PREVIEW - 6. kolo italské Serie A
Udinese vs. Bologna
V neděli nás čeká 6. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Udinese a Bologna. Domácí tým Udinese je aktuálně se čtyřmi body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček výš na osmé pozici, když získali osm bodů. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Udinese, skončilo výhrou domácích 2:1. V posledním ligovém kole udineseští hráči remizovali s Veronou, stejně jako hosté z Bologny remizovali s Janovem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Udinese Rodrigo Becao s jedním gólem a za Bolognu Nicola Sansone, který se trefil dvakrát. Bianconeri v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Bologny venku uhráli jednu výhru ze tří zápasů. Udinese není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 0,7 góly na zápas. Naopak Bologna je na zápasech venku postrachem, její brankový průměr je 1,7 branky na utkání. Domácí Udinese v tomto ročníku odehrálo ovšem tři zápasy, ve kterých by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Bologny odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostující Bologny je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 10 příček. 

Sassuolo vs. Atalanta Bergamo
V sobotu nás čeká 6. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Sassuolo a Bergamo. Domácí tým Sassuola je aktuálně se šesti body na třinácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček výš na třetí pozici, když získali deset bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Bergama 3:1. Sassuolo v minulém ligovém kole hrálo proti Parmě a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Bergama získal s Římem tři body. Nejvíc branek v dresu Sassuola vsítil Domenico Berardi, v barvách Bergama dal nejvíc branek Duvan Zapata. Hostující Bergamo na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo tři zápasy, domácí Sassuolo na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. Sassuolo v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 3,5 branky na zápas, Bergamo zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 2,3 zásahu. Domácí Sassuolo v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Bergama neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Defenziva hostujícího Bergama není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Sampdoria Genoa vs. Inter Milan
V sobotu se odehraje 6. kolo Italské Serie A, ve kterém se v 18:00 spolu střetnou Inter Milán a Sampdorie. Domácí tým Sampdorie je aktuálně se třemi body na dvacáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devatenáct příček výš v čele ligy, když získali patnáct bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Interu 2:1. Sampdorii se v posledním ligovém kole proti Fiorentině nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Inter Milán naopak získal maximum bodů s Laziem Řím, hosté jsou rozjetí, jde již o pátou výhru v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Sampdorie vsítil Fabio Quagliarella, v barvách Interu dal nejvíc branek Romelu Lukaku. Hráči Sampdorie v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Interu na venkovních hřištích vyhráli dva ze dvou zápasů. Sampdorie není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 0,5 góly na zápas. Naopak Inter Milán je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 2 branky na utkání. Sampdorie z pěti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Inter Milán neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Interu je pevná, průměrně obdržela 0,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,2 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně pěti výher. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 19 příček. 

Parma vs. Torino AC
Italská Serie A má na programu 6. kolo, ve kterém v pondělí ve 20:45 hostí Parma tým Turína. V tomto utkání se střetne desátý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Parmy a zápas skončil nerozhodně 0:0. V posledním ligovém kole hráči Parmy vyhráli se Sassuolem, stejně jako hosté z Turína vyhráli s Milánem. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Parmy je Roberto Inglese, který dal jeden gól, za Turín se čtyřikrát prosadil Andrea Belotti. Hráči Parmy v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Turína venku uhráli jednu výhru ze dvou zápasů. Turín je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Parma má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,7 branky na zápas. Parma z pěti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Turín neskóroval v jednom zápase. Defenziva hostujícího Turína není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí mají na svém hřišti průměr 0,7 vstřelené góly na utkání, hosté mají vyšší průměr 1,5 branky na zápas venku, hosté z Turína v tomto zápase získají alespoň bod. 

Napoli vs. Brescia
V šestém kole Italské Serie A se spolu v neděli na Stadio San Paolo od 12:30 utkají Neapol a Brescia. Svěřenci domácího trenéra Carla Ancelottiho jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. V minulém kole hostující tým z Brescii ztratil všechny body s Juventusem. Stejně tak domácí Neapol prohrála s Cagliari. Nejlepším střelcem Neapole je Dries Mertens se třemi brankami. V týmu hostů z Brescii je nejlepším zakončovatelem Alfredo Donnarumma se čtyřmi góly. Hostující Brescia na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála dva zápasy, domácí Neapol na svém stadionu v této sezóně vyhrála jeden zápas. Neapol není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1 gól na zápas. Také Brescia na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Neapol z pěti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelila žádný gól, Brescia neskórovala také v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Oba týmy nejsou v úvodu sezóny příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky. 

