PREVIEW - 13. kolo anglické Premier League
West Ham vs. Tottenham
Další, v pořadí již 13. kolo Premier League nabídne londýnské derby mezi West Hamem a Tottenhamem, které se odehraje v sobotu od 13:30 na London Stadium. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté drží čtrnáctou příčku. West Hamu se v posledním ligovém kole proti Burnley nedařilo, když ztratil tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Tottenham naopak remizoval a přišel o dva body se Sheffieldem, což je již druhá remíza v řadě. Nejvíc branek v dresu West Hamu vsítil Sébastian Haller, v barvách Tottenhamu dal nejvíc branek Harry Kane. Hammers v této sezóně vyhrál dva ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Tottenhamu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už šest pokusů. V této ligové sezóně domácí West Ham vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Tottenhamu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. West Ham ze dvanácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Tottenham neskóroval ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Hosté se v posledních dvou zápasech se soupeři vždy rozešli po nerozhodném výsledku. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. 

Watford vs. Burnley
V sobotu nás čeká 13. kolo Premier League a v něm se o body utkají Watford a Burnley. V tomto utkání se střetne osmnáctý s desátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok sedm bodů. V minulém kole hostující tým z Burnley získal maximum bodů s West Hamem. Stejně tak domácí Watford vyhrál s Norwichem. Nejlepším střelcem Watfordu je Andre Gray se dvěma brankami. V týmu hostů z Burnley je nejlepším zakončovatelem Ashley Barnes s pěti góly. Hostující Burnley na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Watford na svém stadionu v této sezóně nevyhrál žádný zápas. Watford v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,7 branky na zápas, Burnley zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Watford ze dvanácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Burnley neskórovalo ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Sheffield vs. Manchester United
V neděli nás čeká 13. kolo Premier League a v něm se o body utkají Sheffield a United. V tomto utkání se střetne pátý se sedmým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. Sheffieldu se v posledním ligovém kole proti Tottenhamu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující United naopak získali maximum bodů s Brightonem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Sheffield John Lundstram se třemi góly a za United Marcus Rashford, který se trefil šestkrát. Hráči Sheffieldu v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči United na venkovních hřištích vyhráli jeden ze šesti zápasů. V této ligové sezóně domácí Sheffield vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z United na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Domácí Sheffield v tomto ročníku odehrál tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým United také odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky. 

Manchester City vs. Chelsea
City přivítají v sobotu v 18:30 v rámci 13. kola Premier League na Etihad Stadium Chelsea. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží třetí příčku. V posledním ligovém kole hráči City prohráli s Liverpoolem, naopak hosté z Chelsea vyhráli s Crystal Palace a jde již o šestou výhru v dlouhé řadě za sebou. Snajperem v týmu City je Sergio Leonel Agüero, který dal devět gólů, za Chelsea se desetkrát prosadil Tammy Abraham. Citizens v této sezóně vyhráli čtyři ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Chelsea na venkovních hřištích vyhráli pět ze šesti zápasů. V této ligové sezóně domácí City vstřelili na domácím hřišti průměrně 3,2 góly v jednom zápase. Hosté z Chelsea na venkovních hřištích průměrně vstřelili 3 branky. Domácí City v tomto ročníku odehráli jen jeden zápas, ve kterém nevstřelili žádnou branku, hostující tým Chelsea také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostující Chelsea není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hostující Chelsea drží sérii šesti výher v řadě. Domácím se na domácím stadionu v této sezóně v koncovce daří, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól. 

