PREVIEW - 20. kolo německé Bundesligy
Köln - Freiburg - 02.02.2020 15:30
V neděli nás čeká 20. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Köln a Freiburg. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Schwarzwald-Stadion a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Kölnu 1:2. V posledním ligovém kole kolínští hráči prohráli s Dortmundem, stejně tak hosté z Freiburgu prohráli s Paderbornem. Snajperem v týmu Kölnu je Jhon Cordoba, který dal šest gólů, za Freiburg se osmkrát prosadil Nils Petersen. Hráči Kölnu v této sezóně vyhráli čtyři z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Freiburgu na venkovních hřištích vyhráli čtyři z deseti zápasů. V této ligové sezóně domácí Köln vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Freiburgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,7 branky. Domácí Köln v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Freiburgu odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Freiburgu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2 góly na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Freiburgu, kteří mají v tabulce náskok 9 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.

Paderborn - Wolfsburg - 02.02.2020 18:00
Paderborn přivítá v neděli v 18:00 v rámci 20. kola Bundesligy v Benteler Areně Wolfsburg. Svěřenci domácího trenéra Steffena Baumgarta jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. Paderborn v minulém ligovém kole hrál proti Freiburgu a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Wolfsburgu vyšel z posledního utkání proti Herthě naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejvíc branek v dresu Paderbornu vsítil Streli Mamba, v barvách Wolfsburgu dal nejvíc branek Wouter Weghorst. Hráči Paderbornu v této sezóně vyhráli dva z deseti domácích zápasů. Hosté z Wolfsburgu venku uhráli tři výhry z devíti zápasů. Paderborn v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Wolfsburg zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Paderborn v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Wolfsburgu odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních třech zápasech. Hostující hráči Wolfsburgu mají v tabulce o 9 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.

Lipsko - Mönchengladbach - 01.02.2020 18:30
Lipsko přivítá v sobotu v 18:30 ve šlágru 20. kola Bundesligy v Red Bull Areně Mönchengladbach. Svěřenci domácího trenéra Juliana Nagelsmanna jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Borussia Parku a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Lipska 1:3. Lipsko v minulém ligovém kole hrálo proti Frankfurtu a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Mönchengladbachu získal s Mainz tři body. Nejvíc branek v dresu Lipska vsítil Timo Werner, v barvách Mönchengladbachu dal nejvíc branek Alassane Plea. Hráči Lipska v této sezóně vyhráli šest z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Mönchengladbachu na venkovních hřištích vyhráli čtyři z devíti zápasů. Lipsko v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,9 branky na zápas, Mönchengladbach zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. Lipsko z devatenácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Mönchengladbach neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,9 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól.

Hertha - Schalke - 31.01.2020 20:30
V pátek se odehraje 20. kolo Bundesligy, ve kterém se ve 20:30 spolu střetnou Schalke a Hertha. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží šestou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Schalke 3:0. Herthě se v posledním ligovém kole proti Wolfsburgu dařilo a brala plný počet bodů. Hostující Schalke naopak ztratilo všechny body s Bayernem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Herthu Dodi Lukebakio s pěti góly a za Schalke Suat Serdar, který se trefil sedmkrát. Hráči Herthy v této sezóně vyhráli tři z devíti domácích zápasů. Hosté ze Schalke venku uhráli čtyři výhry z devíti zápasů. Hertha není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,2 góly na zápas. Naopak Schalke je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 1,7 branky na utkání. Domácí Hertha v tomto ročníku odehrála šest zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Schalke odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Schalke, kteří mají v tabulce náskok 11 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.

Augsburg - Brémy - 01.02.2020 15:30
Další, v pořadí již 20. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Augsburgem a Brémami, které se odehraje v sobotu od 15:30 ve WWK Areně. Domácí tým Augsburgu je aktuálně se třiadvaceti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky níž na šestnácté pozici, když získali sedmnáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Brém 3:2. V posledním ligovém kole hráči Augsburgu prohráli s Unionem Berlín, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou, stejně tak hosté z Brém prohráli s Hoffenheimem. Nejlepším střelcem Augsburgu je Florian Niederlechner s deseti brankami. V týmu hostů z Brém je nejlepším zakončovatelem Milot Rashica se sedmi góly. Hráči Augsburgu v této sezóně vyhráli čtyři z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Brém na venkovních hřištích vyhráli tři z deseti zápasů. V této ligové sezóně domácí Augsburg vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,1 góly v jednom zápase. Hosté z Brém na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,6 branky. Augsburg z devatenácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Brémy neskórovaly v pěti zápasech. Defenziva hostujících Brém není příliš pevná, průměrně obdržela 2,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 2 góly na zápas. Domácí tým Augsburgu prohrál v posledních třech zápasech. Hosté v této sezóně inkasovali průměrně 2,3 branky na utkání, proti tomu domácí jsou na svém hřišti produktivní, dá se předpokládat, že hosté neudrží vzadu nulu.

