PREVIEW - 6. kolo německé Bundesligy
Berlin Union vs. Frankfurt Eintracht
V pátek nás čeká 6. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Union Berlín a Frankfurt. Svěřenci domácího trenéra Urse Fischera jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. V minulém kole hostující frankfurtští hráči ztratili remízou dva body s Dortmundem. Naopak domácí Union Berlín prohrál s Leverkusenem, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Union Berlín Sebastian Andersson se třemi góly a za Frankfurt Goncalo Paciencia, který se trefil také třikrát. Hráči Unionu Berlín v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Frankfurtu venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. Union Berlín je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,3 góly na zápas. Oproti tomu Frankfurt není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Union Berlín v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Frankfurtu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli.

Leipzig vs. Schalke 04
V sobotu nás čeká 6. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Lipsko a Schalke. Domácí tým Lipska je aktuálně se třinácti body na první pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky níž na páté pozici, když získali deset bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů ve Veltins-Areně a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Lipska 0:1. Lipsku se v posledním ligovém kole proti Brémám dařilo a bralo plný počet bodů. Hostující Schalke také získalo maximum bodů s Mainz, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Lipska je Timo Werner s pěti brankami. V týmu hostů ze Schalke je nejlepším zakončovatelem Amine Harit se třemi góly. Hráči Lipska v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Schalke na venkovních hřištích vyhráli jeden ze dvou zápasů. Schalke je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 2,5 branek na venkovní zápas, Lipsko má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Domácí Lipsko v tomto ročníku neodehrálo žádný zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Schalke odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední tři zápasy v řadě. Hosté ze Schalke na venkovních hřištích mají průměr 2,5 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku. 

Paderborn vs. Bayern München
Paderborn přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 6. kola Bundesligy v Benteler Areně Bayern. V tomto utkání se střetne poslední s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok deset bodů. V minulém kole hostující mnichovští hráči získali maximum bodů s Kölnem. Naopak domácí Paderborn prohrál s Herthou, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejvíc branek v dresu Paderbornu vsítil Streli Mamba, v barvách Bayernu dal nejvíc branek Robert Lewandowski. Hráči Paderbornu v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Bayernu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze dvou zápasů. Paderborn v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Bayern Mnichov zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2 zásahy. Domácí Paderborn v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bayernu také neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Defenziva hostujícího Bayernu je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,8 gólu na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Mainz vs. Wolfsburg
Mainz přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 6. kola Bundesligy v Opel Areně Wolfsburg. Svěřenci domácího trenéra Sandra Schwarze jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Wolfsburgu 3:0. V minulém kole hostující tým z Wolfsburgu ztratil remízou dva body s Hoffenheimem, dělba bodů je pro hosty už tradiční, remízou skončila poslední tři utkání. Naopak domácí Mainz prohrálo se Schalke. Nejlepšími zakončovateli jsou za Mainz Robin Quaison se dvěma góly a za Wolfsburg Wouter Weghorst, který se trefil třikrát. Hráči Mainz v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Wolfsburgu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze dvou zápasů. Mainz v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Wolfsburg zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2 zásahy. Mainz z pěti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Wolfsburg neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Wolfsburgu je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 3 góly na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech remíz. Wolfsburg vstoupil do sezóny lépe než hosté z Mainz, když má v tabulce náskok 6 bodů. Domácí v tomto utkání neprohrají.

Hoffenheim vs. Mönchengladbach
Bundesliga má na programu 6. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Hoffenheim tým Mönchengladbachu. Svěřenci domácího trenéra Alfreda Schreudera jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují šestou pozici. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 2:2. V posledním ligovém kole hráči Hoffenheimu remizovali s Wolfsburgem, naopak hosté z Mönchengladbachu vyhráli s Düsseldorfem, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Hoffenheim Pavel Kadeřábek s jedním gólem a za Mönchengladbach Alassane Plea, který se trefil dvakrát. Hráči Hoffenheimu v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Mönchengladbachu na venkovních hřištích vyhráli dva ze dvou zápasů. Mönchengladbach je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2 branky na venkovní zápas, Hoffenheim má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Domácí Hoffenheim v tomto ročníku odehrál ovšem tři zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Mönchengladbachu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Mönchengladbachu se vstup do sezóny podařil a proti domácím z Hoffenheimu má náskok 5 bodů. Dá se předpokládat, že hosté neprohrají.

