PREVIEW - 7. kolo španělské La Ligy
Villarreal vs. Betis Sevilla
V sedmém kole Španělské LaLigy se spolu v pátek na Estadio El Madrigal od 21:00 utkají Villarreal a Betis. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté drží devátou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Betisu 2:1. V posledním ligovém kole hráči Villarrealu prohráli s Barcelonou, naopak hosté z Betisu vyhráli s Levante. Nejlepšími zakončovateli jsou za Villarreal Gerard Moreno s pěti góly a za Betis Loren Moron, který se trefil také pětkrát. Hráči Villarrealu v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Betisu venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Villarreal vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,7 góly v jednom zápase. Hosté z Betisu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Villarreal ze šesti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, Betis neskóroval v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí Villarreal má na svém stadionu průměr 2,7 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Sevilla vs. San Sebastian Real
V neděli nás čeká 7. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Sevilla a San Sebastian. V tomto utkání se střetne sedmý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. Minulé měření sil na hřišti na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán ovládli domácí hráči Sevilly 5:2. V minulém kole hostující tým ze San Sebastianu získal maximum bodů s Alavés, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Naopak domácí Sevilla prohrála s Eibar, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejvíc branek v dresu Sevilly vsítil Joan Jordan, v barvách San Sebastianu dal nejvíc branek Mikel Oyarzabal. Hostující San Sebastian na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Sevilla na svém stadionu v této sezóně nevyhrála zápas. San Sebastian je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Sevilla má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,5 branky na zápas. Domácí Sevilla v tomto ročníku odehrála jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelila žádnou branku, hostující tým San Sebastianu také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,7 branky na zápas. Domácí tým Sevilly prohrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. 

Levante vs. Osasuna
Levante přivítá v neděli v 18:30 v rámci 7. kola Španělské LaLigy na Estadi Ciutat de València Osasunu. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. V minulém kole hostující tým z Osasuny ztratil všechny body s Realem. Stejně tak domácí Levante prohrálo s Betisem. Nejvíc branek v dresu Levante vsítil Marti Roger, v barvách Osasuny dal nejvíc branek Roberto Torres. Hostující Osasuna na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Levante na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Levante vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Osasuny na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Levante ze šesti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, Osasuna neskórovala ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. 

Granada vs. Leganes
Granada přivítá v sobotu v 18:30 v rámci 7. kola Španělské LaLigy na Estadio Nuevo Los Cármenes Leganes. Domácí tým Granady je aktuálně s jedenácti body na páté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o patnáct příček níž na posledním místě, když získali dva body. V minulém kole hostující tým z Leganes ztratil remízou dva body s Bilbaem, což je již druhá remíza v řadě. Stejně tak domácí Granada remizovala s Valladolidem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Granadu Antonio Puertas se dvěma góly a za Leganes Óscar Rodríguez, který se trefil také dvakrát. Hráči Granady v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté z Leganes venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. Granada není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1 gól na zápas. Také Leganes na venkovních hřištích nejsou obávaným týmem, jejich brankový průměr je 1 branka na utkání. Granada ze šesti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelila žádný gól, Leganes neskórovali ve třech zápasech. Defenziva hostujících Leganes není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Hosté mají sérii remíz v posledních dvou zápasech. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Getafe vs. Barcelona FC
V sobotu se odehraje 7. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Barcelona a Getafe. Svěřenci domácího trenéra Josého Bordaláse jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté okupují šestou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Nou Camp a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Barcelony 2:0. Getafe se v posledním ligovém kole proti Valencii ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body. Hostující Barcelona naopak získala maximum bodů s Villarrealem. Nejvíc branek v dresu Getafe vsítil Jaime Mata, v barvách Barcelony dal nejvíc branek Antoine Griezmann. Hráči Getafe v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Barcelony na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už tři pokusy. Barcelona není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,7 branek na venkovní zápas, Getafe ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2 branky na zápas. Domácí Getafe v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Barcelony odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí Getafe má na domácím hřišti průměr 2 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, Getafe v tomto utkání neprohraje. 

