Požitkáři bez jakýchkoliv skrupulí. Kdo patří mezi nejbohatší zločince světa? (II. díl)

Říká se, že poctivou prací jen tak nezbohatneš. A asi je na tom něco pravdy. Mezi nejzámožnější kriminálníky světa patří šéfové drogových kartelů, mafiánští bossové a dokonce i nelítostné ženy.  Kdo je trojice těch úplně nejbohatších zločinců na světě?
 

3. Adnan Khashoggi

Majetek: 2 miliardy dolarů

Obchodník se smrtí, i tak by se mohl nazývat podnikatel Adnan Khashoggi ze Saudské Arábie, který v sedmdesátých a osmdesátých letech patřil mezi světovou elitu. Peníze uměl vydělat, ale také utrácet.

Byl požitkář, který prý měl jedenáct manželek, jachty, letadla, rád se luxusně oblékal, užíval si hollywoodských večírků s celebritami a jeho životní náklady vyšly na 6 milionů dolarů denně, což je v přepočtu a se započtením inflace neuvěřitelných 436 milionů korun.
 

Přečtěte si také: Přišli si na miliardy. Nejbohatší zločinci všech dob (I. díl)


Tento obchodník se zbraněmi spolupracoval mimo jiné i s Donaldem Trumpem a říkalo se mu Velký Gatsby Středního východu. Před čtyřmi roky zemřel v krásných 81 letech.
 

2. Carlos Lehder

Majetek: 2,7 miliardy dolarů

S Pablem Escobarem založili kolumbijský Medellínský drogový kartel, a oba se tak stali jedni z největších pašeráků kokainu všech dob. Pak ale Carlose zatkli, tvrdí se, že ho prásknul samotný Pablo, a v USA ho odsoudili na doživotí a více než sto let k tomu.

Pro zmírnění trestu však nelenil a udal hodně svých kompliců. V roce 2020 ho po 33 letech propustili. V Americe ale nezůstal, okamžitě odjel do Německa, odkud pocházel jeho otec a kde se prý nyní léčí z rakoviny.
 

1. Leona Helmsley

Majetek: 8 miliard dolarů

Tahle paní rozhodně uměla být profi podvodníkem, když dokázala mezi nebezpečnými narkobarony a kriminálníky získat jednoznačné prvenství. Americkou podnikatelku předcházela pověst tyranky a ženy bez skrupulí, proto měla také přezdívku „Queen of Mean“ neboli Královna zla.

V roce 1989 byla odsouzena na 16 let za krácení daní z příjmu a dalších trestných činů. Ve vězení však odseděla jen devatenáct měsíců a dva měsíce si ještě přidala v domácím vězení. Během soudu bývalá hospodyně vypověděla, že slyšela Leonu říkat: „My neplatíme daně, daně platí pouze chudáci,“ což je citát, který ji provázel do konce života.

Nemusíte prodávat drogy ani dělat jiné nepravosti, abyste si přišli na miliony. Ve Sportce se dneska hraje o fantastických 107,3 milionu korun a vás od nich dělí pouhých šest čísel.

Klikněte si pro tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také