PREVIEW - 13. kolo španělské La Ligy
Valencie vs. Granada
V sobotu se odehraje 13. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Granada a Valencie. V tomto utkání se střetne třináctý se šestým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. V posledním ligovém kole valencijští hráči vyhráli s Espaňolem, naopak hosté z Granady prohráli se San Sebastianem, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Valencii Daniel Parejo se šesti góly a za Granadu Antonio Puertas, který se trefil čtyřikrát. Hráči Valencie v této sezóně vyhráli dva ze šesti domácích zápasů. Hosté z Granady venku uhráli dvě výhry ze šesti zápasů. Valencie v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, Granada zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 2,2 zásahu. Valencie ze dvanácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelila žádný gól, Granada neskórovala také v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2,2 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku. 

San Sebastian vs. Leganes
Další, v pořadí již 13. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi San Sebastianem a Leganes, které se odehraje v pátek od 21:00 na Anoeta Stadium. Oba týmy dělí v tabulce sedmnáct příček, domácí jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. San Sebastian v minulém ligovém kole hrál proti Granadě a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Leganes vyšel z posledního utkání proti Eibaru naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu San Sebastianu vsítil Willian Jose, v barvách Leganes dal nejvíc branek Martin Braithwaite. Hostující Leganes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhráli žádný zápas, domácí San Sebastian na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. San Sebastian není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 2 góly na zápas. Také Leganes na venkovních hřištích nejsou obávaným týmem, jejich brankový průměr je 0,4 branky na utkání. Domácí San Sebastian v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Leganes odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Mallorca vs. Villarreal
Další, v pořadí již 13. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Malorkou a Villarrealem, které se odehraje v neděli od 12:00 na Iberostar Stadium. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. Malorce se v posledním ligovém kole proti Valladolidu nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Villarreal naopak remizoval a přišel o dva body s Bilbaem. Nejvíc branek v dresu Malorky vsítil Ante Budimir, v barvách Villarrealu dal nejvíc branek Gerard Moreno. Hráči Malorky v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Villarrealu venku uhráli dvě výhry ze šesti zápasů. V této ligové sezóně domácí Mallorca vstřelila na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Villarrealu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Domácí Mallorca v tomto ročníku odehrála ovšem sedm zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Villarrealu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Villarrealu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Villarrealu, kteří mají v tabulce náskok 7 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Getafe vs. Osasuna
V neděli se odehraje 13. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Osasuna a Getafe. Svěřenci domácího trenéra Josého Bordaláse jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. Getafe se v posledním ligovém kole proti Celtě dařilo a bralo plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Osasuna také získala maximum bodů s Alavés. Nejlepšími zakončovateli jsou za Getafe Angel Rodriguez s pěti góly a za Osasunu Rubén García, který se trefil čtyřikrát. Hráči Getafe v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hosté z Osasuny venku uhráli jednu výhru ze šesti zápasů. Osasuna není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Getafe ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,8 branky na zápas. Domácí Getafe v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Osasuny odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Osasuny je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí tým Getafe vyhrál v posledních dvou zápasech. Domácí Getafe má na svém stadionu průměr 1,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Eibar vs. Real
Ve třináctém kole Španělské LaLigy se spolu v sobotu na Ipurua Futbol Zelaia od 18:30 utkají Eibar a Real. Svěřenci domácího trenéra José-Luise Mendilibara jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují druhou pozici. Eibar v minulém ligovém kole hrál proti Leganes a získal maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Oproti tomu klub z Realu remizoval s Betisem a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Eibaru je Fabian Orellana se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Realu je nejlepším zakončovatelem Karim Benzema se sedmi góly. Hostující Bílý balet na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Eibar na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. V této ligové sezóně domácí Eibar vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,6 góly v jednom zápase. Hosté z Realu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Domácí Eibar v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Realu odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Betis vs. Sevilla
V neděli nás čeká 13. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Betis a Sevilla. V tomto utkání se střetne patnáctý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok osm bodů. Betis v minulém ligovém kole hrál proti Realu a ztratil remízou dva body. I klub ze Sevilly remizoval s Atleticem a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Nejlepším střelcem Betisu je Loren Moron se sedmi brankami. V týmu hostů ze Sevilly je nejlepším zakončovatelem Lucas Ocampos se čtyřmi góly. Hráči Betisu v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hosté ze Sevilly venku uhráli tři výhry ze šesti zápasů. Betis v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, Sevilla zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Domácí Betis v tomto ročníku odehrál tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Sevilly odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Sevilly je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Hosté se v posledních dvou zápasech se soupeři vždy rozešli po nerozhodném výsledku. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 10 příček. 