Espaňol Barcelona vs. Valladolid
V neděli nás čeká 7. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Espaňol a Valladolid. Domácí tým Espaňolu je aktuálně s pěti body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky výš na třinácté pozici, když získali šest bodů. Minulé měření sil na hřišti na RCDE Stadium ovládli domácí hráči Espaňolu 3:1. Espaňolu se v posledním ligovém kole proti Celtě ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Valladolid také remizoval a přišel o dva body s Granadou. Nejvíc branek v dresu Espaňolu vsítil Esteban Granero, v barvách Valladolidu dal nejvíc branek Oscar Plano. Hráči Espaňolu v této sezóně nevyhráli žádný ze tří domácích zápasů. Hosté z Valladolidu venku uhráli jednu výhru ze čtyř zápasů. Espaňol v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,3 branky na zápas, Valladolid zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Espaňol ze šesti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Valladolid neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Valladolidu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Domácí na svém stadionu nejsou přiliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Eibar vs. Celta Vigo
Další, v pořadí již 7. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Eibar a Celtou, které se odehraje v neděli od 14:00 na Ipurua Futbol Zelaia. Domácí tým Eibar je aktuálně s pěti body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na čtrnácté pozici, když získali šest bodů. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Eibar, skončil zápas výhrou domácího Eibar 1:0. V minulém kole hostující tým ze Celty ztratil remízou dva body s Espaňolem, což je již druhá remíza v řadě. Naopak domácí Eibar vyhrál se Sevillou. Nejvíc branek v dresu Eibar vsítil Paulo Oliveira, v barvách Celty dal nejvíc branek Iker Losada. Hostující Celta na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí Eibar na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. V této ligové sezóně domácí Eibar vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté ze Celty na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,5 branky. Eibar ze šesti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Celta neskórovala také ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Domácí Eibar má na domácím hřišti průměr 2 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,5 branky na venkovní zápas, Eibar v tomto utkání neprohraje. 

Atletico Madrid vs. Real Madrid
V sobotu se odehraje 7. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou v madridském derby Real a Atletico. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté ligové tabulce vévodí. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Atletica a zápas ovládli hosté z Realu 1:3. Atleticu se v posledním ligovém kole proti Malorce dařilo a bralo plný počet bodů. Hostující Real také získal maximum bodů s Osasunou, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Atletico Machin Vitolo se dvěma góly a za Real Karim Benzema, který se trefil pětkrát. Hráči Atletica v této sezóně vyhráli dva ze tří domácích zápasů. Hosté z Realu venku uhráli dvě výhry ze tří zápasů. Atletico je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,3 góly na zápas. Také Real je venku produktivním týmem, jeho brankový průměr je 2 branky na utkání. Atletico ze šesti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, Real neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Realu je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,7 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku.

Bilbao vs. Valencia FC
Další, v pořadí již 7. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Bilbaem a Valencií, které se odehraje v sobotu od 13:00 na San Mamés. Svěřenci domácího trenéra Gaizky Garitana jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostující Valencie 2:0. Bilbao v minulém ligovém kole hrálo proti Leganes a ztratilo remízou dva body. I klub z Valencie remizoval s Getafe a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bilbao Raúl García se čtyřmi góly a za Valencii Daniel Parejo, který se trefil třikrát. Hráči Bilbaa v této sezóně vyhráli tři ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Valencie na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. V této ligové sezóně domácí Bilbao vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,7 góly v jednom zápase. Hosté z Valencie na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Bilbao v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Valencie také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Hosté mají sérii remíz v posledních dvou zápasech. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Alavés vs. Mallorca
V sedmém kole Španělské LaLigy se spolu v neděli na Mendizorrotza Stadium od 16:00 utkají Alavés a Mallorca. Domácí tým Alavés je aktuálně s pěti body na sedmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na devatenácté pozici, když získali čtyři body. Alavés v minulém ligovém kole hrál proti San Sebastianu a ztratil všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. I klub z Malorky vyšel z posledního utkání proti Atleticu naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Alavés je Jose Joselu se dvěma brankami. V týmu hostů z Malorky je nejlepším zakončovatelem Ante Budimir se dvěma góly. Hostující Mallorca na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí Alavés na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. Alavés v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,3 branky na zápas, Mallorca zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Alavés ze šesti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Mallorca neskórovala také ve čtyřech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Oběma týmům se v koncovce příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky.

 

Přečtěte si také