PREVIEW - 13. kolo francouzské Ligue 1
Nantes vs. Saint Etienne
Další, v pořadí již 13. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Nantes a Saint Etienne, které se odehraje v neděli od 17:00 na Stade de la Beaujoire. V tomto utkání se střetne třetí s osmým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. Nantes se v posledním ligovém kole proti Bordeaux nedařilo, když ztratilo tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Saint Etienne naopak získalo maximum bodů s Monacem. Nejlepším střelcem Nantes je Kalifa Coulibaly se třemi brankami. V týmu hostů ze Saint Etienne je nejlepším zakončovatelem Romain Hamouma se třemi góly. Hostující Saint Etienne na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo tři zápasy, domácí Nantes na svém stadionu v této sezóně vyhrálo čtyři zápasy. Nantes není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 0,7 góly na zápas. Také Saint Etienne na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Nantes ze dvanácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Saint Etienne neskórovalo ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Saint Etienne není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii porážek. Domácí i hosté nejsou v koncovce nijak produktivní, zřejmě nepadnou víc než 3 branky.

Strasbourg vs. Nimes
V sobotu nás čeká 13. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Strasbourg a Nimes. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. V posledním ligovém kole hráči Strasbourgu prohráli s Angers, naopak hosté z Nimes remizovali s Rennes, hosté jsou v posledních kolech remízovými králi, když stejně skončila poslední čtyři utkání. Nejlepšími zakončovateli jsou za Strasbourg Adrien Thomasson se třemi góly a za Nimes Kevin Denkey, který se trefil také třikrát. Hráči Strasbourgu v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hosté z Nimes venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už šest zápasů. V této ligové sezóně domácí Strasbourg vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Nimes na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Strasbourg ze dvanácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Nimes neskórovalo v šesti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hostující Nimes v posledních čtyřech zápasech v řadě remizovalo. 

Reims vs. Angers
Ve třináctém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Auguste-Delaune od 20:00 utkají Reims a Angers. V tomto utkání se střetne sedmý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé dva body. V minulém kole hostující tým z Angers získal maximum bodů se Strasbourgem. Naopak domácí Reims prohrál s Nice. Snajperem v týmu Reimsu je Boulaye Dia, který dal tři góly, za Angers se čtyřikrát prosadil Rachid Alioui. Hráči Reimsu v této sezóně vyhráli dva ze šesti domácích zápasů. Hosté z Angers venku uhráli jednu výhru z pěti zápasů. Angers není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 0,6 branek na venkovní zápas, Reims ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 0,7 branky na zápas. Reims ze dvanácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Angers neskórovali ve čtyřech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,5 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky. 

Brest vs. Paris SG
V sobotu se odehraje 13. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 17:30 spolu střetnou Paris SG a Brest. V tomto utkání se střetne devátý s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok deset bodů. V posledním ligovém kole hráči Brestu prohráli s Amiens, stejně tak hosté z Paris SG prohráli s Dijonem. Nejvíc branek v dresu Brestu vsítil Mathias Autret, v barvách Paris SG dal nejvíc branek Kylian Mbappe-Lottin. Hráči Brestu v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hosté z Paris SG venku uhráli čtyři výhry ze šesti zápasů. Brest není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,3 góly na zápas. Také Paris SG na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,7 branky na utkání. Brest ze dvanácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Paris SG neskórovalo v jednom zápase. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Paris SG, kteří mají v tabulce náskok 10 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Lille vs. Metz
V sobotu se odehraje 13. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Metz a Lille. V tomto utkání se střetne pátý s devatenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šest bodů. Lille v minulém ligovém kole hrálo proti Olympiku a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Metz remizoval s Montpelliere a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Lille vsítil Victor Osimhen, v barvách Metz dal nejvíc branek Habib Diallo. Hráči Lille v této sezóně vyhráli pět ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Metz na venkovních hřištích vyhráli jeden ze šesti zápasů. Lille v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,3 branky na zápas, Metz zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,3 zásahu. Domácí Lille v tomto ročníku odehrálo jen dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Metz odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Metz není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 14 příček. 

Rennes vs. Amiens
Francouzská Ligue 1 má na programu 13. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Rennes tým Amiens. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. V posledním ligovém kole hráči Rennes remizovali s Nimes, naopak hosté z Amiens vyhráli s Brestem. Nejlepším střelcem Rennes je M'Baye Niang se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Amiens je nejlepším zakončovatelem Stiven Mendoza se čtyřmi góly. Hostující Amiens na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí Rennes na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. Amiens není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Rennes ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,4 branky na zápas. Domácí Rennes v tomto ročníku odehrálo čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Amiens odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. 

Monaco vs. Dijon
V sobotu nás čeká 13. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Monaco a Dijon. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží šestnáctou příčku. Monaco v minulém ligovém kole hrálo proti Saint Etienne a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Dijonu získal s PSG tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Monaco Wissam Ben Yedder s devíti góly a za Dijon Julio Tavares, který se trefil třikrát. Hostující Dijon na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Monaco na svém stadionu v této sezóně vyhrálo tři zápasy. Monaco v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,5 branky na zápas, Dijon zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,5 zásahu. Monaco ze dvanácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Dijon neskóroval v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Dijonu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácí Monaco má na svém stadionu průměr 2,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,5 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Nice vs. Bordeaux
V pátek se odehraje 13. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:45 spolu střetnou Bordeaux a Nice. Domácí tým Nice je aktuálně se šestnácti body na třinácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš na šesté pozici, když získali osmnáct bodů. Nice se v posledním ligovém kole proti Reimsu dařilo a bralo plný počet bodů. Hostující Bordeaux také získalo maximum bodů s Nantes. Nejlepšími zakončovateli jsou za Nice Wylan Cyprien se čtyřmi góly a za Bordeaux Nicolas De Preville, který se trefil třikrát. Hostující Bordeaux na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo tři zápasy, domácí Nice na svém stadionu v této sezóně vyhrálo tři zápasy. Bordeaux není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,7 branek na venkovní zápas, Nice má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Domácí Nice v tomto ročníku odehrálo jen dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Bordeaux odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. 

Montpelliere vs. Toulouse
V neděli nás čeká 13. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Montpelliere a Toulouse. Svěřenci domácího trenéra Xaviera Garbajosy jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují osmnáctou pozici. Montpelliere se v posledním ligovém kole proti Metz ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Toulouse naopak ztratilo všechny body s Lyonem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejvíc branek v dresu Montpelliere vsítil Andy Delort, v barvách Toulouse dal nejvíc branek Efthimios Koulouris. Hostující Toulouse na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Montpelliere na svém stadionu v této sezóně vyhrálo čtyři zápasy. Montpelliere v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Toulouse zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně také 1,2 zásahu. Montpelliere ze dvanácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelilo žádný gól, Toulouse neskórovalo ve třech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Domácí hráči Montpelliere mají v tabulce o 4 body víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Marseille vs. Lyon
V neděli nás čeká 13. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Olympik Marseille a Lyon. Svěřenci domácího trenéra Andrého Villas-Boase jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. V minulém kole hostující lyonští hráči získali maximum bodů s Toulouse, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Stejně tak domácí Olympik Marseille vyhrál s Lille. Nejlepším střelcem Olympiku je Darío Benedetto s pěti brankami. V týmu hostů z Lyonu je nejlepším zakončovatelem Moussa Dembele s osmi góly. Hráči Olympiku v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hosté z Lyonu venku uhráli dvě výhry ze šesti zápasů. Lyon není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,7 branek na venkovní zápas, Olympik Marseille má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Olympik Marseille ze dvanácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Lyon neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. 
 

Přečtěte si také