Milan AC vs. Fiorentina
V šestém kole Italské Serie A se spolu v neděli na San Siru od 20:45 utkají AC Milán a Fiorentina. Svěřenci domácího trenéra Marca Giampaola jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmnáctou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Milána 0:1. V posledním ligovém kole milánští hráči prohráli s Turínem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, naopak hosté z Fiorentiny vyhráli se Sampdorií. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Milána je Krzystof Piatek, který dal dva góly, za Fiorentinu se dvakrát prosadil Erick Pulgar. Rossoneri v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté z Fiorentiny venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. V této ligové sezóně domácí AC Milán vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,5 góly v jednom zápase. Hosté z Fiorentiny na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Domácí AC Milán v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Fiorentiny odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostující Fiorentiny není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Domácí AC Milán má na svém stadionu průměr 0,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají lepší průměr 1,5 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Lecce vs. Roma AS
V neděli nás čeká 6. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Lecce a AS Řím. V tomto utkání se střetne dvanáctý se sedmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé dva body. V posledním ligovém kole hráči Lecce vyhráli se Spalem, naopak hosté z Říma\r\n prohráli s Bergamem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lecce Marco Mancosu se čtyřmi góly a za AS Řím Edin Džeko, který se trefil třikrát. Hostující AS Řím na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Lecce na svém stadionu v této sezóně nevyhrálo zápas. AS Řím je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Lecce má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,5 branky na zápas. Lecce z pěti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, AS Řím neskóroval v jednom zápase. Defenziva hostujícího Říma\r\n není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 2,2 gólu na zápas. Domácí Lecce má na svém stadionu průměr 0,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají lepší průměr 1,5 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod.

Lazio Roma vs. Genoa FC
V neděli se odehraje 6. kolo Italské Serie A, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Janov a Lazio Řím. Domácí tým Lazia  je aktuálně se sedmi body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček níž na patnácté pozici, když získali pět bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadio Luigi Ferraris a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Janova 2:1. V minulém kole hostující janovští hráči ztratili remízou dva body s Bolognou. Naopak domácí Lazio Řím prohrálo s Interem. Snajperem v týmu Lazia  je Ciro Immobile, který dal čtyři góly, za Janov se třikrát prosadil Cristian Kouame. Hráči Lazia  v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté z Janova venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Lazio Řím vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Janova na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2 branky. Domácí Lazio Řím v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Janova také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Janova není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku. 

Juventus vs. Spal
V šestém kole Italské Serie A se spolu v sobotu na Juventus Stadium od 15:00 utkají Juventus a Spal. V tomto utkání se střetne druhý s devatenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok deset bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů ze Spalu 2:1. V minulém kole hostující tým ze Spalu ztratil všechny body s Lecce a byla to již druhá prohra v řadě. Naopak domácí Juventus vyhrál s Brescií, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejvíc branek v dresu Juventusu vsítil Cristiano Ronaldo, v barvách Spalu dal nejvíc branek Andrea Petagna. Stará Dáma v této sezóně vyhrála dva ze dvou domácích zápasů. Hosté ze Spalu venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Juventus vstřelil na domácím hřišti průměrně 3 góly v jednom zápase. Hosté ze Spalu na venkovních hřištích ještě nevstřelili ani branku. Juventus z pěti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Spal neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Spalu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Juventus. 

Cagliari vs. Hellas Verona
Cagliari přivítá v neděli v 18:00 v rámci 6. kola Italské Serie A v Sardegna Areně Veronu. Oba týmy dělí v tabulce dvanáct příček, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží šestnáctou příčku. Cagliari v minulém ligovém kole hrálo proti Neapoli a získalo maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Oproti tomu klub z Verony remizoval s Udinese a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Cagliari je Joao Pedro se dvěma brankami. V týmu hostů z Verony je nejlepším zakončovatelem Miguel Luis Veloso se dvěma góly. Hostující Verona na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Cagliari na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jeden zápas. Verona není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Cagliari ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Domácí Cagliari v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Verony odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Domácí mají formu a v posledních třech zápasech vyhráli. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Cagliari.
 

Přečtěte si také