PREVIEW - 26. kolo španělské La Ligy
Valencie vs. Betis - 29.02.2020 16:00
Španělská LaLiga má na programu 26. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí Valencie tým Betisu. Svěřenci domácího trenéra Alberta Celadese jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Betisu 2:1. Valencii se v posledním ligovém kole proti San Sebastianu nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Betis naopak remizoval a přišel o dva body s Malorkou, což je již druhá remíza v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Valencii Maximiliano Gomez s devíti góly a za Betis Loren Moron, který se trefil osmkrát. Hostující Betis na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen jeden zápas, domácí Valencie na svém stadionu v této sezóně vyhrála sedm zápasů. Valencie je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 1,6 góly na zápas. Oproti tomu Betis není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Valencie z pětadvaceti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Betis neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Domácí Valencie má na domácím hřišti průměr 1,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, Valencie v tomto utkání neprohraje. 

Sevilla vs. Osasuna - 01.03.2020 12:00
V šestadvacátém kole Španělské LaLigy se spolu v neděli na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán od 12:00 utkají Sevilla a Osasuna. Domácí tým Sevilly je aktuálně s třiačtyřiceti body na čtvrté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o osm příček níž na dvanácté pozici, když získali jednatřicet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. V posledním ligovém kole sevillští hráči vyhráli s Getafe, naopak hosté z Osasuny prohráli s Granadou. Snajperem v týmu Sevilly je Lucas Ocampos, který dal osm gólů, za Osasunu se devětkrát prosadil Ezequiel Avila. Hráči Sevilly v této sezóně vyhráli pět ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Osasuny venku uhráli tři výhry ze dvanácti zápasů. Osasuna není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Sevilla ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Sevilla z pětadvaceti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Osasuna dokonce neskórovala v osmi zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí hráči Sevilly mají v tabulce náskok 12 bodů a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

San Sebastian vs. Valladolid - 28.02.2020 21:00
Další, v pořadí již 26. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi San Sebastianem a Valladolidem, které se odehraje v pátek od 21:00 na Anoeta Stadium. Domácí tým San Sebastianu je aktuálně se čtyřiceti body na šesté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček níž na patnácté pozici, když získali devětadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Estadio José Zorrilla a utkání skončilo remízou 0:0. San Sebastianu se v posledním ligovém kole proti Valencii dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Valladolid také získal maximum bodů s Espaňolem Barcelona. Nejlepšími zakončovateli jsou za San Sebastian Willian Jose s osmi góly a za Valladolid Sergi Guardiola, který se trefil šestkrát. Hráči San Sebastianu v této sezóně vyhráli sedm ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Valladolidu venku uhráli tři výhry ze třinácti zápasů. San Sebastian v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,2 branky na zápas, Valladolid zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,7 zásahu. Domácí San Sebastian v tomto ročníku odehrál jen tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Valladolidu odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Domácí San Sebastian má na domácím hřišti průměr 2,2 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, San Sebastian v tomto utkání neprohraje. 

Real vs. Barcelona - 01.03.2020 21:00
Real Madrid přivítá v neděli ve 21:00 ve šlágru 26. kola Španělské LaLigy na Estadio Santiago Bernabéu FC Barcelonu. V tomto utkání se střetne druhý s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé dva body. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 0:0 dělbou bodů. Real Madrid v minulém ligovém kole hrál proti Levante a ztratil všechny body. Oproti tomu klub z FC Barcelony získal s Eibarem tři body a jde již o čtvrtou výhru v dlouhé řadě za sebou. Snajperem v týmu Realu Madrid je Karim Benzema, který dal třináct gólů, za FC Barcelonu se osmnáctkrát prosadil Lionel Andres Messi. Bílý Balet v této sezóně vyhrál osm ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z FC Barcelony venku uhráli pět výher ze dvanácti zápasů. Real Madrid je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,1 góly na zápas. Také FC Barcelona na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, její brankový průměr je 1,5 branky na utkání. Domácí Real Madrid v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým FC Barcelony odehrál pouze čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující FC Barcelony je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,7 gólu na zápas. Hostující FC Barcelona drží sérii čtyřech výher v řadě. Domácí na Estadio Santiago Bernabéu v této sezóně průměrně vstřelili 2,1 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Mallorca vs. Getafe - 01.03.2020 18:30
Španělská LaLiga má na programu 26. kolo, ve kterém v neděli v 18:30 hostí Mallorca tým Getafe. Svěřenci domácího trenéra Vicenta Morena jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Getafe 4:2. Malorce se v posledním ligovém kole proti Betisu ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Getafe naopak ztratilo všechny body se Sevillou a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepším střelcem Malorky je Ante Budimir s devíti brankami. V týmu hostů z Getafe je nejlepším zakončovatelem Angel Rodriguez s deseti góly. Hostující Getafe na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo pět zápasů, domácí Mallorca na svém stadionu v této sezóně vyhrála šest zápasů. V této ligové sezóně domácí Mallorca vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Getafe na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Domácí Mallorca v tomto ročníku odehrála ovšem dvanáct zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Getafe odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Getafe je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Hostující Getafe má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 13 příček. 

