Nadšení sázkaři z řad celebrit: Kdo si pravidelně kupuje sázenky a losy? (II. díl)

Myslíte si, že hlavní motivací pro sázení je touha zbohatnout? Ne pokaždé. Důkazem jsou slavné osobnosti s tučným kontem, které si i přesto rády koupí vstupenku do loterie nebo stírací los. A najdou se i tací, co si je nechají kupovat od ostatních. O kom je řeč?

Simon Cowell

Bývalý porotce soutěže X Factor si k sázení našel cestu už v mládí a tahle láska mu vydržela i poté, co se z něj stal jeden z nejbohatších lidí světa. Jenže vzhledem k tomu, že dává přednost anonymnímu sázení, se nejspíš nikdy nedozvíme, jestli se mu v loterii poštěstilo.
 

George Clooney

Herec a milovník kávy George Clooney je známý také jako velký filantrop. Ne vždycky pomáhá úplně tradičním způsobem a třeba v roce 2010 koupil tisíc tiketů do loterie s tím, že případnou výhru předá obyvatelům Haiti, jež zasáhlo zemětřesení.
 

Přečtěte si také: Nadšení sázkaři z řad celebrit. Kdo nedokáže odolat kouzlu tiketu? (I. díl)


Přestože nevyhrál, vybral prostřednictvím televizní kampaně dostatek peněz. Navíc inspiroval hereckou kolegyni Elizabeth Hurley, která se stejným cílem nakoupila 500 tiketů.
 

Woody Allen

Slavný filmový režisér se před nějakou dobou přiznal, že každý týden utratí na tiketech do loterie přes 2 tisíce korun. V rozhovoru nezapomněl zmínit, že by ho výhra příliš neovlivnila a žil by i po ní stejným životem.
 

Madonna

Královna popu Madonna hluboko do kapsy rozhodně nemá. I díky tomu si v roce 2012 mohla koupit celkem 100 tiketů do italské loterie SuperEnaLotto. Společnost si prý vybrala kvůli svým italským kořenům a v touze podpořit místní loterijní trh.

Štěstí se na ni zeširoka usmálo a zpěvačka si odnesla 3,5 milionu korun. Celou částku poté věnovala na vybudování školy v Malawi.
 

Wayne Rooney

Tenhle fotbalista miluje hraní na hřišti i mimo něj a slosování v loterii se proto účastní téměř pokaždé. Nejvíc lákavá mu na tom přijde nejistota a vzrušení z toho, že by mohl trefit hlavní výhru. Dost možná si ale své tikety nekupuje sám a posílá pro ně své kamarády. Přinejmenším to tvrdí jeden anonymní zdroj.
 

Přidejte se mezi milionáře

Slávu vám sice zajistit nemůžeme, otevřít dveře k opravdu pěkné výhře ale dokážeme. Třeba dneska ve Sportce se hraje o opravdu vydařený Superjackpot. Vstupenku do losování navíc budete mít ve svém telefonu nebo počítači za pár kliknutí.

Autor úvodní fotografie: Ralph_PH, Flickr.

Přečtěte si také