PREVIEW - 25. kolo francouzské Ligue 1
Reims vs. Rennes - 16.02.2020 17:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 25. kolo, ve kterém v neděli v 17:00 hostí Reims tým Rennes. Svěřenci domácího trenéra Davida Guiona jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Reimsu 0:1. V minulém kole hostující tým z Rennes ztratil remízou dva body s Brestem. Naopak domácí Reims prohrál se Strasbourgem. Snajperem v týmu Reimsu je Boulaye Dia, který dal šest gólů, za Rennes se osmkrát prosadil M'Baye Niang. Hostující Rennes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo pět zápasů, domácí Reims na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen tři zápasy. V této ligové sezóně domácí Reims vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,8 góly v jednom zápase. Hosté z Rennes na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,9 branky. Reims ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v deseti nevstřelil žádný gól, Rennes neskórovalo v šesti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Oběma týmům se v koncovce příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky. 

Nimes vs. Angers - 15.02.2020 20:00
V sobotu se odehraje 25. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Angers a Nimes. Domácí tým Nimes je aktuálně se čtyřiadvaceti body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na čtrnácté pozici, když získali třicet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Angers 1:0. V posledním ligovém kole hráči Nimes vyhráli s Nice, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou, naopak hosté z Angers prohráli s Lille, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejlepším střelcem Nimes je Romain Philippoteaux s pěti brankami. V týmu hostů z Angers je nejlepším zakončovatelem Rachid Alioui se šesti góly. Hráči Nimes v této sezóně vyhráli pět ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Angers na venkovních hřištích vyhráli dva z jedenácti zápasů. Angers není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 0,6 branek na venkovní zápas, Nimes ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Nimes ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v deseti nevstřelilo žádný gól, Angers neskórovali také v deseti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech proher. Hostující hráči Angers mají v tabulce náskok 6 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Lille vs. Olympik Marseille - 16.02.2020 21:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 25. kolo, ve kterém v neděli ve 21:00 hostí Lille tým Olympiku. Domácí tým Lille je aktuálně se čtyřiceti body na čtvrté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky výš na druhé pozici, když získali devětačtyřicet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Olympiku 2:1. V posledním ligovém kole hráči Lille vyhráli s Angers, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou, stejně tak hosté z Olympiku vyhráli a jde o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Lille je Victor Osimhen s dvanácti brankami. V týmu hostů z Olympiku je nejlepším zakončovatelem Dimitri Payet s osmi góly. Hráči Lille v této sezóně vyhráli devět ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Olympiku na venkovních hřištích vyhráli šest ze dvanácti zápasů. Lille v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,6 branky na zápas, Olympik Marseille zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Domácí Lille v tomto ročníku odehrálo šest zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Olympiku také odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Hostující hráči Olympiku mají v tabulce o 9 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Monaco vs. Montpelliere - 14.02.2020 20:45
Monaco přivítá v pátek ve 20:45 v rámci 25. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Louis II. Montpelliere. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté drží pátou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Montpelliere 3:1. V minulém kole hostující tým z Montpelliere získal maximum bodů se Saint Etienne. Stejně tak domácí Monaco vyhrálo s Amiens, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Monaca je Wissam Ben Yedder se šestnácti brankami. V týmu hostů z Montpelliere je nejlepším zakončovatelem Andy Delort s devíti góly. Hostující Montpelliere na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen jeden zápas, domácí Monaco na svém stadionu v této sezóně vyhrálo sedm zápasů. Monaco je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 2,2 góly na zápas. Oproti tomu Montpelliere není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Monaco ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelilo žádný gól, Montpelliere neskórovalo v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Domácí Monaco má na svém stadionu průměr 2,2 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Lyon vs. Strasbourg - 16.02.2020 15:00
Další, v pořadí již 25. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Lyonem a Strasbourgem, které se odehraje v neděli od 15:00 na Parc Olympique Lyonnais. Svěřenci domácího trenéra Rudiho Garciy jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují šestou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Lyonu 1:2. Lyon v minulém ligovém kole hrál proti Paris SG a ztratil všechny body. Oproti tomu klub ze Strasbourgu získal s Reimsem tři body, jde o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Lyonu je Moussa Dembele, který dal třináct gólů, za Strasbourg se osmkrát prosadil Adrien Thomasson. Hráči Lyonu v této sezóně vyhráli čtyři z jedenácti domácích zápasů. Hosté ze Strasbourgu venku uhráli čtyři výhry ze dvanácti zápasů. Strasbourg není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Lyon ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Domácí Lyon v tomto ročníku odehrál osm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Strasbourgu odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Strasbourgu je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,0 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. 

