PREVIEW - 18. kolo španělské La Ligy
Valladolid vs. Valencie
V sobotu se odehraje 18. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Valencie a Valladolid. V tomto utkání se střetne patnáctý s osmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok osm bodů. V minulém kole hostující valencijští hráči ztratili remízou dva body s Realem. Naopak domácí Valladolid prohrál s Getafe. Nejvíc branek v dresu Valladolidu vsítil Oscar Plano, v barvách Valencie dal nejvíc branek Daniel Parejo. Hostující Valencie na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála tři zápasy, domácí Valladolid na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Valladolid vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Valencie na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Domácí Valladolid v tomto ročníku odehrál ovšem osm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Valencie odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostující Valencie není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí mají na svém hřišti průměr 1 vstřelený gól na utkání, hosté mají vyšší průměr 1,5 branky na zápas venku, hosté z Valencie v tomto zápase získají alespoň bod. 

Villarreal vs. Getafe
Španělská LaLiga má na programu 18. kolo, ve kterém v sobotu v 18:30 hostí Villarreal tým Getafe. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. V posledním ligovém kole hráči Villarrealu vyhráli se Sevillou, stejně tak hosté z Getafe vyhráli a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepším střelcem Villarrealu je Gerard Moreno s osmi brankami. V týmu hostů z Getafe je nejlepším zakončovatelem Angel Rodriguez s osmi góly. Hráči Villarrealu v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Getafe na venkovních hřištích vyhráli tři z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Villarreal vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,2 góly v jednom zápase. Hosté z Getafe na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Domácí Villarreal v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Getafe odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Getafe je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. Domácí na Estadio El Madrigal v této sezóně průměrně vstřelili 2,2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Real vs. Bilbao
Další, v pořadí již 18. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Realem a Bilbaem, které se odehraje v neděli od 21:00 na Estadio Santiago Bernabéu. Domácí tým Realu je aktuálně se šestatřiceti body na druhé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na sedmé pozici, když získali sedmadvacet bodů. V posledním ligovém kole madridští hráči remizovali s Barcelonou, jde již o druhou remízu v řadě, stejně tak hosté z Bilbaa remizovali s Eibarem. Nejvíc branek v dresu Realu vsítil Karim Benzema, v barvách Bilbaa dal nejvíc branek Raúl García. Hostující Bilbao na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jeden zápas, domácí Bílý balet na svém stadionu v této sezóně vyhrál šest zápasů. V této ligové sezóně domácí Real vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,5 góly v jednom zápase. Hosté z Bilbaa na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Real ze sedmnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Bilbao neskórovalo v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Bilbaa je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,7 gólu na zápas. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Domácí Real má na svém stadionu průměr 2,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Osasuna vs. San Sebastian
Další, v pořadí již 18. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Osasunou a San Sebastianem, které se odehraje v neděli od 14:00 na El Sadar Stadium. V tomto utkání se střetne desátý se šestým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pět bodů. V posledním ligovém kole hráči Osasuny prohráli s Atleticem, naopak hosté ze San Sebastianu remizovali s Barcelonou, byla to již druhá remíza v řadě. Snajperem v týmu Osasuny je Ezequiel Avila, který dal šest gólů, za San Sebastian se sedmkrát prosadil Willian Jose. Hráči Osasuny v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči San Sebastianu na venkovních hřištích vyhráli čtyři z devíti zápasů. Osasuna je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 1,6 góly na zápas. Oproti tomu San Sebastian není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Domácí Osasuna v tomto ročníku odehrála šest zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým San Sebastianu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hostující San Sebastian v posledních dvou zápasech v řadě remizoval. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči San Sebastianu, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Mallorca vs. Sevilla
Mallorca přivítá v sobotu ve 13:00 v rámci 18. kola Španělské LaLigy na Iberostar Stadium Sevillu. Domácí tým Malorky je aktuálně s patnácti body na sedmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtrnáct příček výš na třetí pozici, když získali jednatřicet bodů. Mallorca v minulém ligovém kole hrála proti Celtě a ztratila remízou dva body. Oproti tomu klub ze Sevilly vyšel z posledního utkání proti Villarrealu naprázdno. Nejlepšími zakončovateli jsou za Malorku Ante Budimir se šesti góly a za Sevillu Lucas Ocampos, který se trefil pětkrát. Hráči Malorky v této sezóně vyhráli čtyři z devíti domácích zápasů. Hosté ze Sevilly venku uhráli pět výher z devíti zápasů. V této ligové sezóně domácí Mallorca vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté ze Sevilly na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 1,2 branky. Mallorca ze sedmnácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelila žádný gól, Sevilla naopak neskórovala jen ve dvou zápasech. Defenziva hostující Sevilly je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté ze Sevilly. 

