PREVIEW - 28. kolo anglické Premier League
West Ham vs. Southampton - 29.02.2020 16:00
V sobotu nás čeká 28. kolo Premier League a v něm se o body utkají West Ham a Southampton. Domácí tým West Hamu je aktuálně se čtyřiadvaceti body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček výš na dvanácté pozici, když získali čtyřiatřicet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího West Hamu 0:1. V minulém kole hostující southamptonští hráči získali maximum bodů s Aston Villou. Naopak domácí West Ham prohrál s Liverpoolem, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Snajperem v týmu West Hamu je Sébastian Haller, který dal šest gólů, za Southampton se patnáctkrát prosadil Danny Ings. Hostující Saints na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli šest zápasů, domácí Hammers na svém stadionu v této sezóně vyhráli jen tři zápasy. West Ham je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,5 góly na zápas. Oproti tomu Southampton není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,4 branky na utkání. West Ham ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelil žádný gól, Southampton neskóroval ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Southamptonu, kteří mají v tabulce náskok 10 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Watford vs. Liverpool - 29.02.2020 18:30
V osmadvacátém kole Premier League se spolu v sobotu na Vicarage Road od 18:30 utkají Watford a Liverpool. Svěřenci domácího trenéra Nigela Pearsona jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Liverpoolu 2:0. V minulém kole hostující liverpoolští hráči získali maximum bodů s West Hamem, hosté jsou rozjetí, jde již o osmnáctou výhru v řadě za sebou. Naopak domácí Watford prohrál s Manchesterem United. Nejlepšími zakončovateli jsou za Watford Troy Deeney s pěti góly a za Liverpool Mohamed Salah, který se trefil patnáctkrát. Hostující Reds na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli dvanáct zápasů, domácí Watford na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen tři zápasy. Watford v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Liverpool zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2 zásahy. Watford ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně ve dvanácti nevstřelil žádný gól, Liverpool naopak neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Hostující Liverpool drží sérii osmnácti výher v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 18 příček. 

Tottenham vs. Wolverhampton - 01.03.2020 15:00
V neděli nás čeká 28. kolo Premier League a v něm se o body utkají Tottenham a Wolverhampton. Svěřenci domácího trenéra Josého Mourinha jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Tottenhamu 1:2. V minulém kole hostující tým z Wolverhamptonu získal maximum bodů s Norwichem. Naopak domácí Tottenham prohrál s Chelsea. Nejlepšími zakončovateli jsou za Tottenham Harry Kane s jedenácti góly a za Wolverhampton Raul Alonso Jimenez, který se trefil dvanáctkrát. Spurs v této sezóně vyhráli osm ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Wolverhamptonu na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze třinácti zápasů. Wolverhampton není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,3 branek na venkovní zápas, Tottenham ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,9 branky na zápas. Tottenham ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Wolverhampton neskóroval ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. 

Norwich vs. Leicester - 28.02.2020 21:00
V osmadvacátém kole Premier League se spolu v pátek na Carrow Road od 21:00 utkají Norwich a Leicester. Oba týmy dělí v tabulce sedmnáct příček, domácí jsou v tabulce poslední, hosté drží třetí příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. V minulém kole hostující leicesterští hráči ztratili všechny body s Manchesterem City. Stejně tak domácí Norwich prohrál s Wolverhamptonem, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejlepším střelcem Norwiche je Teemu Pukki s jedenácti brankami. V týmu hostů z Leicesteru je nejlepším zakončovatelem Jamie Vardy se sedmnácti góly. Hráči Norwiche v této sezóně vyhráli tři ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Leicesteru venku uhráli sedm výher ze třinácti zápasů. Norwich není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,4 góly na zápas. Naopak Leicester je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 2,2 branky na utkání. Domácí Norwich v tomto ročníku odehrál ovšem jedenáct zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Leicesteru odehrál pouze pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Leicesteru je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 17 příček. 