Köln vs. Hertha Berlin
V neděli se odehraje 6. kolo Bundesligy, ve kterém se v 18:00 spolu střetnou Hertha a Köln. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. V minulém kole hostující berlínští hráči získali maximum bodů s Paderbornem. Naopak domácí Köln prohrál s Bayernem, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejvíc branek v dresu Kölnu vsítil Simon Terodde, v barvách Herthy dal nejvíc branek Marko Grujic. Hráči Kölnu v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Herthy na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už tři pokusy. V této ligové sezóně domácí Köln vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,5 góly v jednom zápase. Hosté z Herthy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Köln z pěti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Hertha neskórovala také ve dvou zápasech. Defenziva hostující Herthy není příliš pevná, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 2,2 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Kölnu se na domácím hřišti nedaří a Hertha zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit.

Düsseldorf vs. Freiburg
V neděli se odehraje 6. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Freiburg a Düsseldorf. V tomto utkání se střetne třináctý se čtvrtým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šest bodů. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. Düsseldorfu se v posledním ligovém kole proti Mönchengladbachu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Freiburg naopak remizoval a přišel o dva body s Augsburgem. Nejlepším střelcem Düsseldorfu je Rouwen Hennings se dvěma brankami. V týmu hostů z Freiburgu je nejlepším zakončovatelem Luca Waldschmidt se dvěma góly. Hráči Düsseldorfu v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hosté z Freiburgu venku uhráli dvě výhry ze dvou zápasů. Düsseldorf v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Freiburg zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 3 zásahy. Düsseldorf z pěti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, Freiburg neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Freiburg vstoupil do sezóny lépe než hosté z Düsseldorfu, když má v tabulce náskok 6 bodů. Domácí v tomto utkání neprohrají. 

Dortmund vs. Bremen
V šestém kole Bundesligy se spolu v sobotu v Signal Iduna Parku od 18:30 utkají Dortmund a Brémy. Svěřenci domácího trenéra Luciena Favre jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 2:2. Dortmund v minulém ligovém kole hrál proti Frankfurtu a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub z Brém vyšel z posledního utkání proti Lipsku naprázdno. Nejlepším střelcem Dortmundu je Paco Alcacer s pěti brankami. V týmu hostů z Brém je nejlepším zakončovatelem Yuya Osako se třemi góly. Hostující Werder na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí Borussia na svém stadionu v této sezóně vyhrála dva zápasy. Brémy jsou obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelily hostitelům 2 branky na venkovní zápas, Dortmund ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 4,5 branky na zápas. Domácí Dortmund v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Brém odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,4 branky na zápas. Hosté v této sezóně inkasovali průměrně 2,4 branky na utkání, proti tomu domácí jsou na svém hřišti produktivní, dá se předpokládat, že hosté neudrží vzadu nulu. 

Augsburg FC vs. Leverkusen
Augsburg přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 6. kola Bundesligy ve WWK Areně Leverkusen. Domácí tým Augsburgu je aktuálně s pěti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček výš na sedmé pozici, když získali deset bodů. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Augsburgu, skončilo výhrou hostů z Leverkusenu 1:4. V minulém kole hostující tým z Leverkusenu získal maximum bodů s Unionem Berlín. Naopak domácí Augsburg remizoval s Freiburgem. Nejlepším střelcem Augsburgu je Florian Niederlechner se třemi brankami. V týmu hostů z Leverkusenu je nejlepším zakončovatelem Kevin Volland se dvěma góly. Hráči Augsburgu v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Leverkusenu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze dvou zápasů. Augsburg v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Leverkusen zaznamenal na venkovních hřištích průměrně také 1,5 zásahu. Domácí Augsburg v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Leverkusenu odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí z Augsburgu měli horší vstup do sezóny, na hostující Leverkusen ztrácejí v tabulce 5 bodů, dá se předpokládát, že hosté neprohrají.
 

Přečtěte si také