Potřebujete pomoct se soustředěním? Díky těmto aplikacím vám to půjde mnohem lépe!

Určitě to také znáte, práce nebo učení máte nad hlavu, jenže myšlenky se vám nedaří zkrotit, neustále saháte po mobilu, kontrolujete maily a procházíte sociální sítě, aby vám náhodou něco neuniklo. Prostě se nedokážete soustředit.

Přečtěte si také: Chcete se konečně naučit cizí jazyk? Konec výmluvám, tyhle 3 aplikace vám s tím pomohou


Podobné problémy má stále více lidí a ovlivnit mohou nejen pracovní či studijní výkon, ale i koníčky a celkovou pohodu. Řešení existuje spousta a na každého zabírá něco jiného. Pomoct si můžete i s mobilními aplikacemi a tyhle tři vás rozhodně nezklamou.
 

Forest

Android, iOS/4,8*


V aplikaci Forest si postupně vypěstujete vlastní les. Princip je jednoduchý - nastavte si čas, po který se chcete věnovat práci, učení či jiné činnosti, zapněte odpočet a odložte telefon. Pokud během určené doby z aplikace neodejdete a neotevřete jinou, vybraný stromek nebo keř vám vyroste v celé své kráse. Když to však porušíte, dřevina zahyne.
 

Stahujte Forest pro Android i iOS


V aplikaci můžete plnit různé výzvy, prohlížet si podrobné statistiky a dokonce porovnat svůj výkon s přáteli. Při pěstování navíc budete sbírat body, s nimiž je možné si nakoupit nové druhy stromů, keřů či hub, to ale rozhodně není vše. Chcete pomoct přírodě a pomoci s výsadbou skutečných stromů? I na ně lze body z aplikace použít!
 

Focus Quest

Android, iOS/4,6*


Gamifikace, tedy přidávání herních prvků tam, kde byste je nehledali, se propisuje i do aplikací na soustředění. Dobrým příkladem je Focus Quest. V něm si nastavíte odpočet a pustíte se do práce. A až budete hotovi, ponoříte se do dobrodružství ve světě, který čeká na to, až jeho obyvatele zachráníte před nebezpečnými monstry.
 

Stahujte Focus Quest pro Android


Během vašeho soustředění, tedy v čase, kdy telefon nepoužíváte, se v aplikaci hromadí zdroje a materiály, díky nimž můžete trénovat a vylepšovat jednotlivé postavičky, získávat pro ně to nejlepší možné vybavení a postupovat příběhem.
 

Stahujte Focus Quest pro iOS


S aplikací vyhrajete bitvu nejen nad mocnými nepřáteli ve hře, ale hlavně sami nad sebou. A ještě se u toho dobře pobavíte.
 

Brain.fm

Android, iOS/4,0*


Instagram a Facebook vás příliš nelákají, zato se necháte snadno vyrušit zvuky z okolí, textem oblíbené písničky nebo rozhovorem kolegů? Pak by vám mohla pomoct aplikace, která kombinuje vybrané zvuky a melodie, aby s nimi naladila vaše mozkové vlny na maximální možné soustředění.
 

Stahujte Brain.fm pro Android i iOS


Aplikace se hodí nejen pro navození ideální atmosféry k lepšímu soustředění, ale i při odpočinku, spánku či během meditování. Vybrat si můžete z různých podkategorií i hudebních žánrů a obsahu je tu víc než dost.
 

Soustřeďte se i bez wifi!

Docházejí vám mobilní data a na dostupnost wifiny se nechcete spoléhat? V takovém případě je tu SAZKAmobil, největší virtuální operátor, který má nejen mobilní data za skvělé ceny.

Data lze mít i zdarma, stačí si jen dobít kredit alespoň za 300 Kč a vybrat si Odměnu za dobítí 1 GB internetu zdarma. Užívat si ale můžete i další naše Odměny, jako jsou Volání a SMS za 1 Kč, Neomezené volání v síti či Kredit navíc ve výši 100 Kč navíc.
 

Klikněte pro přehled Odměn za dobití


Pokud svoji předplacenku ještě nemáte (nebo si chcete zařídit další), máme pro vás i druhou neodolatelnou nabídku. Nyní si můžete SIM kartu pořídit se slevou 50 %, tedy za 75 Kč s kreditem 150 Kč a dopravou zdarma. Kupte si ji z pohodlí domova na tomto odkazu.

Přečtěte si také