Pošlete kabely do propadliště dějin. Tady jsou nejlepší bezdrátová sluchátka

Vybrali jsme pro vás celkem čtyři produkty, jejichž cena začíná na patnácti stovkách. Za nejlepší model, který milují recenzenti i uživatelé po celém světě, si ale zaplatíte přes deset tisíc korun. Zaměřili jsme se ale také na různé potřeby a zájmy, pro které se sluchátka hodí. 

Přečtěte si také: Zatočte se stresem a spěte lépe díky těmto 3 aplikacím


Jste sportovci, co ocení solidní konstrukci a nadstandardní voděodolnost? Anebo hledáte model se skvělým potlačením okolního hluku, s nímž bude telefonování radostí? Máme ale něco také pro audiofily. Jisté pak je, že s touto čtveřicí bezdrátových sluchátek chybu určitě neuděláte.
 

Volba cestovatelů


Model: Sony WH-1000XM4
Aktivní potlačení hluku: Ano
Voděodolnost: Ne
Mobilní aplikace: Ano (Sony Headphones Connect)
Cena: 10 599 Kč


S cenovkou přes 10 tisíc korun nepatří aktuální model bezdrátových sluchátek přes hlavu od Sony rozhodně mezi levné záležitosti. Pokud ale hledáte opravdu špičkového parťáka na cesty, lepší alternativu nejspíš nenajdete.

Už předchozí model s trojkou na konci byl označován coby špička ve funkci aktivního potlačení hluku. To se hodí, ať už trávíte čas na hlučných nádražích či letištích, anebo třeba chcete mít klid za letu, při jízdě ve vlaku anebo v otevřených kancelářích. Novinka navíc tuto funkci ještě zdokonaluje. K tomu přidejte výdrž až 30 hodin, párování dvou zařízení naráz, vylepšenou kvalitu hovorů i zvuku a ještě nadstandardní pohodlí. O současném králi mezi bezdrátovými sluchátky přes hlavu zkrátka není pochyb.
 

Pro náročné posluchače


Model: Sennheiser Momentum True Wireless 2
Aktivní potlačení hluku: Ano
Voděodolnost: Ano (IPX 4 - chráněno proti stříkající vodě)
Mobilní aplikace: Ano (Sennheiser Smart Control)
Cena: 7 990 Kč


O tom, že je německý Sennheiser odborníkem na skutečně špičkový zvuk, už byly napsány romány. Díky druhé generaci sluchátek Momentum True Wireless ale dokázal, že nepřekonatelný zvuk dokáže doručit i ve velmi kompaktním balení. Přesně to nyní konstatovala respektovaná organizace EISA, slučující přední evropské vydavatele multimédií, když jim udělila ocenění Nejlepší sluchátka do ucha pro rok 2020/2021.

Pokud oželíte bezdrátové nabíjení a spokojíte se s nižší voděodolností, vedle křišťálového, zcela věrného zvuku získáte poměrně slušné potlačení okolního hluku, vylepšené vlastnosti telefonování a také velmi dobrou výdrž až 7 hodin (plus dalších 14 díky nabíjecímu pouzdru, dohromady tedy 21 hodin). Samozřejmostí je mobilní aplikace, kde si můžete vyladit zvuk přesně podle svých přání. A je tu také dobrá zpráva pro všechny milovníky módy - jestli vám nevyhovuje univerzální černá, sluchátka si lze objednat také v bílé barvě.
 

Zlatá střední cesta


Model: Samsung Galaxy Buds+
Aktivní potlačení hluku: Ne
Voděodolnost: Ano (IPX 2 - chráněno proti kapající vodě)
Mobilní aplikace: Ano (Samsung Galaxy Buds)
Cena: od 2 600 Kč


Jestli vám nestačí volba mezi černou a bílou, ale máte rádi třeba červenou, modrou, neonově zelenou či fialovou, vylepšená verze klasiky od Samsungu s názvem Galaxy Buds+ pro vás bude tou správnou volbou. Nejen proto, že stojí jen zlomek ceny předchozích modelů.

O vylepšený zvuk, který byste v této cenové relaci úplně nečekali, se postarala prověřená německá firma AKG. Základní výdrž sluchátek se pak zvýšila z původních 6 hodin na 11, k čemuž můžete připočítat dalších 19 hodin, získaných přes nabíjení v pouzdře. Co víc: už pouhé tři minuty dobíjení v pouzdře vám pohodlně zajistí další hodinu poslechu navíc. Nabíjení pak probíhá jak bezdrátově, tak i prostřednictvím USB-C. I proto Galaxy Buds+ rádi odpustíte chabou voděodolnost IPX 2.
 

Pro sportovní nadšence


Model Earfun Free
Aktivní potlačení hluku: Ne
Voděodolnost: Ano (IPX 7 - chráněno proti ponoření do vody na 30 min. do hloubky 1 m)
Mobilní aplikace: Ne
Cena: od 1 500 Kč


Zvuk sluchátek za pět a víc tisíc s nimi mít nebudete, na to, kolik stojí, ale budete víc než spokojeni. Earfun Free jsou k dispozici v černé a bílé barvě, mají ze všech uvedených sluchátek zcela nejlepší voděodolnost a také velmi dobrou výdrž baterie. K šesti hodinám samotných sluchátek můžete připočíst ještě čtyřiadvacet hodin, které vám zaručí pouzdro.

Výrobce dále slibuje intuitivní dotykové ovládání, zvukového asistenta v případě telefonních hovorů a také jednoduché propojení s Google asistentem, Siri i Cortanou. Na co si recenzenti trochu stěžují, je menší pohodlí než u konkurentů. Vyzdvihují ale naopak velmi dobré zpracování, které vydrží i solidní zátěž.
 

Neomezujte se kabelem a nevažte se tarifem

Která bezdrátová sluchátka vybrat, pokud chcete to nejlepší, už víte. Abyste si je užili naplno, je vhodné jejich fungování spojit s nějakou tou hudební nebo podcastovou aplikací, jako jsou třeba Spotify, Hudba Google nebo Apple Music. A k nim je pochopitelně zapotřebí také dostatek dat.

Třeba s některým Šťastným tarifem od SAZKAmobilu. Ty jsou odjakživa bez závazků a smluvních pokut a nyní začínají na ceně 99 Kč.A všechny už obsahují data! Pokud navíc využíváte nebo si do 30. září aktivujete Šťastný tarif 399 nebo 499, automaticky se vám do konce září zdvojnásobí základní objem dat z 5 GB na rovných 10 GB. V případě, že si navíc na vybraný tarif převedete své číslo od stávajícího operátora, dostanete až do konce roku první dokup v měsíci zdarma, což může být dalších až 5 GB!

Více informací o Šťastných tarifem najdete na tomto odkazu.

Autoři fotografií: Archivy výrobců.

Přečtěte si také