Toulouse vs. Nice - 15.02.2020 20:00
Toulouse přivítá v sobotu ve 20:00 v rámci 25. kola Francouzské Ligue 1 na Stadium municipal de Toulouse Nice. V tomto utkání se střetne poslední s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok dvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Allianz Riviera a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Nice 3:0. V posledním ligovém kole hráči Toulouse prohráli s Olympikem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, stejně tak hosté z Nice prohráli s Nimes. Nejvíc branek v dresu Toulouse vsítil Efthimios Koulouris, v barvách Nice dal nejvíc branek Kasper Dolberg. Hostující Nice na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen dva zápasy, domácí Toulouse na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jen tři zápasy. Toulouse není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1 gól na zápas. Také Nice na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Domácí Toulouse v tomto ročníku odehrálo ovšem jedenáct zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Nice odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,0 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Nantes vs. Metz - 15.02.2020 20:00
V pětadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade de la Beaujoire od 20:00 utkají Nantes a Metz. V tomto utkání se střetne dvanáctý se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šest bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Metz 1:0. V posledním ligovém kole hráči Nantes remizovali s Dijonem, naopak hosté z Metz prohráli s Bordeaux. Snajperem v týmu Nantes je Moses Simon, který dal pět gólů, za Metz se dvanáctkrát prosadil Habib Diallo. Hráči Nantes v této sezóně vyhráli šest ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Metz venku uhráli dvě výhry ze dvanácti zápasů. Nantes není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 0,9 góly na zápas. Také Metz na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Domácí Nantes v tomto ročníku odehrálo šest zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Metz odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky. 

Brest vs. Saint Etienne - 16.02.2020 17:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 25. kolo, ve kterém v neděli v 17:00 hostí Brest tým Saint Etienne. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. Brestu se v posledním ligovém kole proti Rennes ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Saint Etienne naopak ztratilo všechny body s Montpelliere, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Nejvíc branek v dresu Brestu vsítil Irvin Cardona, v barvách Saint Etienne dal nejvíc branek Denis Bouanga. Hráči Brestu v této sezóně vyhráli pět ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Saint Etienne na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze dvanácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Brest vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté ze Saint Etienne na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Brest ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelil žádný gól, Saint Etienne neskórovalo také v osmi zápasech. Defenziva hostujícího Saint Etienne není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hostující Saint Etienne má nelichotivou sérii tří porážek v řadě. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Domácí Brest má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Bordeaux vs. Dijon - 15.02.2020 20:00
V sobotu nás čeká 25. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Bordeaux a Dijon. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté drží sedmnáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Bordeaux 0:2. V posledním ligovém kole hráči Bordeaux vyhráli s Metz, naopak hosté z Dijonu remizovali s Nantes. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bordeaux Jimmy Briand se šesti góly a za Dijon Julio Tavares, který se trefil pětkrát. Hráči Bordeaux v této sezóně vyhráli čtyři z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Dijonu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze dvanácti zápasů. Dijon není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,4 branek na venkovní zápas, Bordeaux ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Bordeaux ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Dijon dokonce neskóroval v jedenácti zápasech. Defenziva hostujícího Dijonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Domácí hráči Bordeaux mají v tabulce náskok 9 bodů a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Amiens vs. Paris SG - 15.02.2020 17:30
Francouzská Ligue 1 má na programu 25. kolo, ve kterém v sobotu v 17:30 hostí Amiens tým Paris SG. V tomto utkání se střetne devatenáctý s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok jednačtyřicet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Paris SG 4:1. V posledním ligovém kole hráči Amiens prohráli s Monacem, naopak hosté z Paris SG vyhráli s Lyonem a jde již o pátou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Amiens Sehrou Guirassy se šesti góly a za Paris SG Kylian Mbappe-Lottin, který se trefil patnáctkrát. Hostující PSG na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo deset zápasů, domácí Amiens na svém stadionu v této sezóně vyhráli jen tři zápasy. Paris SG je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 2,2 branek na venkovní zápas, Amiens mají na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,1 branky na zápas. Amiens ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelili žádný gól, Paris SG neskórovalo v jednom zápase. Defenziva hostujícího Paris SG je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli posledních pět zápasů v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 18 příček.
 

Přečtěte si také