Barcelona vs. Celta
Ve třináctém kole Španělské LaLigy se spolu v sobotu na Nou Camp od 21:00 utkají Barcelona a Celta. V tomto utkání se střetne vedoucí tým s osmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok třináct bodů. Barceloně se v posledním ligovém kole proti Levante nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Celta také ztratila všechny body s Getafe, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o čtvrtou prohru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Barcelonu Luis Suárez se šesti góly a za Celtu Iago Aspas, který se trefil dvakrát. Barça v této sezóně vyhrála pět z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Celty na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už pět pokusů. Barcelona je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 4,2 gólů na zápas. Oproti tomu Celta není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 0,4 branky na utkání. Barcelona z jedenácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Celta neskórovala v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední čtyři zápasy v řadě. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Barcelona. 

Atletico Madrid vs. Espaňol
Atletico přivítá v neděli v 16:00 v rámci 13. kola Španělské LaLigy na Wanda Metropolitano Espaňol. Oba týmy dělí v tabulce patnáct příček, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží devatenáctou příčku. V minulém kole hostující barcelonští hráči ztratili všechny body s Valencií a byla to již druhá prohra v řadě. Naopak domácí Atletico remizovalo se Sevillou a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Atletico Álvaro Morata se čtyřmi góly a za Espaňol Facundo Ferreyra, který se trefil jedenkrát. Hostující Espaňol na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Atletico na svém stadionu v této sezóně vyhrálo tři zápasy. Atletico v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Espaňol zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,7 zásahu. Atletico ze dvanácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Espaňol neskóroval v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Espaňolu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,6 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí v posledních dvou zápasech v řadě remizovali. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Bilbao vs. Levante
Ve třináctém kole Španělské LaLigy se spolu v neděli na San Mamés od 14:00 utkají Bilbao a Levante. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté drží jedenáctou příčku. V posledním ligovém kole hráči Bilbaa remizovali s Villarrealem, naopak hosté z Levante vyhráli s Barcelonou, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bilbao Raúl García se čtyřmi góly a za Levante Marti Roger, který se trefil třikrát. Hráči Bilbaa v této sezóně vyhráli čtyři ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Levante na venkovních hřištích vyhráli dva ze šesti zápasů. Levante není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Bilbao ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Domácí Bilbao v tomto ročníku odehrálo ovšem pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Levante odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. 

Alavés vs. Valladolid
Další, v pořadí již 13. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Alavés a Valladolidem, které se odehraje v sobotu od 13:00 na Mendizorrotza Stadium. Domácí tým Alavés je aktuálně s dvanácti body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na dvanácté pozici, když získali sedmnáct bodů. V posledním ligovém kole hráči Alavés prohráli s Osasunou, naopak hosté z Valladolidu vyhráli s Malorkou. Snajperem v týmu Alavés je Perez M. Lucas, který dal šest gólů, za Valladolid se třikrát prosadil Oscar Plano. Hostující Valladolid na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Alavés na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. V této ligové sezóně domácí Alavés vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Valladolidu na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 1 branku. Domácí Alavés v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Valladolidu odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky.
 

Přečtěte si také