Everton vs. Norwich
Everton přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 13. kola Premier League v Goodison Parku Norwiche. Domácí tým Evertonu je aktuálně se čtrnácti body na patnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na posledním místě, když získali sedm bodů. Everton v minulém ligovém kole hrál proti Southamptonu a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Norwiche vyšel z posledního utkání proti Watfordu naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejlepším střelcem Evertonu je de Andrade Richarlison se třemi brankami. V týmu hostů z Norwiche je nejlepším zakončovatelem Teemu Pukki se šesti góly. Toffees v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Norwiche na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už šest pokusů. V této ligové sezóně domácí Everton vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Norwiche na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,2 branky. Domácí Everton v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Norwiche odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Norwiche není příliš pevná, průměrně obdržela 2,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hostující Norwich má nelichotivou sérii tří porážek v řadě. Domácí hráči Evertonu mají v tabulce náskok 7 bodů a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Crystal Palace vs. Liverpool
Crystal Palace přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 13. kola Premier League v Selhurst Parku Liverpool. Svěřenci domácího trenéra Roe Hodgsona jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. V posledním ligovém kole hráči Crystal Palace prohráli s Chelsea, jde již o jejich druhou prohru v řadě, naopak hosté z Liverpoolu vyhráli se City a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Crystal Palace Jordan Ayew se čtyřmi góly a za Liverpool Sadio Mané, který se trefil sedmkrát. Eagles v této sezóně vyhrál dva ze šesti domácích zápasů. Hosté z Liverpoolu venku uhráli pět výher ze šesti zápasů. Liverpool není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,8 branek na venkovní zápas, Crystal Palace má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,7 branky na zápas. Domácí Crystal Palace v tomto ročníku odehrálo ovšem šest zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Liverpoolu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Domácí tým Crystal Palace prohrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Brighton vs. Leicester
V sobotu se odehraje 13. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Leicester a Brighton. V tomto utkání se střetne jedenáctý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok jedenáct bodů. V minulém kole hostující leicesterští hráči získali maximum bodů s Arsenalem, hosté jsou rozjetí, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Naopak domácí Brighton prohrál s United. Snajperem v týmu Brightonu je Neal Maupay, který dal čtyři góly, za Leicester se jedenáctkrát prosadil Jamie Vardy. Hráči Brightonu v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hosté z Leicesteru venku uhráli tři výhry ze šesti zápasů. Leicester je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2,5 branek na venkovní zápas, Brighton má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,7 branky na zápas. Domácí Brighton v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Leicesteru odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Leicesteru je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hostující Leicester drží sérii čtyřech výher v řadě. Hosté z Leicesteru na venkovních hřištích mají průměr 2,5 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku. 

Aston Villa vs. Newcastle
Další, v pořadí již 13. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Aston Villou a Newcastlem, které se odehraje v pondělí od 21:00 na Villa Parku. Domácí tým Aston Villy je aktuálně s jedenácti body na sedmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na třinácté pozici, když získali patnáct bodů. V posledním ligovém kole hráči Aston Villy prohráli s Wolverhamptonem, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou, naopak hosté z Newcastlu vyhráli s Bournemouthem, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Aston Villy je Wesley se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Newcastlu je nejlepším zakončovatelem Jonjo Shelvey se dvěma góly. Hostující Magpies na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Aston Villa na svém stadionu v této sezóně vyhrála dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Aston Villa vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Newcastlu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Aston Villa ze dvanácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Newcastle neskóroval ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Newcastlu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Hostující hráči Newcastlu mají v tabulce o 4 body víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Arsenal vs. Southampton
V sobotu nás čeká 13. kolo Premier League a v něm se o body utkají Arsenal a Southampton. V tomto utkání se střetne šestý s devatenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok devět bodů. V posledním ligovém kole arsenalští hráči prohráli s Leicesterem, stejně tak hosté ze Southamptonu prohráli, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejlepším střelcem Arsenalu je Pierre-Emeric Aubameyang s osmi brankami. V týmu hostů ze Southamptonu je nejlepším zakončovatelem Danny Ings s pěti góly. Gunners v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Southamptonu na venkovních hřištích vyhráli dva ze šesti zápasů. V této ligové sezóně domácí Arsenal vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,8 góly v jednom zápase. Hosté ze Southamptonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Arsenal v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Southamptonu také odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Southamptonu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední tři zápasy v řadě. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Bournemouth vs. Wolverhampton
V sobotu se odehraje 13. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Wolverhampton a Bournemouth. Domácí tým Bournemouthu je aktuálně se šestnácti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na osmé pozici, když získali šestnáct bodů. Bournemouthu se v posledním ligovém kole proti Newcastlu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Wolverhampton naopak získal maximum bodů s Aston Villou. Nejvíc branek v dresu Bournemouthu vsítil Callum Wilson, v barvách Wolverhamptonu dal nejvíc branek Raul Alonso Jimenez. Hostující Wolverhampton na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Bournemouth na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Bournemouth v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Wolverhampton zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Bournemouth ze dvanácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Wolverhampton neskóroval v jednom zápase. Defenziva hostujícího Wolverhamptonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas.
 

Přečtěte si také