds v této sezóně vyhráli tři ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Leicesteru na venkovních hřištích vyhráli jeden ze tří zápasů. Liverpool v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 3,3 branky na zápas, Leicester zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Liverpool v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Leicesteru odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Leicesteru je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,7 gólu na zápas. Hostující Leicester drží sérii dvou výher v řadě. Domácí mají formu a v posledních sedmi zápasech vyhráli. Domácí Liverpool je na svém stadionu v této sezóně produktivní, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól. 

Burnley vs. Everton
V sobotu nás čeká 8. kolo Premier League a v něm se o body utkají Burnley a Everton. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Goodison Parku a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Evertonu 2:0. Burnley v minulém ligovém kole hrálo proti Aston Ville a ztratilo remízou dva body. Oproti tomu klub z Evertonu vyšel z posledního utkání proti City naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejvíc branek v dresu Burnley vsítil Ashley Barnes, v barvách Evertonu dal nejvíc branek de Andrade Richarlison. Hostující Toffees na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhráli žádný zápas, domácí Burnley na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. Burnley v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, Everton zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,3 zásahu. Burnley ze sedmi zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Everton neskóroval ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních třech zápasech. Domácí Burnley má na domácím hřišti průměr 1,7 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,3 branky na venkovní zápas, Burnley v tomto utkání neprohraje. 

 Brighton vs. Tottenham
V sobotu nás čeká 8. kolo Premier League a v něm se o body utkají Brighton a Tottenham. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté drží šestou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Tottenhamu 1:0. V posledním ligovém kole hráči Brightonu prohráli s Chelsea, naopak hosté z Tottenhamu vyhráli se Southamptonem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brighton Neal Maupay se dvěma góly a za Tottenham Harry Kane, který se trefil pětkrát. Hostující Spurs na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhráli žádný zápas, domácí Brighton na svém stadionu v této sezóně také nevyhrál žádný zápas. Tottenham je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,7 branek na venkovní zápas, Brighton má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,7 branky na zápas. Domácí Brighton v tomto ročníku odehrál ovšem čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Tottenhamu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Tottenhamu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 10 příček. 

Arsenal vs. Bournemouth
Premier League má na programu 8. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Arsenal tým Bournemouthu. Svěřenci domácího trenéra Unaie Emery jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Arsenalu, skončil zápas výhrou domácího Arsenalu 5:1. V minulém kole hostující tým z Bournemouthu ztratil remízou dva body s West Hamem. Stejně tak domácí Arsenal remizoval s United. Snajperem v týmu Arsenalu je Pierre-Emeric Aubameyang, který dal sedm gólů, za Bournemouth se pětkrát prosadil Callum Wilson. Gunners v této sezóně vyhráli dva ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Bournemouthu na venkovních hřištích vyhráli dva ze tří zápasů. V této ligové sezóně domácí Arsenal vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,3 góly v jednom zápase. Hosté z Bournemouthu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2 branky. Arsenal ze sedmi zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, Bournemouth neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Bournemouthu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí jsou v koncovce na svém stadionu poměrně produktivní a hostující obrana v této sezóně obdržela průměrně 1,7 branky, hostující Bournemouth neudrží čisté konto.

Přečtěte si také