PREVIEW - 17. kolo německé Bundesligy
Schalke vs. Freiburg
V sedmnáctém kole Bundesligy se spolu v sobotu ve Veltins-Areně od 15:30 utkají Schalke a Freiburg. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté drží šestou příčku. Schalke se v posledním ligovém kole proti Wolfsburgu ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body. Hostující Freiburg naopak ztratil všechny body s Bayernem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Schalke Amine Harit se šesti góly a za Freiburg Nils Petersen, který se trefil také šestkrát. Hráči Schalke v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hosté z Freiburgu venku uhráli tři výhry z osmi zápasů. Freiburg není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,6 branek na venkovní zápas, Schalke má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Schalke ze šestnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Freiburg neskóroval ve dvou zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Schalke, kteří mají v tabulce náskok 4 body, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Lipsko vs. Augsburg
Další, v pořadí již 17. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Lipskem a Augsburgem, které se odehraje v sobotu od 15:30 v Red Bull Areně. V tomto utkání se střetne vedoucí tým s desátým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok jedenáct bodů. V posledním ligovém kole hráči Lipska remizovali s Dortmundem, naopak hosté z Augsburgu vyhráli s Düsseldorfem a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepším střelcem Lipska je Timo Werner s osmnácti brankami. V týmu hostů z Augsburgu je nejlepším zakončovatelem Florian Niederlechner se sedmi góly. Hostující Augsburg na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Lipsko na svém stadionu v této sezóně vyhrálo čtyři zápasy. V této ligové sezóně domácí Lipsko vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,9 góly v jednom zápase. Hosté z Augsburgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,4 branky. Domácí Lipsko v tomto ročníku neodehrálo žádný zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Augsburgu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Augsburgu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. Domácí jsou v koncovce na svém stadionu poměrně produktivní a hostující obrana v této sezóně obdržela průměrně 1,8 branky, hostující Augsburg neudrží čisté konto. 

Paderborn vs. Frankfurt
V sedmnáctém kole Bundesligy se spolu v neděli v Benteler Areně od 18:00 utkají Paderborn a Frankfurt. V tomto utkání se střetne poslední s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok devět bodů. V posledním ligovém kole hráči Paderbornu prohráli s Mönchengladbachem, stejně tak hosté z Frankfurtu prohráli, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Paderbornu je Streli Mamba s pěti brankami. V týmu hostů z Frankfurtu je nejlepším zakončovatelem Goncalo Paciencia se sedmi góly. Hráči Paderbornu v této sezóně vyhráli jeden z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Frankfurtu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Paderborn vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Frankfurtu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Paderborn ze šestnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Frankfurt neskóroval ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Paderbornu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Frankfurtu zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Mainz vs. Leverkusen
Bundesliga má na programu 17. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Mainz tým Leverkusenu. Svěřenci domácího trenéra Sandra Schwarze jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. Mainz se v posledním ligovém kole proti Brémám dařilo a bralo plný počet bodů. Hostující Leverkusen naopak ztratil všechny body s Herthou a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Mainz Robin Quaison se sedmi góly a za Leverkusen Kevin Volland, který se trefil pětkrát. Hostující Leverkusen na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál čtyři zápasy, domácí Mainz na svém stadionu v této sezóně vyhrálo tři zápasy. Mainz není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,4 góly na zápas. Také Leverkusen na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,4 branky na utkání. Domácí Mainz v tomto ročníku odehrálo pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Leverkusenu také odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Leverkusenu, kteří mají v tabulce náskok 7 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Hoffenheim vs. Dortmund
V pátek se odehraje 17. kolo Bundesligy, ve kterém se ve 20:30 spolu střetnou Dortmund a Hoffenheim. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. V minulém kole hostující dortmundští hráči ztratili remízou dva body s Lipskem. Naopak domácí Hoffenheim vyhrál s Unionem Berlín. Nejlepším střelcem Hoffenheimu je Andrej Kramaric se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Dortmundu je nejlepším zakončovatelem Marco Reus s devíti góly. Hráči Hoffenheimu v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hosté z Dortmundu venku uhráli tři výhry z osmi zápasů. Hoffenheim v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Dortmund zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,8 zásahu. Domácí Hoffenheim v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Dortmundu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Dortmundu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Dortmundu, kteří mají v tabulce náskok 6 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Hertha vs. Mönchengladbach
V sobotu nás čeká 17. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Hertha a Mönchengladbach. V tomto utkání se střetne třináctý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šestnáct bodů. Herthě se v posledním ligovém kole proti Leverkusenu dařilo a brala plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Mönchengladbach také získal maximum bodů s Paderbornem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Herthu Dodi Lukebakio se čtyřmi góly a za Mönchengladbach Breel Embolo, který se trefil šestkrát. Hostující Borussia na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála čtyři zápasy, domácí Hertha na svém stadionu v této sezóně vyhrála tři zápasy. Mönchengladbach není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, Hertha ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,6 branky na zápas. Domácí Hertha v tomto ročníku odehrála čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Mönchengladbachu odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Mönchengladbachu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Köln vs. Brémy
V sobotu se odehraje 17. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Brémy a Köln. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží šestnáctou příčku. Köln v minulém ligovém kole hrál proti Frankfurtu a získal maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Oproti tomu klub z Brém vyšel z posledního utkání proti Mainz naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejlepším střelcem Kölnu je Simon Terodde se třemi brankami. V týmu hostů z Brém je nejlepším zakončovatelem Milot Rashica se sedmi góly. Hostující Werder na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Köln na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Brémy nejsou příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelily hostitelům 1,9 branek na venkovní zápas, Köln má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,1 branky na zápas. Domácí Köln v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Brém odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Brém není příliš pevná, průměrně obdržela 2,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 2 góly na zápas. Hostující Brémy má nelichotivou sérii tří porážek v řadě. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Düsseldorf vs. Union Berlín
V neděli se odehraje 17. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Union Berlín a Düsseldorf. V tomto utkání se střetne sedmnáctý s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok osm bodů. V minulém kole hostující tým z Unionu Berlín ztratil všechny body s Hoffenheimem. Stejně tak domácí Düsseldorf prohrál s Augsburgem, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Nejlepším střelcem Düsseldorfu je Rouwen Hennings s deseti brankami. V týmu hostů z Unionu Berlín je nejlepším zakončovatelem Sebastian Andersson s osmi góly. Hostující Union Berlín na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Düsseldorf na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Union Berlín není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Düsseldorf má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,9 branky na zápas. Düsseldorf ze šestnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Union Berlín neskóroval ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Unionu Berlín není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,2 gólu na zápas. Domácím se nedaří a v posledních třech zápasech padli. Düsseldorfu se na domácím hřišti nedaří a Union Berlín zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Bayern Mnichov vs. Wolfsburg
V sobotu nás čeká 17. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Bayern Mnichov a Wolfsburg. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. V minulém kole hostující tým z Wolfsburgu ztratil remízou dva body se Schalke. Naopak domácí Bayern Mnichov vyhrál s Freiburgem, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bayern Robert Lewandowski s devatenácti góly a za Wolfsburg Wouter Weghorst, který se trefil sedmkrát. Bayern v této sezóně vyhrál pět z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Wolfsburgu na venkovních hřištích vyhráli tři ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Bayern Mnichov vstřelil na domácím hřišti průměrně 3,2 góly v jednom zápase. Hosté z Wolfsburgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Bayern Mnichov ze šestnácti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, Wolfsburg neskóroval ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí tým Bayernu vyhrál v posledních dvou zápasech. Bayern Mnichov je v této sezóně střelecky při chuti, opět vstřelí alespoň jednu branku.
 

Přečtěte si také