Levante vs. Celta
Další, v pořadí již 18. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Levante a Celtou, které se odehraje v neděli od 18:30 na Estadi Ciutat de València. V tomto utkání se střetne jedenáctý s osmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok devět bodů. Levante se v posledním ligovém kole proti Granadě dařilo a bralo plný počet bodů. Hostující Celta naopak remizovala a přišla o dva body s Malorkou. Nejvíc branek v dresu Levante vsítil Marti Roger, v barvách Celty dal nejvíc branek Iago Aspas. Hráči Levante v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hosté ze Celty venku uhráli jednu výhru z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Levante vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté ze Celty na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Levante v tomto ročníku odehrálo pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Celty odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí Levante má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Leganes vs. Espaňol
Leganés přivítají v neděli ve 12:00 v rámci 18. kola Španělské LaLigy na Estadio Municipal de Butarque Espaňol. Svěřenci domácího trenéra Mauricia Pellegrina jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté jsou na poslední příčce tabulky. Leganés v minulém ligovém kole hráli proti Alavés a ztratili remízou dva body. I klub z Espaňolu remizoval s Betisem a ztratil dva body. Snajperem v týmu Leganés je Martin Braithwaite, který dal čtyři góly, za Espaňol se dvakrát prosadil Bernardo Espinosa. Hráči Leganés v této sezóně vyhráli dva z devíti domácích zápasů. Hosté z Espaňolu venku uhráli dvě výhry z osmi zápasů. Leganés nejsou na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelili 0,9 góly na zápas. Také Espaňol na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,6 branky na utkání. Leganés ze sedmnácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelili žádný gól, Espaňol neskóroval v osmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Leganés se na domácím hřišti nedaří a Espaňol zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Eibar vs. Granada
V pátek se odehraje 18. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Granada a Eibar. Domácí tým Eibaru je aktuálně se šestnácti body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš na deváté pozici, když získali čtyřiadvacet bodů. V posledním ligovém kole hráči Eibaru remizovali s Bilbaem, naopak hosté z Granady prohráli s Levante. Nejvíc branek v dresu Eibaru vsítil Fabian Orellana, v barvách Granady dal nejvíc branek Antonio Puertas. Hráči Eibaru v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Granady na venkovních hřištích vyhráli dva z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Eibar vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Granady na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,6 branky. Eibar ze sedmnácti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelil žádný gól, Granada naopak neskórovala jen ve třech zápasech. Defenziva hostující Granady není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí Eibar má na svém stadionu průměr 1 vstřelenou branku na utkání, hosté mají lepší průměr 1,6 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Betis vs. Atletico Madrid
V neděli se odehraje 18. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Atletico a Betis. Svěřenci domácího trenéra Rubiho jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. V minulém kole hostující madridští hráči získali maximum bodů s Osasunou. Naopak domácí Betis remizoval s Espaňolem. Nejlepším střelcem Betisu je Loren Moron s osmi brankami. V týmu hostů z Atletica je nejlepším zakončovatelem Álvaro Morata se šesti góly. Hráči Betisu v této sezóně vyhráli pět z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Atletica na venkovních hřištích vyhráli dva z osmi zápasů. Betis je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,8 góly na zápas. Oproti tomu Atletico není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Betis ze sedmnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Atletico neskórovalo v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Atletica je pevná, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Domácí Betis má na svém stadionu průměr 1,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Barcelona vs. Alavés
Španělská LaLiga má na programu 18. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí Barcelona tým Alavés. Oba týmy dělí v tabulce třináct příček, domácí vévodí ligové tabulce, hosté drží čtrnáctou příčku. V posledním ligovém kole barcelonští hráči remizovali s Realem, jde již o druhou remízu v řadě, stejně tak hosté z Alavés remizovali s Leganés. Snajperem v týmu Barcelony je Lionel Andres Messi, který dal dvanáct gólů, za Alavés se osmkrát prosadil Perez M. Lucas. Hostující Alavés na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Barça na svém stadionu v této sezóně vyhrála sedm zápasů. Barcelona v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 3,8 branky na zápas, Alavés zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,9 zásahu. Domácí Barcelona v tomto ročníku odehrála jen tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Alavés odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí v posledních dvou zápasech v řadě remizovali. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 13 příček.
 

Přečtěte si také