Nový Note, ohebné telefony i superchytrá pračka. 4 technologické vychytávky skoro jako ze sci-fi

První měsíce každého roku jsou pro většinu novinářů okurkovou sezónou, ne tak ale pro redaktory, kteří píší o technologiích. V USA se koná veletrh CES, který vždy velmi přesně ukáže, jakým směrem se v následujících měsících vydá technologický vývoj. Ani tento rok nebyl výjimkou - tady jsou hned čtyři vychytávky, které nás opravdu baví.

Telefon budoucnosti


Co: Smartphone TLC
Cena: neuvedena (odhaduje se okolo 1 500 dolarů, 34 000 Kč)


Ohebné telefony už dříve představil například Samsung nebo Motorola, jejich cenovky jsou ale spíš k pláči, a brání tak jejich většímu rozšíření. Právě s tím se rozhodla bojovat společnost TLC, která na veletrhu představila funkční prototyp svého nového ohebného smartphonu.
 

Přečtěte si také: SAZKAmobil výrazně zlevňuje mobilní data: 1 GB pořídíte od 26 Kč!


A protože je jejím cílem ty dneska až nemravné ceny trochu srazit, rádi bychom věřili, že to nebude dlouho trvat, kdy se i u ohebných telefonů dostaneme pod 20 tisíc korun.
 

Nový pracant od Samsungu


Co: Samsung Galaxy Note 10 Lite
Cena: od 28 990 Kč


Obří úhlopříčka displeje o velikosti 6,7 palce, čtvercový výřez pro fotoaparát ne nepodobný novým iPhonům a velká baterie, slibující nadstandardní výdrž. K tomu ještě krásné provedení v několika zářivých barvách a také bezchybně fungující stylus.

Smartphony od Samsungu rozhodně nepatří k nejlevnějším, za své peníze ale na druhou stranu dostanete kvalitu bez jakýchkoliv kompromisů.
 

Klidný spánek pro miminka


Co: Pampers Lumi
Cena: 350 dolarů (8 000 Kč)


Světoznámý výrobce plenek se spojil s pediatry a výsledkem je Pampers Lumi. Jde o chůvičku v kombinaci s chytrým senzorem, který se připíná k plenkám.

Jde o zařízení, které monitoruje spánek miminka a prostřednictvím mobilní aplikace také srovnává množství spánku a kvalitu v každé vývojové fázi dítěte. Rodiče zároveň nebudou ochuzeni o celou řadu tipů pro péči o potomka.
 

Opravdu chytrá pračka


Co: Pračka LG ThinQ
Cena: neuvedena


Pár „chytrých” praček už na trhu samozřejmě je, tu skutečně chytrou ale představilo až letos LG. Pochází z řady ThinkQ a pořídit si k ní budete už brzy moct také sušičku.

Výrobce slibuje, že do přístroje jen hodíte kupu prádla a pračka a sušička pak podle váhy určí délku cyklu. To ale není všechno: umí také poznat materiál, a tak už se vám nikdy nestane, že byste po vyprání manželův svetr mohli tak leda obléct malému synkovi. Jak pračka, tak sušička by se do prodeje měly dostat v první půli letošního roku.
 

Chybí vám data? Vsaďte na SAZKAmobil

Abyste všechny tyhle vychytávky mohli používat, je potřeba mít stabilní připojení. Co ale dělat, když vypadne wifi? Pokud budete mít tarif od SAZKAmobilu, může vám to být úplně jedno, protože jejich součástí jsou také velké porce mobilních dat.

Například se Šťastným tarifem 399 máte v ceně hned 5 GB dat a k tomu voláte a posíláte textovky za skvělou jednu kačku. To všechno za pouhých 399 Kč. Více informací o všech tarifech SAZKAmobilu najdete na tomto odkazu.

Autoři fotografií: archiv firem.

Přečtěte si také