S tvrdou dřinou je už konec. Díky výhře v loterii jde údržbář konečně do důchodu

Čistič bazénů v Kanadě jde do důchodu, vyhrál totiž půl milionu dolarů. Rozhodl se ale, že si peníze bude vybírat postupně po dobu 25 let. I v Česku můžete vyhrát pravidelnou rentu, víte to?

Přečtěte si také: Dříve vařil pro prezidenty, teď bude díky výhře v loterii krmit děti bez domova


Kanaďan z města Vancouver přemýšlel už dávno o tom, že by šel do důchodu, jenže rodinný rozpočet chtěl přeci jen ještě chvíli podporovat penězi ze zaměstnání. Když ale vyhrál rovný 1 tisíc dolarů týdně, tedy asi 22,6 tisíc korun, a to navíc na dobu 25 let, bylo rozhodnuto.  „Umožní mi to užít si zbytek života, pomoci dětem a možná taky trochu cestovat,“ svěřil se Kevin Bradely, když si v kanadské loterii přebíral výhru.
 

Výherce pozval manželku do rychlého občerstvení

Než radostnou novinu sdělil ženě, dal si pár dní na čas a pak ji pozval do restaurace rychlého občerstvení IHOP, což je takový americký fast-food s palačinkami, kde se lidé často potkávají na snídaně.

„Manželka má hodně práce, tak nebyl čas na nějaké dlouhé vysedávání v restauraci. Žena si myslela, že si z ní dělám legraci, když jsem jí o výhře řekl,“ vyprávěl Bradley. Ono upřímně, představte si, že by vás partner vzal například ke stánku na párek v rohlíku, a pak vám oznámil, že jste výherci loterie a nemusíte už pracovat.
 

Díky loterii získá přes 90 tisíc měsíčně bez práce

Výherci loterie Set For Life (Zajištěn do konce života) si mohou vybrat, jestli dostanou rovnou 675 000 dolarů nebo si nechají vyplácet rentu ve výši 1 000 dolarů týdně po dobu 25 let. A Bradley se rozhodl, že bude inkasovat každý týden oněch 22,6 tisíc korun. Prý o tom dlouze přemýšlel a volbu diskutoval i s finančními poradci, my se mu ale moc nedivíme. Měsíčně si přijde na víc než 90 tisíc korun.

„Nejsme zvyklí příliš mnoho utrácet, bereme to tak nějak racionálně. Každopádně nám to docela dost pomůže zlepšit rodinný rozpočet,“ zmínil Bradley, který se chystá na velký výlet do Japonska, aby se potkal se starými přáteli. Další cestovatelský plán je taky celkem jasný, rodina zamíří do Irska, odkud předešlé generace z rodiny Bradleyho emigrovali do Kanady.
 

Rentu můžete vyhrát i v České republice

Líbí se vám představa pravidelné renty? I v Česku máte možnost na pár let přestat pracovat nebo si alespoň velmi zásadně přilepšit na živobytí či inkasovat peníze na pravidelné hezké dovolené.

S losem Rentiér můžete vyhrát pravidelnou platbu 50 000 Kč měsíčně na dobu 5 let, a to vše za 50 korun. Pokud se chcete trochu rozšoupnout a líbí se vám představa pravidelného příjmu z loterie, zkuste štěstí s losem Super Rentiér. Tady na vás čeká výplata 100 000 Kč měsíčně na dobu 5 let, což už je pořádný důvod k tomu si zařídit pár let dovolené.

Do rodiny těchto losů patří i Mega Rentiér, což znamená 100 000 Kč měsíčně po dobu 5 let a k tomu ještě výplata 5 milionů rovnou na ruku. Losy Rentiér si můžete zakoupit buď u terminálu Sazky, nebo si je můžete zahrát i online na tomto odkazu.

Držíme palce a rentám a rentiérům zdar.

Přečtěte si také