Originální jídlo a ta pravá atmosféra. 5 tipů na nezapomenutelnou grilovačku

Prázdniny jsou už sice skoro za námi, to ale neznamená, že by byl konec i se všemi krásnými dny a večery. A protože už jsou skoro všichni zpátky z dovolené, je právě teď ten nejlepší čas uspořádat rodině nebo přátelům skvělou grilovačku.

Přečtěte si také: Za 4 miliony, které mladá maminka vyhrála na Zlaté rybce, zajistí své rodině pohádkové bydlení


S našimi 5 tipy si můžete být jisti, že na ni všichni budou ještě dlouho vzpomínat.
 

Nenechte nic náhodě

Večer si pořádně naplánujte, zejména pokud chcete pozvat větší počet lidí. Kde hosty usadíte, jaký jim nabídnete drink, kdy rozpálíte gril a co večerní zábava? Dobré je poprosit někoho, aby vám byl k ruce. Přeci jen nejste chobotnice, abyste stíhali vše najednou.
 

Originální recepty

Se šťavnatým masíčkem a grilovanými párečky se dá tak trochu počítat. Co ale když vám na stole přistane něco neobvyklého? Vyzkoušejte třeba sušené švestky obalené ve slanině. Skvělý je i grilovaný meloun s medem, fetou a rukolou. Zkusit můžete opéct i banán, ananas nebo broskve. Ty jsou zase výborné se zmrzlinou.
 

Drinky patří k létu

Chlazeným pivem či vínem nic nepokazíte, ale jsou i tací, co si libují v barevných a zábavných alko i nealko drincích. K tomu všemu ale nabízejte i hodně vody, aby se vám večer nezvrhl v neřízenou party.
 

Zábava za deset bodů

Po každém jídle by měla přijít na řadu zábava. Není nic horšího na večírku než nuda. Pro všechny případy je dobré mít připravené šipky, deskové hry nebo třeba starý známý twister. Pokud chcete zaměstnat svoje hosty ještě předtím, než k vám vůbec dorazí, vymyslete si téma grilovačky. Ponese se v duchu hippies? Nebo byste rádi své hosty viděli přijít v kostýmech superhrdinů? Fantazii a zábavě se meze nekladou
 

Losy pro všechny

A na závěr jeden tajný tip. Pokud chcete své dospělé přátele opravdu překvapit, začněte grilovačku nikoli přípitkem, ale rozdáním losů. Pokoušet štěstěnu společně je skvělá zábava a navíc tak můžete jednoduše zjistit, kdo má štěstí ve hře a kdo zase v lásce. A před stíráním se také můžete domluvit, že ten, kdo vyhraje, zve ostatní na další grilovačku.

Oblíbené stírací losy, jako je Černá perla, Rentiér nebo Zlatá rybka, seženete na mnoha tisících prodejnách po celé republice, dělí vás tedy od nich jen pár kroků. Nejbližší obchod s terminálem Sazky najdete na naší interaktivní mapě.

Přečtěte si také