Potřebujete se zabavit? Tohle jsou 3 nejstahovanější hry roku 2019

I když si všichni mysleli, že na první místo žebříčku usedne PUBG Mobile, zlatou medaili mu nakonec sebrala jiná hra. Bronzová medaile pak patří už léty prověřené běhací klasice. Aspoň tak to vidí analytici ze serveru App Annie, kteří před pár dny žebříček vydali. Pojďme se teď na jednotlivé premianty podívat.

3. Subway Surfers


Žánr: Arkáda
Platformy: Android, iOS, WP, Kindle, Online
Cena: Zdarma (+ nákupy v aplikaci)
Hodnocení na Google Play: 4,5*


V jednoduchosti je krása, což dokazuje hra Subway Surfers dánských vývojářů Kiloo. Proměníte se v ní v malého skejťáka a vaším cílem bude utéct před obtloustlým nádražákem, který vás honí. Po cestě sbíráte mince a vyhýbáte se překážkám, které také přeskakujete nebo podskakujete. Na trase ale najdete i další bonusy, třeba raketový pohon, který cestu kupředu značně usnadní.
 

Stahujte Subway Surfers


Subway Surfers se do obchodů s aplikacemi dostali už v roce 2012 a podle serveru App Annie jsou, co se počtu stažení týče, nejúspěšnějším titulem dekády. Od svého uvedení si ji do telefonu nainstalovalo 2,7 miliardy uživatelů.
 

Přečtěte si také: 3 aplikace, které vám pomůžou s novoročními předsevzetími

 

2. PUBG Mobile


Žánr: Akční
Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma (+ nákupy v aplikaci)
Hodnocení na Google Play: 4,4*


Stejně jako jeho online předchůdce, i PUBG Mobile staví na na první pohled jednoduchém konceptu. Spolu s další stovkou hráčů vás vysadí na opuštěném ostrově o rozloze 8 x 8 kilometrů.  Kdo přežije jako poslední, vyhrává. Součástí jsou ale i boje v rámci čtyřčlenných týmů nebo zombie mód a také celá řada krátkodobých misí, nyní například Zimní festival.
 

Stahujte PUBG Mobile


PUBG Mobile získala v roce 2018 prestižní cenu Mobilní hra roku v rámci ocenění Golden Joystick Awards a Google ji v tom samém roce označil jako Nejlepší hru, Nejoblíbenější hru mezi hráči i jako Hru s nejvyšší mírou soutěživosti. Co se tržeb týče, jde také o rekordmana. Jen o Štědrém dni vydělalo PUBG Mobile 277 milionů dolarů, v přepočtu 6,3 miliardy korun.
 

1. Free Fire


Žánr: Akční
Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma (+ nákupy v aplikaci)
Hodnocení na Google Play: 4,3*


Ty nejlepší zbraně a ještě o něco důmyslnější strategii budete potřebovat i ve hře Free Fire. Jde vlastně o podobný princip jako PUBG Mobile, jen místo stovky hráčů jich je tu padesátka a zatímco v PUBG trvá jedna hra i půl hodiny, ve Free Fire je většinou rozhodnuto po deseti minutách.
 

Stahujte Free Fire


Právě rychlost hry stála nejspíš za letošním prvenstvím stejně jako její masivní obliba mezi esport hráči. Co se počtu stažení týče, v uplynulém roce si Free Fire do telefonu nainstalovalo přes dvě miliardy uživatelů, kteří americkému studiu SEA přinesli nepředstavitelných 3,15 bilionu korun.
 

Staňte se hvězdou Free Fire i vy

Právě díky rychlosti hry se jak Free Fire, tak i Subway Surfers skvěle hodí třeba při čekání na autobus nebo u doktora. Pokud si ale těmito šampiony roku 2019 budete chtít venku krátit čas pravidelně, budete potřebovat nějaká ta mobilní data.

Ty teď můžete získat úplně zdarma. Gigabity internetu v mobilu rozdává operátor SAZKAmobil. S jeho předplacenkou si po dobití aspoň 300 Kč vybíráte jednu ze čtyř odměn, kde nechybí 1 GB dat zdarma. Najdete tu ale také Levné volání a SMS do všech sítí za 1 korunu, Kredit 100 Kč navíc i Neomezené volání a SMS v rámci SAZKAmobilu.
 

Klikněte pro víc informací o SAZKAmobilu


Ještě SAZKAmobil nemáte? Nabídka mobilních dat zadarmo i volání za kačku platí také pro nové zákazníky. Předplacenku SAZKAmobilu navíc pořídíte doslova na každém kroku - dostupná je na tisícovkách prodejních míst s terminálem Sazky. To nejbližší najdete na interaktivní mapě na tomto odkazu.

Zdroj: App Annie

Přečtěte si také