Nechce se dětem ven? Tyto aplikace udělají z města i přírody skutečnou zábavu

Pobyt v přírodě má mnoho pozitivních vlivů na fyzické i psychické zdraví člověka. Proto jsou tu aplikace, které děti dostanou ven a zábavnou formou je seznamí s okolním prostředím a vědomostmi, které jim budou prospěšné.

Přečtěte si také: Aplikace, které by neměly chybět žádnému cyklistovi


Ať už se ven chystáte jen na chvilku po škole či školce, chcete si naplánovat víkendový výlet anebo hledáte tipy, až s dětmi pojedete v létě na prázdniny, aplikace Kidee, Hravýlety a Na kole i pěšky vás ve štychu nenechají.
 

Kidee

Android, iOS/Zdarma (+ předplatné)/4,8*


Zajímavé aktivity, které si můžete všemožně filtrovat, nabízí ryze česká aplikace Kidee. Stojí za ní vývojáři, kteří jsou také rodiče, a protože už je přestalo bavit neustále řešit otázku, jak potomky zabavit, vzniklo právě Kidee. Jednotlivé aktivity tu lze hledat podle aktuální polohy stejně jako můžete prozkoumávat mapu. 

Stáhnout aplikaci


Je tu ale i spousta podkategorií, jako jsou dětská hřiště, výlety za zvířaty nebo do zábavního parku, a tak se aplikace hodí za jakéhokoliv počasí. Vše si také můžete ukládat, v premium režimu pak také využívat mapu v offline režimu či sbírat odznaky. A i když předplatné nejlevnější není, jistě vás bude hřát skvělý pocit, že jeho část putuje nadacím, které se starají o znevýhodněné děti.
 

Hravýlety

Android, iOS, web/Zdarma/4,6*


Zábavné výlety plné fantastických příběhů, kvízových otázek i poutavých informací přináší aplikace Hravýlety. Na začátku si vyberete, za jakou zábavou se chcete vydat. Výlety si poté vytřídíte ať už podle věku vašeho potomka nebo podle délky.

Stáhnout aplikaci


Na cestě vás pak čekají různé zastávky, kde budou děti plnit úkoly či odpovídat na otázky. K tomu všemu si užijí pohádkový příběh a po absolvování výletu jim můžete vytisknout diplom s omalovánkami. A to není vše - jestli budete v průběhu výletu fotit, k dispozici jsou i tematické rámečky, jimž můžete obrázky ozvláštnit třeba předtím, než je budete sdílet s rodinou či přáteli.
 

Na kole i pěšky

Android, iOS, Huawei/Zdarma/4,6*


Na kole i pěšky je aplikace, kterou ocení nejen rodiče s dětmi, ale vlastně všichni, kdo mají rádi přírodu a výlety. Její nejsilnější stránkou je vyhledávání tras v místě, kde se právě nacházíte, hledat lze ale i podle jednotlivých krajů a klíčových slov. 
 

Stáhnout aplikaci


Jak už název napovídá, služba si umí poradit s výlety pro pěší i pro fanoušky jednostopého cestování (a to navíc i zcela mimo silnice). Stačí jen vybrat délku trasy a výlety se vám zobrazí rovnou ve třech kategoriích, tedy Stezky v okolí, Body zájmu a Kultura a sport. Zvolit si tak můžete třeba vyjížďku na koni, plavání nebo nordic walking. A zjistíte tu i to, kde se najíst, přenocovat nebo kde ochutnat dobrou zmrzlinu či místní specialitu. 
 

SAZKAmobil: skvělá volba pro malé i velké

Otázku, v jakém věku pořídit potomkům telefon, si musí zodpovědět každý rodič. Pokud ale o tomto kroku uvažujete, skvělou volbou pro vás bude SAZKAmobil. Nejen, že se s námi volá od 0,40 Kč za minutu, hlavně lze ale dobíjet už od 100 Kč, což žádný z tradičních operátorů nenabízí.

Co víc - ke shlédnutí pohádek, hraní her, ale třeba i k používání výše uvedených aplikací v terénu jsou potřeba mobilní data. Ta dáváme buď zdarma jako dárek, nebo za super ceny. Třeba při doplnění kreditu za 400 Kč a více získáte Odměnu za dobití v podobě 2 GB internetu nebo Kredit zdarma ve výši 150 Kč.

Novou SIM kartu zakoupíte na mnoha tisících prodejních místech s terminálem Sazky, kde lze také dobíjet kredit. Ten ale získáte i v mobilní aplikaci SAZKAmobil. Ta je zdarma pro Android a iOS, a když si do ní přidáte svého potomka, budete mít přehled nejen o výši jeho kreditu, ale i o dalších službách a balíčcích, které mu aktivujete. Klikněte si pro aplikaci SAZKAmobil na naše stránky.
 

Přečtěte si také