Newcastle vs. Burnley - 29.02.2020 16:00
Další, v pořadí již 28. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Newcastlem a Burnley, které se odehraje v sobotu od 16:00 v St. James‘ Parku. V tomto utkání se střetne čtrnáctý s desátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šest bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Burnley 1:0. Newcastlu se v posledním ligovém kole proti Crystal Palace nedařilo, když ztratil tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Burnley naopak získalo maximum bodů s Bournemouthem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejlepším střelcem Newcastlu je Jonjo Shelvey s pěti brankami. V týmu hostů z Burnley je nejlepším zakončovatelem Chris Wood s deseti góly. Magpies v této sezóně vyhráli pět ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Burnley venku uhráli čtyři výhry ze třinácti zápasů. Newcastle není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,9 góly na zápas. Také Burnley na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Newcastle ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně v deseti nevstřelil žádný gól, Burnley neskórovalo v osmi zápasech. Defenziva hostujícího Burnley není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hostující Burnley drží sérii dvou výher v řadě. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Burnley, kteří mají v tabulce náskok 6 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Everton vs. Manchester United - 01.03.2020 15:00
Premier League má na programu 28. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Everton tým Manchesteru United. Svěřenci domácího trenéra Carla Ancelottiho jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Old Traffordu a utkání skončilo remízou 1:1. Evertonu se v posledním ligovém kole proti Arsenalu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Manchester United naopak získali maximum bodů s Watfordem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Snajperem v týmu Evertonu je Dominic Calvert-Lewin, který dal dvanáct gólů, za Manchester United se čtrnáctkrát prosadil Marcus Rashford. Toffees v této sezóně vyhráli sedm ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Manchesteru United na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze třinácti zápasů. Everton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Manchester United zaznamenali na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. Everton ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Manchester United neskórovali v osmi zápasech. Defenziva hostujících Manchesteru United je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Manchesteru United, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Brighton vs. Crystal Palace - 29.02.2020 13:30
V sobotu nás čeká 28. kolo Premier League a v něm se o body utkají Brighton a Crystal Palace. V tomto utkání se střetne patnáctý se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pět bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Selhurst Parku a utkání skončilo remízou 1:1. V posledním ligovém kole hráči Brightonu remizovali se Sheffieldem, stejným výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání, naopak hosté z Crystal Palace vyhráli s Newcastlem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brighton Neal Maupay s osmi góly a za Crystal Palace Jordan Ayew, který se trefil šestkrát. Hráči Brightonu v této sezóně vyhráli čtyři ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Crystal Palace na venkovních hřištích vyhráli tři ze třinácti zápasů. Brighton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Crystal Palace zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Brighton ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Crystal Palace neskórovalo v deseti zápasech. Defenziva hostujícího Crystal Palace je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácím by se dalo se třemi nerozhodnými výsledky přezdívat remízoví králové. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Crystal Palace, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Bournemouth vs. Chelsea - 29.02.2020 16:00
Premier League má na programu 28. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí Bournemouth tým Chelsea. V tomto utkání se střetne šestnáctý se čtvrtým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok osmnáct bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Bournemouthu 0:1. V posledním ligovém kole hráči Bournemouthu prohráli s Burnley, jde již o jejich druhou prohru v řadě, naopak hosté z Chelsea vyhráli s Tottenhamem. Nejvíc branek v dresu Bournemouthu vsítil Harry Wilson, v barvách Chelsea dal nejvíc branek Tammy Abraham. Hráči Bournemouthu v této sezóně vyhráli čtyři ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Chelsea na venkovních hřištích vyhráli sedm ze třinácti zápasů. Chelsea je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 2,1 branek na venkovní zápas, Bournemouth má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Domácí Bournemouth v tomto ročníku odehrál ovšem jedenáct zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Chelsea odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí tým Bournemouthu prohrál v posledních dvou zápasech. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 12 příček.
 

Přečtěte si také