PREVIEW - 19. kolo francouzské Ligue 1
Olympik Marseille vs. Nimes
Francouzská Ligue 1 má na programu 19. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:45 hostí Olympik Marseille tým Nimes. V tomto utkání se střetne druhý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok třiadvacet bodů. V minulém kole hostující tým z Nimes ztratil všechny body s Nantes, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Naopak domácí Olympik Marseille remizoval s Metz. Snajperem v týmu Olympiku je Darío Benedetto, který dal šest gólů, za Nimes se třikrát prosadil Renaud Ripart. Hráči Olympiku v této sezóně vyhráli šest z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Nimes na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už devět pokusů. Olympik Marseille v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,6 branky na zápas, Nimes zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,6 zásahu. Domácí Olympik Marseille v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Nimes odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Nimes není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hostující Nimes má nelichotivou sérii tří porážek v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 18 příček. 

Paris SG vs. Amiens
V sobotu nás čeká 19. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Paris SG a Amiens. Domácí tým Paris SG je aktuálně s dvaačtyřiceti body na první pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šestnáct příček níž na sedmnácté pozici, když získali sedmnáct bodů. V minulém kole hostující tým z Amiens ztratil remízou dva body s Dijonem. Naopak domácí Paris SG vyhrálo se Saint Etienne, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o pátou výhru v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Paris SG vsítil Kylian Mbappe-Lottin, v barvách Amiens dal nejvíc branek Sehrou Guirassy. PSG v této sezóně vyhrálo sedm z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Amiens na venkovních hřištích vyhráli jeden z devíti zápasů. Paris SG v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,5 branky na zápas, Amiens zaznamenali na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. Paris SG ze sedmnácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Amiens neskórovali ve třech zápasech. Defenziva hostujících Amiens není příliš pevná, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,5 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních pěti zápasech vítěznou sérii. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Paris SG. 

Nice vs. Toulouse
Francouzská Ligue 1 má na programu 19. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:45 hostí Nice tým Toulouse. V tomto utkání se střetne třináctý s devatenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok dvanáct bodů. Nice v minulém ligovém kole hrálo proti Brestu a ztratilo remízou dva body. Oproti tomu klub z Toulouse vyšel z posledního utkání proti Reimsu naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o osmou v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Nice Wylan Cyprien se šesti góly a za Toulouse Efthimios Koulouris, který se trefil čtyřikrát. Hráči Nice v této sezóně vyhráli pět z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Toulouse na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už devět pokusů. Nice v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,9 branky na zápas, Toulouse zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. Nice z osmnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Toulouse neskórovalo v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních osmi zápasech. Domácí hráči Nice mají v tabulce náskok 12 bodů a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Nantes vs. Angers
V sobotu se odehraje 19. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:45 spolu střetnou Angers a Nantes. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. Nantes v minulém ligovém kole hrálo proti Nimes a získalo maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Oproti tomu klub z Angers remizoval s Monacem a ztratil dva body. Snajperem v týmu Nantes je Kalifa Coulibaly, který dal čtyři góly, za Angers se pětkrát prosadil Rachid Alioui. Hráči Nantes v této sezóně vyhráli šest z devíti domácích zápasů. Hosté z Angers venku uhráli jednu výhru z osmi zápasů. Angers není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 0,6 branek na venkovní zápas, Nantes ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Nantes v tomto ročníku odehrálo pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Angers odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Angers není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Oběma týmům se v koncovce příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky. 

