Padl Superjackpot Sportky! Výherce 250 milionů už má peníze na účtu

Třetí nejvyšší výhra v historii Sportky už má majitele. Nezapomenutelnou adventní neděli totiž zažil člověk, který si vsadil na internetu. Do historie se tak výhra přes 250 milionů korun vepíše i jako nejvyšší od spuštění internetového sázení Sportky.

Přečtěte si také: Výherce 192 milionů ze Sportky se přihlásil. Peníze chce věnovat na ochranu zvířat


Rovných 250 151 476 Kč trefil šťastlivec na pár kliknutí v online herním portálu na stránkách Sazky. Jde o pravidelného sázejícího, který nechal rozhodnout štěstěnu a vsadil si plný tiket náhodných čísel, a to hned na 12 slosování dopředu.
 

O výhru se nemusí bát

„Více informací o výherci zveřejňovat nesmíme, abychom zachovali jeho či její anonymitu. Pokud by si výherce vsadil papírovou sázenku, mohli bychom určit, v jakém byla podána kraji. Sázku na internetu mohl sázející udělat kdekoliv z pohodlí domova, na horách nebo klidně na dovolené u moře,“ vysvětluje tisková mluvčí Sazky Veronika Diamantová.

Díky benefitům registrace a online sázení nemusí majitel tiketu na čtvrt miliardy korun kvůli identifikaci a předání peněz navštívit sídlo Sazky v Praze na Bořislavce. Nemusí se ani strachovat, že by výherní tiket v hodnotě 250 milionů korun nedopatřením poškodil nebo ztratil a přišel tak o celoživotní finanční jistotu.
 

Peníze už má na účtu

„Vzhledem k tomu, že výhra padla na internetu, sázejícímu byly peníze připsány automaticky na herní účet už dnes, tedy den po losování. Na svůj bankovní účet si pak sumu musí převést. Sazka má na převod danou lhůtu 60 dní, reálně peníze převádíme ale dříve,“ popisuje Veronika Diamantová.

Po převodu peněz na herní účet přijde výherci notifikace emailem. Upozorněním se dozví jen informaci: „Gratulujeme k výhře v loterii Sportka ve slosování ze dne 19. 12. 2021…“ bez bližších detailů. Je tedy možné, že o své 250 milionové výhře stále neví nebo se o ni dozvěděl až dnes, kdy mu pohádková výhra přistála na herním účtu.
 

Plný tiket s náhodným tipem

Plná sázenka náhodných čísel šťastlivci večer během adventní neděle 19. prosince nadělila předčasný vánoční dárek v hodnotě přesahující 250 milionů korun, což je u Sportky z pohledu online sázení absolutní rekord.

V celkové historii všech výher jde o třetí nejvyšší výhru ve Sportce a pátou nejvyšší částku, jakou kdy český sázející získal. Astronomický Superjackpot zajistila výherní čísla: 6, 13, 14, 15, 30, 48, a také 1 – koncové číslo doplňkové hry Šance.
 

5 nejvyšších výher, které Češi trefili

1. Eurojackpot (2015): 2 466 000 Kč
2. Eurojackpot (2019): 1 411 860 488 Kč
3. Sportka (2013): 399 904 705 Kč
4. Sportka (2019)_ 250 944 439 Kč
5. Sportka (2021): 250 151 476 Kč


„Sváteční dny jsou v tomto roce obrovským výhrám evidentně nakloněny, Superjackpot Sportky totiž naposledy padl na Velký pátek před Velikonocemi. Sázející z Plzeňského kraje tehdy vyhrál více než 87 milionů korun,“ podotýká Diamantová.
 

Letos vzniklo 26 online milionářů

Jen v tomto roce se prostřednictvím tiketů podaných online stalo milionářem už 26 českých sázejících. Ve všech svých hrách Sazka letos vygenerovala celkem už 207 výher přesahujících milion korun. Tito šťastní výherci si dohromady odnesli zatím částku okolo 1,59 miliardy korun.

Chcete se mezi milionáře také zařadit? Příští slosování naší nejštědřejší loterie - Sportky - bude už ve středu. Tiket do slosování seženete na tomto odkazu.

Přečtěte si také