PREVIEW - 13. kolo italské Serie A
Turín vs. Inter Milán
Turín přivítá v sobotu ve 20:45 v rámci 13. kola Italské Serie A na Stadio Olimpico di Torino Inter Milán. Domácí tým Turína je aktuálně se čtrnácti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček výš na druhé pozici, když získali jednatřicet bodů. V minulém kole hostující milánští hráči získali maximum bodů s Veronou, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Stejně tak domácí Turín vyhrál s Brescií. Nejlepším střelcem Turína je Andrea Belotti se sedmi brankami. V týmu hostů z Interu je nejlepším zakončovatelem Romelu Lukaku s devíti góly. Hostující Inter Milán na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál šest zápasů, domácí Turín na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Turín vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Interu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,5 branky. Domácí Turín v tomto ročníku odehrál ovšem pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Interu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. Domácí Turín má na svém stadionu průměr 1 vstřelenou branku na utkání, hosté mají lepší průměr 2,5 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Spal vs. Janov
Další, v pořadí již 13. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Spalem a Janovem, které se odehraje v pondělí od 20:45 na Stadio Paolo Mazza. Svěřenci domácího trenéra Leonarda Sempliciho jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmnáctou pozici. V posledním ligovém kole hráči Spalu remizovali s Udinese, stejně tak hosté z Janova remizovali s Neapolí. Nejvíc branek v dresu Spalu vsítil Andrea Petagna, v barvách Janova dal nejvíc branek Cristian Kouame. Hráči Spalu v této sezóně vyhráli dva ze šesti domácích zápasů. Hosté z Janova venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už šest zápasů. Janov není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Spal ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Spal ze dvanácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Janov neskóroval ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Janova není příliš pevná, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. 

Sassuolo vs. Lazio Řím
V neděli se odehraje 13. kolo Italské Serie A, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Lazio Řím a Sassuolo. Svěřenci domácího trenéra Roberta De Zerbiho jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. V posledním ligovém kole hráči Sassuola vyhráli s Bolognou, stejně tak hosté z Lazia vyhráli a jde již o čtvrtá výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepším střelcem Sassuola je Domenico Berardi se sedmi brankami. V týmu hostů z Lazia je nejlepším zakončovatelem Ciro Immobile se čtrnácti góly. Hráči Sassuola v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hosté z Lazia venku uhráli tři výhry ze šesti zápasů. Sassuolo v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,5 branky na zápas, Lazio Řím zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,7 zásahu. Sassuolo z jedenácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Lazio Řím neskórovalo také v jednom zápase. Defenziva hostujícího Lazia je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední čtyři zápasy v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 10 příček. 

Sampdorie vs. Udinese
V neděli nás čeká 13. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Sampdorie a Udinese. Domácí tým Sampdorie je aktuálně s devíti body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček výš na dvanácté pozici, když získali čtrnáct bodů. V minulém kole hostující udineseští hráči ztratili remízou dva body se Spalem. Stejně tak domácí Sampdorie remizovala s Bergamem. Nejvíc branek v dresu Sampdorie vsítil Manolo Gabbiadini, v barvách Udinese dal nejvíc branek Stefano Okaka Chuka. Hráči Sampdorie v této sezóně vyhráli jeden ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Udinese na venkovních hřištích vyhráli jeden z pěti zápasů. Sampdorie není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 0,5 góly na zápas. Také Udinese na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Sampdorie ze dvanácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelila žádný gól, Udinese neskórovalo v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

AS Řím vs. Brescia
AS Řím přivítá v neděli v 15:00 v rámci 13. kola Italské Serie A na Stadio Olimpico Brescii. Oba týmy dělí v tabulce čtrnáct příček, domácí jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. AS Řím v minulém ligovém kole hrál proti Parmě a ztratil všechny body. I klub z Brescii vyšel z posledního utkání proti Turínu naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o čtvrtou v řadě. Nejvíc branek v dresu Říma vsítil Edin Džeko, v barvách Brescii dal nejvíc branek Alfredo Donnarumma. Hráči Říma v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Brescii na venkovních hřištích vyhráli dva ze šesti zápasů. AS Řím je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2 góly na zápas. Oproti tomu Brescia není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 0,8 branky na utkání. AS Řím ze dvanácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Brescia neskórovala také ve třech zápasech. Defenziva hostující Brescii není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních čtyřech zápasech. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