Reims vs. Lyon
Francouzská Ligue 1 má na programu 19. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:45 hostí Reims tým Lyonu. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. Reims v minulém ligovém kole hrál proti Toulouse a získal maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Oproti tomu klub z Lyonu vyšel z posledního utkání proti Rennes naprázdno. Snajperem v týmu Reimsu je Boulaye Dia, který dal pět gólů, za Lyon se desetkrát prosadil Moussa Dembele. Hráči Reimsu v této sezóně vyhráli tři z devíti domácích zápasů. Hosté z Lyonu venku uhráli čtyři výhry z devíti zápasů. Reims v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,9 branky na zápas, Lyon zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,9 zásahu. Domácí Reims v tomto ročníku odehrál ovšem sedm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Lyonu také odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Lyonu je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,5 gólu na zápas. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Domácí Reims má na svém stadionu průměr 0,9 vstřelené branky na utkání, hosté mají lepší průměr 1,9 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Monaco vs. Lille
V sobotu nás čeká 19. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Monaco a Lille. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží třetí příčku. Monaco v minulém ligovém kole hrálo proti Angers a ztratilo remízou dva body. Oproti tomu klub z Lille získal s Montpelliere tři body a jde již o čtvrtou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Monaco Wissam Ben Yedder s jedenácti góly a za Lille Victor Osimhen, který se trefil devětkrát. Hráči Monaca v této sezóně vyhráli pět z osmi domácích zápasů. Hosté z Lille venku uhráli jednu výhru z osmi zápasů. Monaco je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 2,4 góly na zápas. Oproti tomu Lille není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,6 branky na utkání. Monaco ze sedmnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelilo žádný gól, Lille neskórovalo ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Lille je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně čtyřech výher. Domácí Monaco má na svém stadionu průměr 2,4 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,6 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Strasbourg vs. Saint Etienne
Další, v pořadí již 19. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Strasbourgem a Saint Etienne, které se odehraje v sobotu od 20:45 na Stade de la Meinau. Svěřenci domácího trenéra Thierry Laureya jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. V minulém kole hostující tým ze Saint Etienne ztratil všechny body s PSG a byla to již druhá prohra v řadě. Naopak domácí Strasbourg vyhrál s Bordeaux, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Strasbourgu je Ludovic Ajorque, který dal šest gólů, za Saint Etienne se sedmkrát prosadil Denis Bouanga. Hostující Saint Etienne na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo čtyři zápasy, domácí Strasbourg na svém stadionu v této sezóně vyhrál pět zápasů. Strasbourg v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,8 branky na zápas, Saint Etienne zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. Domácí Strasbourg v tomto ročníku odehrál ovšem osm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Saint Etienne odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Saint Etienne není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. 

Rennes vs. Bordeaux
Další, v pořadí již 19. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Rennes a Bordeaux, které se odehraje v sobotu od 20:45 v Roazhon Parku. V tomto utkání se střetne čtvrtý se sedmým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. V posledním ligovém kole hráči Rennes vyhráli s Lyonem, domácí jsou ve formě, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou, naopak hosté z Bordeaux prohráli se Strasbourgem, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Rennes vsítil M'Baye Niang, v barvách Bordeaux dal nejvíc branek Nicolas De Preville. Hráči Rennes v této sezóně vyhráli pět z osmi domácích zápasů. Hosté z Bordeaux venku uhráli tři výhry z devíti zápasů. Bordeaux není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, Rennes ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,8 branky na zápas. Domácí Rennes v tomto ročníku odehrálo jen tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Bordeaux odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve čtyřech po sobě jdoucích utkáních. Domácí hráči Rennes mají v tabulce náskok 4 body a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Dijon vs. Metz
V sobotu se odehraje 19. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:45 spolu střetnou Metz a Dijon. V tomto utkání se střetne šestnáctý s osmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. V posledním ligovém kole hráči Dijonu remizovali s Amiens, stejně tak hosté z Metz remizovali s Olympikem. Nejvíc branek v dresu Dijonu vsítil Julio Tavares, v barvách Metz dal nejvíc branek Habib Diallo. Hráči Dijonu v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hosté z Metz venku uhráli jednu výhru z devíti zápasů. Dijon není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1 gól na zápas. Také Metz na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,4 branky na utkání. Domácí Dijon v tomto ročníku odehrál ovšem deset zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Metz odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky. 

Montpelliere vs. Brest
V sobotu se odehraje 19. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:45 spolu střetnou Brest a Montpelliere. V tomto utkání se střetne dvanáctý s patnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé dva body. V posledním ligovém kole hráči Montpelliere prohráli s Lille, jde již o jejich druhou prohru v řadě, naopak hosté z Brestu remizovali s Nice. Nejlepším střelcem Montpelliere je Andy Delort se šesti brankami. V týmu hostů z Brestu je nejlepším zakončovatelem Irvin Cardona se třemi góly. Hráči Montpelliere v této sezóně vyhráli šest z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Brestu na venkovních hřištích vyhráli jeden z osmi zápasů. Montpelliere je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,7 góly na zápas. Oproti tomu Brest není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Montpelliere z osmnácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Brest neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Domácí Montpelliere má na svém stadionu průměr 1,7 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.
 

Přečtěte si také