Sazkabet analýza 12. ligového kola

České Budějovice vs. Bohemians 1905
V neděli se odehraje 12. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Bohemians a České Budějovice. V tomto utkání se střetne poslední s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. V posledním ligovém kole budějovičtí hráči prohráli s Libercem, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou, stejně jako hosté z Bohemians prohráli s Teplicemi. Nejvíc branek v dresu Českých Budějovic vsítil Patrik Brandner, v barvách Bohemians dal nejvíc branek Kamil Vacek. Hostující Klokani na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhráli žádný zápas, domácí České Budějovice na svém stadionu v této sezóně vyhrály jeden zápas. České Budějovice v této sezóně vstřelily na domácím hřišti průměrně jen 0,8 branky na zápas, Bohemians zaznamenali na venkovních hřištích průměrně pouze 0,7 zásahu. Domácí České Budějovice v tomto ročníku odehrály čtyři zápasy, ve kterých nevstřelily žádnou branku, hostující tým Bohemians odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii porážek. Domácí České Budějovice na domácím hřišti v této sezóně nejsou žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou.

Jablonec vs. Slavia Praha
Ve dvanáctém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v neděli na Střelnici od 18:00 utkají Jablonec a Slavie. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté ligové tabulce vévodí. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Edenu a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů ze Slavie 2:1. Jablonec v minulém ligovém kole hrál proti Zlínu a získal maximum bodů za výhru. I klub ze Slavie získal s Boleslaví tři body a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepším střelcem Jablonce je Jan Matoušek s pěti brankami. V týmu hostů ze Slavie je nejlepším zakončovatelem Josef Hušbauer se čtyřmi góly. Hráči Jablonce v této sezóně vyhráli pět ze šesti domácích zápasů. Hosté ze Slavie venku uhráli čtyři výhry ze šesti zápasů. Slavie je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 2,2 branek na venkovní zápas, Jablonec ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,7 branky na zápas. Domácí Jablonec v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Slavie odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostující Slavie je pevná, průměrně obdržela 0,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. ‌Hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. Oba týmy jsou střelecky při chuti, dá se očekávat, že oba vstřelí branku.

Příbram vs. Olomouc
Další, v pořadí již 12. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Příbramí a Olomoucí, které se odehraje v sobotu od 16:30 na Stadionu u Litávky. Svěřenci domácího trenéra Romana Nádvorníka jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují šestou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Andrově stadionu a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Olomouce 2:0. V minulém kole hostující olomoučtí hráči ztratili remízou dva body se Slováckem, což je již druhá remíza v řadě. Naopak domácí Příbram prohrála s Ostravou, domácí jsou bez formy a jde už o čtvrtou prohru za sebou. Snajperem v týmu Příbrami je Michal Škoda, který dal pět gólů, za Olomouc se šestkrát prosadil Jakub Plšek. Hostující Olomouc na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Příbram na svém stadionu v této sezóně vyhrála tři zápasy. Olomouc je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Příbram ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,8 branky na zápas. Příbram z jedenácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelila žádný gól, Olomouc naopak neskórovala jen v jednom zápase. Defenziva hostující Olomouce není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2 góly na zápas. Domácí prožívají v posledních čtyřech zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Hostující hráči Olomouce mají v tabulce o 6 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.

Mladá Boleslav vs. Plzeň Viktoria
Boleslav přivítá v neděli v 15:30 v rámci 12. kola 1. české fotbalové ligy v Adidas aréně Plzeň. V tomto utkání se střetne čtvrtý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok sedm bodů. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Boleslavi, skončil zápas nerozhodně 1:1. Boleslav v minulém ligovém kole hrála proti Slavii a ztratila všechny body. Oproti tomu klub z Plzně získal se Spartou tři body a jde již o pátou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Boleslav Nikolai Komlichenko se šesti góly a za Plzeň Michal Krmenčík, který se trefil pětkrát. Hráči Boleslavi v této sezóně vyhráli šest ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Plzně na venkovních hřištích vyhráli tři z pěti zápasů. V této ligové sezóně domácí Boleslav vstřelila na domácím hřišti průměrně 3,5 góly v jednom zápase. Hosté z Plzně na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,6 branky. Boleslav z jedenácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Plzeň neskórovala ve dvou zápasech. Defenziva hostující Plzně je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. ‌Hosté mají vítěznou sérii v posledních pěti zápasech. Boleslav je v této sezóně střelecky při chuti, opět vstřelí alespoň jednu branku.

