PREVIEW - 7. kolo anglické Premier League
Wolverhampton Wanderers vs. Watford
V sobotu se odehraje 7. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Watford a Wolverhampton. Svěřenci domácího trenéra Nuna Espírito Santa jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté jsou na poslední příčce tabulky. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Vicarage Road a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Wolverhamptonu 1:2. Wolverhampton v minulém ligovém kole hrál proti Crystal Palace a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub z Watfordu vyšel z posledního utkání proti City naprázdno. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Wolverhamptonu je Raul Alonso Jimenez, který dal dva góly, za Watford se jedenkrát prosadil Andre Gray. Hostující Watford na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Wolverhampton na svém stadionu v této sezóně nevyhrál zápas. Wolverhampton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Watford zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,3 zásahu. Wolverhampton ze šesti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Watford neskóroval ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Watfordu není příliš pevná, průměrně obdržela 3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácí Wolverhampton na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Tottenham vs. Southampton
Tottenham přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 7. kola Premier League na Tottenham Hotspur Stadium Southampton. Svěřenci domácího trenéra Mauricia Pochettina jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů ze Southamptonu 2:1. Tottenham v minulém ligovém kole hrál proti Leicesteru a ztratil všechny body. I klub ze Southamptonu vyšel z posledního utkání proti Bournemouthu naprázdno. Nejvíc branek v dresu Tottenhamu vsítil Harry Kane, v barvách Southamptonu dal nejvíc branek Moussa Djenepo. Hostující Saints na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli dva zápasy, domácí Spurs na svém stadionu v této sezóně vyhráli dva zápasy. Southampton není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Tottenham ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,3 branky na zápas. Domácí Tottenham v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Southamptonu také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí Tottenham má na domácím hřišti průměr 2,3 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Tottenham v tomto utkání neprohraje. 

Sheffield United vs. Liverpool
Sheffield přivítá v sobotu ve 13:30 v rámci 7. kola Premier League na Bramall Lane Liverpool. Domácí tým Sheffieldu je aktuálně s osmi body na desáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček výš v čele ligy, když získali osmnáct bodů. V minulém kole hostující liverpoolští hráči získali maximum bodů s Chelsea, hosté jsou rozjetí, jde již o šestou výhru v řadě za sebou. Stejně tak domácí Sheffield vyhrál s Evertonem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Sheffield Billy Sharp s jedním gólem a za Liverpool Mohamed Salah, který se trefil čtyřikrát. Hráči Sheffieldu v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Liverpoolu venku uhráli tři výhry ze tří zápasů. Sheffield v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,7 branky na zápas, Liverpool zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2,3 zásahu. Sheffield ze šesti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Liverpool neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních šesti zápasech. Domácí Sheffield má na svém stadionu průměr 0,7 vstřelené branky na utkání, hosté mají lepší průměr 2,3 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Manchester United vs. Arsenal
V pondělí nás čeká 7. kolo Premier League a v něm se o body utkají United a Arsenal. Svěřenci domácího trenéra Ole-Gunnara Solskjæra jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Arsenalu 2:0. United v minulém ligovém kole hráli proti West Hamu a ztratili všechny body. Oproti tomu klub z Arsenalu získal s Aston Villou tři body. Nejvíc branek v dresu United vsítil Marcus Rashford, v barvách Arsenalu dal nejvíc branek Pierre-Emeric Aubameyang. Red Devils v této sezóně vyhráli dva ze tří domácích zápasů. Hosté z Arsenalu venku uhráli jednu výhru ze tří zápasů. United v této sezóně vstřelili na domácím hřišti průměrně 2 branky na zápas, Arsenal zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,3 zásahu. United ze šesti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelili žádný gól, Arsenal neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Leicester vs. Newcastle
V sedmém kole Premier League se spolu v neděli na King Power Stadium od 17:30 utkají Leicester a Newcastle. V tomto utkání se střetne třetí se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šest bodů. Minulé měření sil na hřišti na King Power Stadium vyhráli hosté z Newcastlu 0:1. Leicesteru se v posledním ligovém kole proti Tottenhamu dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Newcastle naopak remizoval a přišel o dva body s Brightonem. Nejlepším střelcem Leicesteru je Jamie Vardy se třemi brankami. V týmu hostů z Newcastlu je nejlepším zakončovatelem Jonjo Shelvey s jedním gólem. Foxes v této sezóně vyhrál dva ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Newcastlu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze tří zápasů. Leicester v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, Newcastle zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Leicester v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Newcastlu také odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Newcastlu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 14 příček. 

