PREVIEW - 12. kolo německé Bundesligy
Brémy vs. Schalke
V sobotu se odehraje 12. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Schalke a Brémy. Svěřenci domácího trenéra Floriana Kohfeldta jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. V posledním ligovém kole brémští hráči prohráli s Mönchengladbachem, naopak hosté ze Schalke remizovali s Düsseldorfem. Nejlepším střelcem Brém je Milot Rashica se čtyřmi brankami. V týmu hostů ze Schalke je nejlepším zakončovatelem Amine Harit s pěti góly. Werder v této sezóně vyhrál jeden z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Schalke na venkovních hřištích vyhráli tři z pěti zápasů. Brémy v této sezóně vstřelily na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Schalke zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 2,2 zásahu. Domácí Brémy v tomto ročníku odehrály jen jeden zápas, ve kterém nevstřelily žádnou branku, hostující tým Schalke odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí v této sezóně inkasovali průměrně 2,2 branky na utkání, proti tomu hosté jsou na venkovních hřištích produktivní, dá se předpokládat, že domácí neudrží vzadu nulu. 

Union Berlín vs. Mönchengladbach
Ve dvanáctém kole Bundesligy se spolu v sobotu na Stadionu An der Alten Försterei od 15:30 utkají Union Berlín a Mönchengladbach. V tomto utkání se střetne jedenáctý s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok dvanáct bodů. Unionu Berlín se v posledním ligovém kole proti Mainz dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Mönchengladbach také získal maximum bodů s Brémami, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Unionu Berlín vsítil Sebastian Andersson, v barvách Mönchengladbachu dal nejvíc branek Marcus Thuram. Hostující Borussia na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála čtyři zápasy, domácí Union Berlín na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. V této ligové sezóně domácí Union Berlín vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Mönchengladbachu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,8 branky. Union Berlín z jedenácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Mönchengladbach neskóroval ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí tým Unionu Berlín vyhrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 10 příček. 

Lipsko vs. Köln
V sobotu se odehraje 12. kolo Bundesligy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou ve šlágru kola Köln a Lipsko. Domácí tým Lipska je aktuálně s jednadvaceti body na druhé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o patnáct příček níž na sedmnácté pozici, když získali sedm bodů. Lipsku se v posledním ligovém kole proti Herthě dařilo a bralo plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Köln naopak ztratil všechny body s Hoffenheimem, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Nejvíc branek v dresu Lipska vsítil Timo Werner, v barvách Kölnu dal nejvíc branek Simon Terodde. Hostující Köln na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Lipsko na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Lipsko vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,6 góly v jednom zápase. Hosté z Kölnu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Lipsko z jedenácti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšlo střelecky naprázdno, Köln neskóroval ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Kölnu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Domácí tým Lipska vyhrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají sérii porážek v posledních třech zápasech. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Lipsko. 