Ostrava Baník vs. Zlín
V sobotu se odehraje 12. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se v 16:30 spolu střetnou Zlín a Ostrava. V tomto utkání se střetne pátý se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok osm bodů. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Ostravy a zápas ovládli hosté ze Zlína 1:2. Ostrava v minulém ligovém kole hrála proti Příbrami a získala maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub ze Zlína vyšel z posledního utkání proti Jablonci naprázdno. Nejvíc branek v dresu Ostravy vsítil Nemanja Kuzmanovič, v barvách Zlína dal nejvíc branek Tomáš Poznar. Hostující ševci na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí Ostrava na svém stadionu v této sezóně vyhrála čtyři zápasy. Ostrava je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 2,2 góly na zápas. Oproti tomu Zlín není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Ostrava v tomto ročníku odehrála tři zápasy, ve kterých by nevstřelila žádnou branku, hostující tým Zlína odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Zlína není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí Ostrava má na svém stadionu průměr 2,2 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.

Opava vs. Teplice
V sobotu nás čeká 12. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Opava a Teplice. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujících Teplic 3:2. Opavě se v posledním ligovém kole proti Karviné ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Teplice naopak získaly maximum bodů s Bohemians. Nejlepším střelcem Opavy je Rene Dedic se třemi brankami. V týmu hostů z Teplic je nejlepším zakončovatelem Jakub Mareš s pěti góly. Hráči Opavy v této sezóně vyhráli jeden z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Teplic na venkovních hřištích vyhráli jeden ze šesti zápasů. Opava není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 0,6 góly na zápas. Také Teplice na venkovních hřištích nejsou obávaným týmem, jejich brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Domácí Opava v tomto ročníku odehrála čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Teplic odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Teplic je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. Opavě se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Teplic zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit.

Slovácko 1. FC vs. Liberec
V pátek nás čeká 12. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Slovácko a Liberec. Svěřenci domácího trenéra Martina Svědíka jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Liberce 3:2. Slovácku se v posledním ligovém kole proti Olomouci ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Liberec naopak získal maximum bodů s Českými Budějovicemi. Nejlepšími zakončovateli jsou za Slovácko Tomáš Zajíc se třemi góly a za Liberec Roman Potočný, který se trefil pětkrát. Hráči Slovácka v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Liberce na venkovních hřištích vyhráli dva ze šesti zápasů. Liberec není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Slovácko má na domácím hřišti stejný brankový průměr 1 branky na zápas. Slovácko z jedenácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Liberec neskóroval ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky.

Sparta Praha vs. Karviná FC
Ve dvanáctém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v sobotu v Generali Aréně od 19:00 utkají Sparta a Karviná. V tomto utkání se střetne devátý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé tři body. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Sparty, skončil zápas výhrou hostující Karviné 1:3. Spartě se v posledním ligovém kole proti Plzni nedařilo, když ztratila tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Karviná naopak remizovala a přišla o dva body s Opavou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Spartu Kaku Kanga se šesti góly a za Karvinou Michal Petráň, který se trefil třikrát. Hráči Sparty v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Karviné na venkovních hřištích vyhráli dva ze šesti zápasů. Sparta v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, Karviná zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,5 zásahu. Sparta z jedenácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Karviná neskórovala v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek.

Přečtěte si také