Düsseldorf - Frankfurt - 01.02.2020 15:30
Düsseldorf přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 20. kola Bundesligy v Esprit Areně Frankfurt. V tomto utkání se střetne poslední s devátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok devět bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Frankfurtu 2:1. Düsseldorf v minulém ligovém kole hrál proti Leverkusenu a ztratil všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z Frankfurtu získal s Lipskem tři body, jde o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Düsseldorfu je Rouwen Hennings, který dal jedenáct gólů, za Frankfurt se sedmkrát prosadil Goncalo Paciencia. Hráči Düsseldorfu v této sezóně vyhráli tři z devíti domácích zápasů. Hosté z Frankfurtu venku uhráli dvě výhry z devíti zápasů. Frankfurt není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Düsseldorf má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,9 branky na zápas. Domácí Düsseldorf v tomto ročníku odehrál sedm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Frankfurtu odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácí tým Düsseldorfu prohrál v posledních dvou zápasech. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Hostující hráči Frankfurtu mají v tabulce o 9 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.

Hoffenheim - Leverkusen - 01.02.2020 15:30
Bundesliga má na programu 20. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Hoffenheim tým Leverkusenu. Svěřenci domácího trenéra Alfreda Schreudera jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 0:0. Hoffenheimu se v posledním ligovém kole proti Brémám dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Leverkusen také získal maximum bodů s Düsseldorfem, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Hoffenheim Sargis Adamyan s pěti góly a za Leverkusen Kevin Volland, který se trefil sedmkrát. Hráči Hoffenheimu v této sezóně vyhráli čtyři z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Leverkusenu na venkovních hřištích vyhráli šest z devíti zápasů. Hoffenheim není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,5 góly na zápas. Naopak Leverkusen je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 1,7 branky na utkání. Domácí Hoffenheim v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Leverkusenu odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Leverkusenu je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední tři zápasy v řadě. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Leverkusenu, kteří mají v tabulce náskok 4 body, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.

Dortmund - Union Berlín - 01.02.2020 15:30
Ve dvacátém kole Bundesligy se spolu v sobotu v Signal Iduna Parku od 15:30 utkají Dortmund a Union Berlín. Svěřenci domácího trenéra Luciena Favre jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadionu An der Alten Försterei a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Unionu Berlín 3:1. Dortmundu se v posledním ligovém kole proti Kölnu dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Union Berlín také získal maximum bodů s Augsburgem. Nejvíc branek v dresu Dortmundu vsítil Jadon Sancho, v barvách Unionu Berlín dal nejvíc branek Sebastian Andersson. Hostující Union Berlín na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Borussia na svém stadionu v této sezóně vyhrála šest zápasů. Dortmund v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 3,4 branky na zápas, Union Berlín zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Dortmund v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Unionu Berlín odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Unionu Berlín není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Dortmund je v této sezóně střelecky při chuti, opět vstřelí alespoň jednu branku.

Mainz - Bayern Mnichov - 01.02.2020 15:30
Ve dvacátém kole Bundesligy se spolu v sobotu v Opel Areně od 15:30 utkají Mainz a Bayern Mnichov. Domácí tým Mainz je aktuálně s osmnácti body na patnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o třináct příček výš na druhé pozici, když získali devětařicet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Bayernu 6:1. Mainz se v posledním ligovém kole proti Mönchengladbachu nedařilo, když ztratilo tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Bayern Mnichov naopak získal maximum bodů se Schalke, hosté jsou rozjetí, jde již o pátou výhru v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Mainz je Robin Quaison s osmi brankami. V týmu hostů z Bayernu je nejlepším zakončovatelem Robert Lewandowski s jednadvaceti góly. Hostující Bayern na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli pět zápasů, domácí Mainz na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jen tři zápasy. Bayern Mnichov je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2,4 branek na venkovní zápas, Mainz má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Mainz z devatenácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Bayern Mnichov naopak neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Bayernu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,3 gólu na zápas. Hostující Bayern Mnichov drží sérii pěti výher v řadě. Domácím se nedaří a v posledních třech zápasech padli.
 

Přečtěte si také