Everton vs. Manchester City
V sedmém kole Premier League se spolu v sobotu v Goodison Parku od 18:30 utkají Everton a City. Oba týmy dělí v tabulce dvanáct příček, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží druhou příčku. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Evertonu, skončilo výhrou hostů ze City 0:2. Evertonu se v posledním ligovém kole proti Sheffieldu nedařilo, když ztratil tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující City naopak získali maximum bodů s Watfordem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Everton de Andrade Richarlison se dvěma góly a za City Sergio Leonel Agüero, který se trefil osmkrát. Toffees v této sezóně vyhráli dva ze tří domácích zápasů. Hosté ze City venku uhráli dvě výhry ze tří zápasů. Everton je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,3 góly na zápas. Stejně tak City jsou venku produktivním týmem, jejich brankový průměr je 3,3 branky na utkání. Everton ze šesti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, City neodehráli zápas, kde by nevstřelili alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Crystal Palace vs. Norwich
V sobotu nás čeká 7. kolo Premier League a v něm se o body utkají Crystal Palace a Norwich. V tomto utkání se střetne dvanáctý se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé dva body. Crystal Palace se v posledním ligovém kole proti Wolverhamptonu ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body. Hostující Norwich naopak ztratil všechny body s Burnley. Nejlepšími zakončovateli jsou za Crystal Palace Jordan Ayew se dvěma góly a za Norwiche Teemu Pukki, který se trefil šestkrát. Eagles v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Norwiche venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už tři zápasy. V této ligové sezóně domácí Crystal Palace vstřelilo na domácím hřišti průměrně 0,7 góly v jednom zápase. Hosté z Norwiche na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,3 branky. Crystal Palace ze šesti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Norwich neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Norwiche není příliš pevná, průměrně obdržela 2,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky. 

Chelsea vs. Brighton
Další, v pořadí již 7. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Chelsea a Brightonem, které se odehraje v sobotu od 16:00 na Stamford Bridge. Svěřenci domácího trenéra Franka Lamparda jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Chelsea, skončilo výhrou domácích 3:0. Chelsea v minulém ligovém kole hrála proti Liverpoolu a ztratila všechny body. Oproti tomu klub z Brightonu remizoval s Newcastlem a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Nejlepším střelcem Chelsea je Tammy Abraham se sedmi brankami. V týmu hostů z Brightonu je nejlepším zakončovatelem Neal Maupay se dvěma góly. Blues v této sezóně ještě nedokázali vyhrát žádný ze tří domácích zápasů. Hosté z Brightonu venku uhráli jednu výhru ze tří zápasů. Chelsea je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 1,3 góly na zápas. Oproti tomu Brighton není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Chelsea ze šesti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelila žádný gól, Brighton neskóroval ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Hosté mají sérii remíz v posledních dvou zápasech. 

Aston Villa vs. Burnley
Premier League má na programu 7. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí Aston Villa tým Burnley. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží devátou příčku. Aston Ville se v posledním ligovém kole proti Arsenalu nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Burnley naopak získalo maximum bodů s Norwichem. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Aston Villy je John McGinn, který dal dva góly, za Burnley se čtyřikrát prosadil Ashley Barnes. Hráči Aston Villy v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Burnley na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už tři pokusy. V této ligové sezóně domácí Aston Villa vstřelila na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Burnley na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 1 branku. Aston Villa ze šesti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Burnley neskórovalo v jednom zápase. Defenziva hostujícího Burnley je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí i hosté nejsou v koncovce nijak produktivní, zřejmě nepadnou víc než 3 branky.

Bournemouth vs. West Ham
V sobotu nás čeká 7. kolo Premier League a v něm se o body utkají Bournemouth a West Ham. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté drží pátou příčku. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Bournemouthu, skončil zápas výhrou domácího Bournemouthu 2:0. Bournemouth v minulém ligovém kole hrál proti Southamptonu a získal maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácím ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. I klub z West Hamu získal s United tři body. Snajperem v týmu Bournemouthu je Callum Wilson, který dal čtyři góly, za West Ham se třikrát prosadil Sébastian Haller. Hostující Hammers na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí Bournemouth na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. West Ham je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,3 branek na venkovní zápas, Bournemouth ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,7 branky na zápas. Bournemouth ze šesti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, West Ham neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího West Hamu je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Domácí tým Bournemouthu vyhrál v posledních dvou zápasech.
 

Přečtěte si také