PREVIEW - 24. kolo italské Serie A
AC Milán vs. Turín - 17.02.2020 20:45
Italská Serie A má na programu 24. kolo, ve kterém v pondělí ve 20:45 hostí AC Milán tým FC Turína. V tomto utkání se střetne desátý se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pět bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z FC Turína 2:1. V minulém kole hostující tým z FC Turína ztratil všechny body se Sampdorií, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o čtvrtou prohru v řadě. Stejně tak domácí AC Milán prohrál s Interem. Nejlepším střelcem Milána je Theo Hernández s pěti brankami. V týmu hostů z FC Turína je nejlepším zakončovatelem Andrea Belotti s devíti góly. Rossoneri v této sezóně vyhráli tři z jedenácti domácích zápasů. Hosté z FC Turína venku uhráli čtyři výhry z jedenácti zápasů. V této ligové sezóně domácí AC Milán vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z FC Turína na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. AC Milán ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, FC Turín neskóroval v osmi zápasech. Defenziva hostujícího FC Turína není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních čtyřech zápasech. Domácí hráči Milána mají v tabulce o 5 bodů víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Lecce vs. Spal - 15.02.2020 15:00
V sobotu nás čeká 24. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Lecce a Spal. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Lecce 1:3. Lecce v minulém ligovém kole hrálo proti Neapoli a získalo maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Oproti tomu klub ze Spalu vyšel z posledního utkání proti Sassuolu naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lecce Marco Mancosu se sedmi góly a za Spal Andrea Petagna, který se trefil osmkrát. Hráči Lecce v této sezóně vyhráli jeden z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Spalu na venkovních hřištích vyhráli dva ze dvanácti zápasů. Lecce v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Spal zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,6 zásahu. Domácí Lecce v tomto ročníku odehrálo sedm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Spalu odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Spalu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. Hostující Spal má nelichotivou sérii tří porážek v řadě. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Lecce se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté ze Spalu zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Bergamo vs. AS Řím - 15.02.2020 20:45
Další, v pořadí již 24. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Bergamem a AS Řím, které se odehraje v sobotu od 20:45 na Stadio Atleti Azzurri d'Italia. Svěřenci domácího trenéra Gian-Piera Gasperiniho jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Bergama 0:2. Bergamo v minulém ligovém kole hrálo proti Fiorentině a získalo maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z AS Řím vyšel z posledního utkání proti Bologně naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Bergama je Josip Ilicic se čtrnácti brankami. V týmu hostů z AS Řím je nejlepším zakončovatelem Edin Džeko s deseti góly. Hráči Bergama v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči AS Řím na venkovních hřištích vyhráli šest z jedenácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Bergamo vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,8 góly v jednom zápase. Hosté z AS Řím na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,8 branky. Bergamo ze třiadvaceti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, AS Řím neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,8 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Sassuolo vs. Parma - 16.02.2020 15:00
Italská Serie A má na programu 24. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Sassuolo tým Parmy. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté drží devátou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadio Ennio Tardini a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Parmy 1:0. Sassuolo v minulém ligovém kole hrálo proti Spalu a získalo maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Oproti tomu klub z Parmy vyšel z posledního utkání proti Laziu Řím naprázdno. Nejvíc branek v dresu Sassuola vsítil Francesco Caputo, v barvách Parmy dal nejvíc branek Andreas Cornelius. Hráči Sassuola v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Parmy venku uhráli tři výhry z jedenácti zápasů. Sassuolo v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,3 branky na zápas, Parma zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,3 zásahu. Domácí Sassuolo v tomto ročníku odehrálo jen čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Parmy odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí tým Sassuola vyhrál v posledních dvou zápasech. Domácí na Stadio Giglio v této sezóně průměrně vstřelili 2,3 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Cagliari vs. Neapol - 16.02.2020 18:00
V neděli nás čeká 24. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Cagliari a Neapol. Svěřenci domácího trenéra Rolanda Marana jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Cagliari 0:1. Cagliari se v posledním ligovém kole proti Janovu nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Neapol také ztratila všechny body s Lecce. Nejlepším střelcem Cagliari je Joao Pedro se čtrnácti brankami. V týmu hostů z Neapole je nejlepším zakončovatelem Arkadiusz Milik s devíti góly. Hráči Cagliari v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Neapole venku uhráli čtyři výhry z jedenácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Cagliari vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté z Neapole na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,9 branky. Domácí Cagliari v tomto ročníku odehrálo jen čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Neapole odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí v Sardegna Areně v této sezóně průměrně vstřelili 2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Lazio Řím vs. Inter Milán - 16.02.2020 20:45
Další, v pořadí již 24. kolo Italské Serie A nabídne šlágr kola mezi Laziem Řím a Interem, který se odehraje v neděli od 20:45 na Stadio Olimpico. V tomto utkání se střetne třetí s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhý jeden bod. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na San Siru a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Interu 1:0. Laziu Řím se v posledním ligovém kole proti Parmě dařilo a bralo plný počet bodů. Hostující Inter Milán také získal maximum bodů s Milánem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejlepším střelcem Lazia Řím je Ciro Immobile s pětadvaceti brankami. V týmu hostů z Interu je nejlepším zakončovatelem Romelu Lukaku se sedmnácti góly. Hráči Lazia Řím v této sezóně vyhráli devět ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Interu venku uhráli devět výher z jedenácti zápasů. Lazio Řím je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 2,9 góly na zápas. Také Inter Milán na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, jeho brankový průměr je 2,3 branky na utkání. Lazio Řím ze třiadvaceti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, Inter Milán neskóroval v jednom zápase. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Hostující Inter Milán drží sérii dvou výher v řadě. Oba týmy jsou střelecky při chuti, dá se očekávat, že oba vstřelí branku. 