Leganes vs. Alavés - 29.02.2020 18:30
V sobotu se odehraje 26. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Alavés a Leganés. Svěřenci domácího trenéra Javiera Aguirra jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. Leganés v minulém ligovém kole hráli proti Celtě a ztratili všechny body. Oproti tomu klub z Alavés získal s Athleticem Bilbao tři body. Snajperem v týmu Leganés je Martin Braithwaite, který dal šest gólů, za Alavés se desetkrát prosadil Perez M. Lucas. Hostující Alavés na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen dva zápasy, domácí Leganés na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. Alavés není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Leganés ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 0,9 branky na zápas. Leganés z pětadvaceti zápasů v této sezóně ve dvanácti nevstřelili žádný gól, Alavés naopak neskóroval jen v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Alavés není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Oběma týmům se v koncovce příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky. 

Granada vs. Celta - 29.02.2020 21:00
V sobotu se odehraje 26. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Celta a Granada. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží sedmnáctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácí Granady 0:2. V posledním ligovém kole hráči Granady vyhráli s Osasunou, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, stejně tak hosté ze Celty vyhráli s Leganés. Snajperem v týmu Granady je Antonio Puertas, který dal pět gólů, za Celtu se devětkrát prosadil Iago Aspas. Hráči Granady v této sezóně vyhráli osm ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Celty na venkovních hřištích vyhráli jeden ze dvanácti zápasů. Granada není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,3 góly na zápas. Také Celta na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1 branka na utkání. Granada z pětadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelila žádný gól, Celta neskórovala v devíti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Granady, kteří mají v tabulce náskok 12 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Espaňol vs. Atletico Madrid - 01.03.2020 16:00
Další, v pořadí již 26. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Espaňolem Barcelona a Atleticem Madrid, které se odehraje v neděli od 16:00 na RCDE Stadium. V tomto utkání se střetne poslední s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyřiadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Wanda Metropolitano a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Atletica Madrid 3:1. Espaňolu Barcelona se v posledním ligovém kole proti Valladolidu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Atletico Madrid naopak získalo maximum bodů s Villarrealem. Nejlepším střelcem Espaňolu Barcelona je Raúl de Tomás se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Atletica Madrid je nejlepším zakončovatelem Álvaro Morata se sedmi góly. Hostující Atletico Madrid na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen tři zápasy, domácí Espaňol Barcelona na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen jeden zápas. Espaňol Barcelona v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,9 branky na zápas, Atletico Madrid zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Domácí Espaňol Barcelona v tomto ročníku odehrál devět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Atletica Madrid také odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,7 branky na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 17 příček. 

Eibar vs. Levante - 29.02.2020 13:00
V sobotu se odehraje 26. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 13:00 spolu střetnou Levante a Eibar. Domácí tým Eibaru je aktuálně se čtyřiadvaceti body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček výš na desáté pozici, když získali dvaatřicet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 0:0 dělbou bodů. V posledním ligovém kole hráči Eibaru prohráli s FC Barcelonou, jde již o jejich druhou prohru v řadě, naopak hosté z Levante vyhráli s Realem Madrid. Nejvíc branek v dresu Eibaru vsítil Fabian Orellana, v barvách Levante dal nejvíc branek Marti Roger. Hráči Eibaru v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Levante na venkovních hřištích vyhráli tři ze třinácti zápasů. Eibar není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,3 góly na zápas. Také Levante na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Eibar ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v jedenácti nevstřelil žádný gól, Levante neskórovalo v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí tým Eibaru prohrál v posledních dvou zápasech. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Levante, kteří mají v tabulce náskok 8 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Bilbao vs. Villarreal - 01.03.2020 14:00
V neděli nás čeká 26. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Athletic Bilbao a Villarreal. Domácí tým Athletica Bilbao je aktuálně s jednatřiceti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na sedmé pozici, když získali osmatřicet bodů. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 0:0. Athleticu Bilbao se v posledním ligovém kole proti Alavés nedařilo, když ztratilo tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už čtvrtá prohra za sebou. Hostující Villarreal také ztratil všechny body s Atleticem Madrid. Nejvíc branek v dresu Athletica Bilbao vsítil Raúl García, v barvách Villarrealu dal nejvíc branek Gerard Moreno. Hráči Athletica Bilbao v této sezóně vyhráli šest ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Villarrealu venku uhráli pět výher ze třinácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Athletic Bilbao vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Villarrealu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,4 branky. Domácí Athletic Bilbao v tomto ročníku odehrálo devět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Villarrealu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Villarrealu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Domácím se nedaří a v posledních čtyřech zápasech padli. Hostující hráči Villarrealu mají v tabulce o 7 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.
 

Přečtěte si také