Padla nejvyšší výhra na světě. Částka vás bude šokovat

Byla to šance jedna ku několika stovkám milionům, ale štěstěna umí být nevyzpytatelná. Jackpot v americké loterii Powerball narostl do obří výše a prodejci tiketů se nezastavili. Dokonce se kvůli tomu muselo odložit i samotné losování.

Přečtěte si také: V Eurojackpotu trefil miliony. Jaké sny si výherce z Moravskoslezského kraje splní?


Pokud celostátní loterie nemají delší dobu výherce, narůstá jejich jackpot do obřích rozměrů. A právě tak se tomu stalo v americké loterii Powerball. Sázkaři tam měli šanci vyhrát nejvyšší výhru v historii nejen Ameriky, ale dokonce světa.
 

39 kol, které vedly k rekordu

Celkem 39 losovacích kol stačilo, aby se hlavní výhra loterie dostala na 2,04 miliardy dolarů, což je v přepočtu téměř 50 miliard korun. Pro představu – kdyby takovou částku vyhrál občan z Česka, dostal by se mezi desítku nejbohatších Čechů.

Dosavadní rekord činil 1,59 milionů dolarů. Ve stejné loterii se o ni v lednu 2016 podělili tři výherci.
 

Šest šťastných čísel

Sázkové šílenství, které výše jackpotu vyvolala, nemělo obdoby. Prodejci tiketů se nezastavili, losování dokonce muselo být odloženo kvůli problémům se zpracováním tiketů.

Aby výherce jackpot získal, musel trefit všech šest tažených čísel. Uhodl je muž z Kalifornie, který si sázenku koupil na čerpací stanici v malém městečku Altadena. Výhru si podle posledních dostupných informací zatím nevyzvedl.
 

Vstupenka do klubu miliardářů

Zajímává vás, jaká čísla byla právě ta osudová? Tak tady jsou: 10, 33, 41, 47, 56 a 10. Šance na shodu všech šesti čísel je přitom jen jedna ku 292,2 milionu.

Chcete i vy vstoupit do klubu miliardářů? Pak si vsaďte v miliardářské loterii Eurojackpot. A když si navíc pořídíte plný tiket včetně Extra 6 na dnešní losování, jste také ve hře o luxusní apartmán třeba v Rakousku za 15 milionů, který je určený výhradně pro české sázející.

Vsadit byste si ale měli, i pokud o apartmán v Rakousku nestojíte. V takovém případě vám Sazka ráda vyplatí finanční ekvivalent. Vstupenku do hry navíc získáte na pár kliknutí.

Přečtěte si také