AC Milán vs. Neapol
Italská Serie A má na programu 13. kolo, ve kterém v sobotu v 18:00 hostí AC Milán tým Neapole. Domácí tým Milána je aktuálně se třinácti body na čtrnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš na sedmé pozici, když získali devatenáct bodů. V posledním ligovém kole milánští hráči prohráli s Juventusem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, naopak hosté z Neapole remizovali s Janovem. Nejvíc branek v dresu Milána vsítil Krzystof Piatek, v barvách Neapole dal nejvíc branek Arkadiusz Milik. Rossoneri v této sezóně vyhrál dva ze šesti domácích zápasů. Hosté z Neapole venku uhráli dvě výhry ze šesti zápasů. AC Milán v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Neapol zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 2,2 zásahu. Domácí AC Milán v tomto ročníku odehrál tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Neapole také odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Domácí mají na svém hřišti průměr 1 vstřelený gól na utkání, hosté mají vyšší průměr 2,2 branky na zápas venku, hosté z Neapole v tomto zápase získají alespoň bod. 

Lecce vs. Cagliari
V neděli nás čeká 13. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Lecce a Cagliari. V tomto utkání se střetne šestnáctý se čtvrtým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtrnáct bodů. Lecce se v posledním ligovém kole proti Laziu nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Cagliari naopak získalo maximum bodů s Fiorentinou, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lecce Marco Mancosu s pěti góly a za Cagliari Joao Pedro, který se trefil šestkrát. Hráči Lecce v této sezóně nevyhráli žádný z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Cagliari na venkovních hřištích vyhráli tři z pěti zápasů. Lecce v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně jen 0,8 branky na zápas, Cagliari zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,6 zásahu. Lecce ze dvanácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Cagliari neskórovalo v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Verona vs. Fiorentina
Italská Serie A má na programu 13. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Verona tým Fiorentiny. Svěřenci domácího trenéra Ivana Jurića jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. V minulém kole hostující tým z Fiorentiny ztratil všechny body s Cagliari. Stejně tak domácí Verona prohrála s Interem. Nejlepším střelcem Verony je Miguel Luis Veloso se dvěma brankami. V týmu hostů z Fiorentiny je nejlepším zakončovatelem Nikola Milenkovic se třemi góly. Hráči Verony v této sezóně vyhráli dva ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Fiorentiny na venkovních hřištích vyhráli dva ze šesti zápasů. Verona v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně jen 0,8 branky na zápas, Fiorentina zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,7 zásahu. Domácí Verona v tomto ročníku odehrála čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Fiorentiny odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Fiorentiny není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Domácí Verona má na svém stadionu průměr 0,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají lepší průměr 1,7 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Bologna vs. Parma
Ve třináctém kole Italské Serie A se spolu v neděli na Stadio Renato Dall'Ara od 12:30 utkají Bologna a Parma. Svěřenci domácího trenéra Sinišy Mihajlovića jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. V minulém kole hostující tým z Parmy získal maximum bodů s Římem. Naopak domácí Bologna prohrála se Sassuolem, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Nejlepším střelcem Bologny je Rodrigo Palacio se třemi brankami. V týmu hostů z Parmy je nejlepším zakončovatelem Andreas Cornelius s pěti góly. Hostující Parma na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Bologna na svém stadionu v této sezóně vyhrála dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Bologna vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Parmy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Bologna ze dvanácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Parma neskórovala ve čtyřech zápasech. Defenziva hostující Parmy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Parmy, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Bergamo vs. Juventus
Bergamo přivítá v sobotu v 15:00 v rámci 13. kola Italské Serie A na Stadio Atleti Azzurri d'Italia Juventus. Svěřenci domácího trenéra Gian-Piera Gasperiniho jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. V minulém kole hostující turínští hráči získali maximum bodů s Milánem, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Naopak domácí Bergamo remizovalo se Sampdorií. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bergamo Luis Fruto Muriel s osmi góly a za Juventus Cristiano Ronaldo, který se trefil pětkrát. Hráči Bergama v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hosté z Juventusu venku uhráli čtyři výhry ze šesti zápasů. V této ligové sezóně domácí Bergamo vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,8 góly v jednom zápase. Hosté z Juventusu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Domácí Bergamo v tomto ročníku odehrálo jen dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Juventusu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Juventusu je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. Domácí na Stadio Atleti Azzurri d'Italia v této sezóně průměrně vstřelili 2,8 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól.
 

Přečtěte si také