Udinese vs. Verona - 16.02.2020 12:30
V neděli se odehraje 24. kolo Italské Serie A, ve kterém se ve 12:30 spolu střetnou Verona a Udinese. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží šestou příčku. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 0:0. V minulém kole hostující tým z Verony získal maximum bodů s Juventusem. Naopak domácí Udinese remizovalo s Brescií. Snajperem v týmu Udinese je Rodrigo De Paul, který dal pět gólů, za Veronu se čtyřikrát prosadil Giampaolo Pazzini. Bianconeri v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Verony na venkovních hřištích vyhráli tři z jedenácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Udinese vstřelilo na domácím hřišti průměrně 0,9 góly v jednom zápase. Hosté z Verony na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Udinese v tomto ročníku odehrálo devět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Verony odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,0 branky na zápas. Domácí i hosté nejsou v koncovce nijak produktivní, zřejmě nepadnou víc než 3 branky.

Bologna vs. Janov - 15.02.2020 18:00
Ve čtyřiadvacátém kole Italské Serie A se spolu v sobotu na Stadio Renato Dall'Ara od 18:00 utkají Bologna a Janov. Oba týmy dělí v tabulce jedenáct příček, domácí jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté drží osmnáctou příčku. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 0:0. Bologna v minulém ligovém kole hrála proti AS Řím a získala maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. I klub z Janova získal s Cagliari tři body. Snajperem v týmu Bologny je Riccardo Orsolini, který dal sedm gólů, za Janov se šestkrát prosadil Goran Pandev. Hráči Bologny v této sezóně vyhráli čtyři z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Janova na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už dvanáct pokusů. Bologna v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Janov zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Bologna v tomto ročníku odehrála jen tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Janova odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Domácí tým Bologny vyhrál v posledních třech zápasech. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Bologna. 

Sampdorie vs. Fiorentina - 16.02.2020 15:00
Ve čtyřiadvacátém kole Italské Serie A se spolu v neděli na Stadio Luigi Ferraris od 15:00 utkají Sampdorie a Fiorentina. Domácí tým Sampdorie je aktuálně se třiadvaceti body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky výš na čtrnácté pozici, když získali pětadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadio Artemio Franchi a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Fiorentiny 2:1. Sampdorie v minulém ligovém kole hrála proti FC Turínu a získala maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Fiorentiny vyšel z posledního utkání proti Bergamu naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Sampdorie je Fabio Quagliarella se sedmi brankami. V týmu hostů z Fiorentiny je nejlepším zakončovatelem Federico Chiesa se čtyřmi góly. Hráči Sampdorie v této sezóně vyhráli tři ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Fiorentiny venku uhráli tři výhry z jedenácti zápasů. Fiorentina není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,3 branek na venkovní zápas, Sampdorie má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,1 branky na zápas. Sampdorie ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelila žádný gól, Fiorentina neskórovala v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. Sampdorii se na domácím hřišti nedaří a Fiorentina zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Juventus vs. Brescia - 16.02.2020 15:00
Ve čtyřiadvacátém kole Italské Serie A se spolu v neděli na Juventus Stadium od 15:00 utkají Juventus a Brescia. V tomto utkání se střetne druhý s devatenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok osmatřicet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Juventusu 1:2. Juventus v minulém ligovém kole hrál proti Veroně a ztratil všechny body. Oproti tomu klub z Brescii remizoval s Udinese a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Juventusu je Cristiano Ronaldo s dvaceti brankami. V týmu hostů z Brescii je nejlepším zakončovatelem Mario Balotelli s pěti góly. Stará Dáma v této sezóně vyhrála deset z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Brescii na venkovních hřištích vyhráli tři z jedenácti zápasů. Juventus v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,5 branky na zápas, Brescia zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Juventus ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Brescia dokonce neskórovala v sedmi zápasech. Defenziva hostující Brescii není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Juventus.
 

Přečtěte si také