Hoffenheim vs. Mainz
V neděli se odehraje 12. kolo Bundesligy, ve kterém se v 18:00 spolu střetnou Mainz a Hoffenheim. Oba týmy dělí v tabulce jedenáct příček, domácí jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté drží šestnáctou příčku. Hoffenheimu se v posledním ligovém kole proti Kölnu dařilo a bral plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o pátou výhru v řadě za sebou. Hostující Mainz naopak ztratilo všechny body s Unionem Berlín a byla to již druhá prohra v řadě. Snajperem v týmu Hoffenheimu je Sargis Adamyan, který dal tři góly, za Mainz se čtyřikrát prosadil Robin Quaison. Hráči Hoffenheimu v této sezóně vyhráli tři z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Mainz na venkovních hřištích vyhráli jeden ze šesti zápasů. V této ligové sezóně domácí Hoffenheim vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,6 góly v jednom zápase. Hosté z Mainz na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Hoffenheim z jedenácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Mainz neskórovalo také ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,7 branky na zápas. Domácí tým Hoffenheimu vyhrál v posledních pěti zápasech. Stejně tak hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Frankfurt vs. Wolfsburg
Bundesliga má na programu 12. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Frankfurt tým Wolfsburgu. V tomto utkání se střetne devátý s desátým týmem aktuální ligové tabulky, oba týmy mají shodný počet bodů. Frankfurt v minulém ligovém kole hrál proti Freiburgu a ztratil všechny body. I klub z Wolfsburgu vyšel z posledního utkání proti Leverkusenu naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Frankfurt Goncalo Paciencia se šesti góly a za Wolfsburg Wouter Weghorst, který se trefil pětkrát. Eintracht v této sezóně vyhrál čtyři ze šesti domácích zápasů. Hosté z Wolfsburgu venku uhráli dvě výhry z pěti zápasů. Frankfurt v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,5 branky na zápas, Wolfsburg zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Domácí Frankfurt v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Wolfsburgu odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Wolfsburgu je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. Domácí v Commerzbank-Areně v této sezóně průměrně vstřelili 2,5 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Düsseldorf vs. Bayern Mnichov
V sobotu nás čeká 12. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Düsseldorf a Bayern Mnichov. V tomto utkání se střetne třináctý s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok deset bodů. Düsseldorf v minulém ligovém kole hrál proti Schalke a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub z Bayernu získal s Dortmundem tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Düsseldorf Rouwen Hennings s devíti góly a za Bayern Robert Lewandowski, který se trefil šestnáctkrát. Hostující Bayern na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Düsseldorf na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Düsseldorf není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,2 góly na zápas. Naopak Bayern Mnichov je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 2 branky na utkání. Düsseldorf z jedenácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Bayern Mnichov neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Bayernu. 

Dortmund vs. Paderborn
V pátek se odehraje 12. kolo Bundesligy, ve kterém se ve 20:30 spolu střetnou Paderborn a Dortmund. Domácí tým Dortmundu je aktuálně s devatenácti body na šesté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o dvanáct příček níž na posledním místě, když získali čtyři body. V posledním ligovém kole dortmundští hráči prohráli s Bayernem, stejně tak hosté z Paderbornu prohráli, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Snajperem v týmu Dortmundu je Paco Alcacer, který dal pět gólů, za Paderborn se dvakrát prosadil Streli Mamba. Borussia v této sezóně vyhrála čtyři z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Paderbornu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už pět pokusů. Paderborn není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Dortmund ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 3 branky na zápas. Domácí Dortmund v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Paderbornu odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Paderbornu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hostující Paderborn má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Dortmund. 

Leverkusen vs. Freiburg
V sobotu nás čeká 12. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Leverkusen a Freiburg. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. V minulém kole hostující tým z Freiburgu získal maximum bodů s Frankfurtem. Stejně tak domácí Leverkusen vyhrál s Wolfsburgem. Nejlepším střelcem Leverkusenu je Kevin Volland s pěti brankami. V týmu hostů z Freiburgu je nejlepším zakončovatelem Nils Petersen se šesti góly. Hráči Leverkusenu v této sezóně vyhráli dva ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Freiburgu na venkovních hřištích vyhráli tři z pěti zápasů. V této ligové sezóně domácí Leverkusen vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Freiburgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2 branky. Domácí Leverkusen v tomto ročníku odehrál tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Freiburgu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku. 

Augsburg vs. Hertha
V neděli se odehraje 12. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Hertha a Augsburg. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. V posledním ligovém kole hráči Augsburgu vyhráli s Paderbornem, naopak hosté z Herthy prohráli s Lipskem, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Snajperem v týmu Augsburgu je Florian Niederlechner, který dal čtyři góly, za Herthu se třikrát prosadil Dodi Lukebakio. Hráči Augsburgu v této sezóně vyhráli jeden z pěti domácích zápasů. Hosté z Herthy venku uhráli jednu výhru ze šesti zápasů. V této ligové sezóně domácí Augsburg vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Herthy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Augsburg z jedenácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Hertha neskórovala ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních třech zápasech. Domácí Augsburg na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou.
 

Přečtěte si také